Sport

CFR Cluj a blocat transferul lui Yeboah la Slavia Praga. Cehii au schimbat termenii înțelegerii, Neluțu Varga a spus „stop”. Campioana confirmă Fanatik. Update exclusiv

Transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga a fost blocat de CFR Cluj după ce conducerea cehilor a schimbat termenii înțelegerii. De la ce a plecat totul?
05.01.2023 | 13:14
CFR Cluj a blocat transferul lui Yeboah la Slavia Praga Cehii au schimbat termenii intelegerii Nelutu Varga a spus stop Campioana confirma Fanatik Update exclusiv
CFR Cluj a blocat transferul lui Yeboah la Slavia Praga. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
05-01-2023
11:18

CFR Cluj confirmă că transferul lui Yeboah la Slavia a picat

CFR Cluj a emis un comunicat oficial prin care confirmă informația dezvăluită în exclusivitate de FANATIK, conform căreia ardelenii au blocat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga și motivele pentru care s-a întâmplat acest lucru.

„COMUNICAT DE PRESĂ

În ultimele zile, clubul nostru a negociat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga. Această mutare nu se va materializa, iar fotbalistul va continua în Gruia. În urma acestui episod, clubul nostru dorește să vină cu anumite precizări.

Chiar dacă suma de transfer ar fi rămas la valoarea stabilită de comun acord, sumă la care se adăugau și procente dintr-un eventual viitor transfer, Slavia a dorit să schimbe condițiile mutării, invocând o situație medicală depistată la menisc. Pe scurt, clubul ceh și-a exprimat dorința de a-l împrumuta pe jucătorul nostru pentru un an, păstrând prima opțiune de cumpărare definitivă.

În mod cert, această variantă nu a fost agreată de conducerea clubului nostru, mai ales după consultarea cu medicii specialiști cu care CFR colaborează de ani de zile, și care, după ce au studiat în detaliu documentele medicale, nu au fost în acord cu părerea medicilor clubului ceh. Întrucât în ultimul an jucătorul nu a avut absolut nicio problemă de ordin medical, poziția specialiștilor noștri nu este lipsită de validitate, cu atât mai mult cu cât Yeboah a participat la absolut toate ședințele de pregătire ale echipei noastre și a jucat în meciuri oficiale din trei în trei zile, făcând un efort considerabil.

În altă ordine de idei, a fost ușor să decidem faptul că Yeboah rămâne la CFR, întrucât s-a dovedit a fi un jucător important pentru echipa noastră, atât în competiția internă, cât și în Conference League și în mod sigur ne va ajuta să ne atingem obiectivele stabilite în acest sezon. El rămâne un jucător monitorizat de cluburi importante, de antrenorul echipei naționale a Ghanei și suntem convinși că va ajunge la un club mare în viitor.

În încheiere, vrem să menționăm că indiferent de rezultatul acestor negocieri, purtăm în continuare respect clubului Slavia Praga și apreciem interesul pe care cehii l-au purtat jucătorului nostru.

Conducerea clubului CFR 1907 Cluj
5 ianuarie 2023”, a scris CFR Cluj, pe Facebook.

FANATIK vă dezvăluie în exclusivitate toate culisele mutării lui Yeboah la Slavia Praga, dar și propunerea de ultimă oră a conducerii cehilor.

CFR Cluj a blocat transferul lui Emmanuel Yeboah la Slavia Praga! Cehii îl doreau acum împrumut după ce medicul lor le-a spus că ghanezul are „meniscul uzat”

Emmanuel Yeboah a efectuat testele medicale la Slavia Praga, iar medicul cehilor și-a anunțat șefii că mijlocașul ar avea ceva probleme medicale. Ce fel de probleme, mai ales că Yeboah era ultra-testat la CFR și a jucat non-stop în toamnă? Din informațiile FANATIK, medicul Slaviei a transmis că ar avea „meniscul uzat”!

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, cei de la Slavia le-au transmis lui Neluțu Varga și oamenilor săi de la CFR Cluj că vor să schimbe datele inițiale ale transferului. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Slavia și CFR au bătut palma pentru un transfer de aproape 2,5 milioane de euro, din care 1,7 milioane de euro era sumă fixă, iar restul bonusuri.

Deși, cum spun cehii, Yeboah ar avea probleme medicale, Slavia dorea în noile condiții să-l împrumute și să plătească diferența abia peste un an conform condițiilor financiare negociate și agreate de ambele părți! Neluțu Varga a luat foc și pe bună dreptate! Adică de ce ai mai vrea să iei împrumut un jucător care susții că nu e ok medical?

ADVERTISEMENT

Conducerea CFR-ului nu a fost de acord cu propunerea Slaviei Praga, punând la îndoială testul medical al cehilor. Cu atât mai mult cu cât testele medicale din România ale lui Yeboah nu au indicat în vreun moment că fotbalistul din Ghana are o problemă de sănătate.

CFR Cluj acționează logic: de ce să dai împrumut un jucător unei echipe pe care ai bătut-o cu Yeboah în teren de două ori?

Emmanuel Yeboah a jucat în nu mai puțin de 29 de meciuri pentru CFR Cluj în acest sezon, în toate competițiile, fără să fie accidentat sau să prezinte probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, el a fost titular în ambele meciuri din grupele Conference League cu Slavia Praga, când campioana României s-a impus fără să primească gol, 1-0 în deplasare și 2-0 la returul din „Gruia”.

În plus, șefii campioanei României nu au înțeles de ce un club de anvergura Slaviei și-ar dori în continuare un jucător dacă într-adevăr acesta ar avea probleme medicale.

ADVERTISEMENT
  • 19 ani are Emmanuel Yeboah, fiind născut pe 25 februarie 2003

Neluțu Varga consideră că Emmanuel Yeboah este jucător de 5 milioane de euro!

CFR Cluj le-a transmis clar cehilor sub ce formă va pleca Emmanuel Yeboah la Slavia Praga, iar un împrumut al jucătorului iese din discuție. Dacă nu sunt de acord cu toate condițiile discutate inițial, discuțiile pentru transferul lui Yeboah se opresc. Și chiar s-au oprit!

„Yeboah este un exemplu! Cei de la Slavia Praga știau de el, au zis că sunt interesați, că îl urmăresc. Îmi pare rău că nu avem jucători români care la 19 ani să aibă calitățile lui, iar dacă ar fi existat, ar fi fost foarte scumpi” – Cristi Balaj, președinte CFR Cluj, în octombrie 2022

Neluțu Varga este convins că jucătorul său face mai mulți bani decât a pus pe masă Slavia Praga și el a acceptat inițial. Șeful CFR-ului le-a transmis aproapiaților că ghanezul e fotbalist de 5.000.000 de euro! Iar acest preț speră să-l obțină pe Yeboah în momentul în care acesta va pleca de la CFR, fiind un jucător de viitor, cu un potențial foarte mare.

În noile condiții, Yeboah se va întoarce sub comanda lui Dan Petrescu și va participa la cantonamentul din Spania al campioanei, de la Oliva Nova.

În cele 29 de meciuri jucate de Emmanuel Yeboah pentru CFR Cluj, acesta a înscris 3 goluri și a oferit 2 pase decisive.

  • 800.000 de euro este cota de piață a lui Emmanuel Yeboah, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT