Fotbal intern

Dan Petrescu se teme de finlandezi: “Trebuie să fim perfecți. Cine știe cum este echipa asta?!” Video

30.09.2020 | 22:15
Dan Petrescu se teme de finlandezi Trebuie sa fim perfecti Cine stie cum este echipa asta Video
ADVERTISEMENT

CFR Cluj joacă meciul sezonului în Finlanda, o victorie cu Kups, poate redresa financiar clubul și mărește considerabil cota jucătorilor, care pot prinde transferuri bune în afară, după încă șase meciuri internaționale de top în grupele Europa League.

Toată lumea îl cunoaște pe Dan Petrescu și stilul său inconfundabil de a ridica în slăvi adversarii, aceasta fiind modalitatea prin care SuperDan își motivează jucătorii, însă de această dată chiar s-ar putea să aibă dreptate.

ADVERTISEMENT

Kups Kuopio este o enigmă chiar și pentru cei mai fini cunoscători ai fenomenului. E o echipă care nu spune nimic și te poate suprinde cu stilul agresiv specific echipelor nordice, cu mingi aruncate la bătaie și o apărare aglomerată.

Dan Petrescu are o superstiție înainte de fiecare meci important

Și de această dată, Petrescu și-a ținut superstiția și s-a antrenat cu elevii săi în primele 30 de minute ale ședinței de pregătire, dar asta nu l-a obosit îndeajuns încât să nu îi laude pe liderii campionatului din Finlanda, de parcă ar fi o echipă de top a Europei.

ADVERTISEMENT

Deși antrenorul lui CFR Cluj afirma că echipa care se va califica dintre CFR și Djugardens este favortă în meciul cu finlandezii, Petrescu și-a schimbat părerea la 180 de grade și îi vede favoriți clar pe cei de la Kups, care sunt într-o formă foarte bună în campionat: ,,Eu credeam că suedezii au valoare peste cei din Finlanda, dar m-am înșelat.Finlandezii sunt într-o formă excelentă, noi nu suntem într-una foarte bună”, a declarat îngrijorat Dan Petrescu la conferința de presă ce precede meciul din play-off-ul Europa League.

Fostul mare fotbalist nu s-a oprit aici și a continuat să îi laude pe finlandezi, cu riscul de a fi criticat de toată presa: ,,Sunt convins că voi fi criticat din nou, dar eu vă spun ceea ce am studiat. Văzând ultimele 6 meciuri ale celor de la KuPS, mi-am schimbat opinia, că acum știu ce poate: nu există favorită joi seară”, a mai spus Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Conferința de presă a antrenorului nostru Dan Petrescu și a fundașului nostru Andrei Burcă înaintea meciului cu KuPS Kuopio!Hai CFR!

Geplaatst door Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA op Woensdag 30 september 2020

Andrei Burcă îi compară pe cei de la Kups cu Bayern Munchen sau Real Madrid

Fundașul echipei naționale a României, Andrei Burcă, a vorbit și el despre meciul cu finlandezii și s-a declarat impresionat de seria de nouă meciuri fără înfrângere ale celor de la Kups (opt victorii și un egal), considerând că nici echipe precum Bayern sau Real nu pot lega opt victorii la rând, deși Bayern are 23 de victorii consecutive în meciurile internaționale,,Jucăm cu campioana Finlandei, a câștigat opt sau nouă partide la rând. E ceva excepțional! Serios, păi nici Real sau Bayern nu câștigă atâtea meciuri consecutiv”, a șocat fotbalistul.

Fundașul de 27 de ani, a găsit totuși un avantaj al campioanei României, care spre deosebire de meciurile din Malta și Suedia, de această dată vor juca pe un gazon natural: ,,Trebuie să intrăm serios în meci. Am jucat în Malta și în Suedia pe sintetic, e bine că evoluăm acasă pe teren normal și bun. Obligatoriu, orice ar fi, trebuie să ne calificăm”, a încheiat fotbalistul într-o notă convingătoare.

ADVERTISEMENT

Finlandezii pot fi totuși considerați o echipă imprevizibilă, ținând cont că au doar doi finlandezi în echipă și o sumedenie de brazilieni, portughezi și nigerieni, după cum a remarcat și Petrescu: ,,Mi-e puțin teamă de acest meci. nu au decât doi finlandezi în teren, în rest au 8-9 străini foarte buni, brazilieni, portughezi, nigerieni. Un duel pe muchie de cuțit. Dacă pierdem… Se va comenta foarte mult, sunt sigur, dar în necunoștință de cauză. Ar fi mare păcat pentru fotbalul românesc să nu ne calificăm, iar pentru CFR Cluj nu ar fi bine deloc!”, a mai declarat fostul mare jucător al echipei naționale.

ADVERTISEMENT