Sport

Dan Petrescu, dat de gol de fratele său: „Viitorul selecționer al României”

Dan Petrescu ar putea fi viitorul selecționer al României. Îl dă de gol un scurt mesaj publicat de fratele său în mediul online. Anunțul oficial se lasă, însă, așteptat.
13.12.2021 | 00:50
Dan Petrescu dat de gol de fratele sau Viitorul selectioner al Romaniei
ADVERTISEMENT

Deși în declarațiile publice lăsa de înțeles că va oferi un răspuns abia pe 20 decembrie, după ultima etapă din acest an, Dan Petrescu pare să fi acceptat deja oferta Federației de a prelua frâiele echipei naționale. Îl dă de gol nimeni altul decât fratele său, Vali Petrescu, printr-o postare pe contul personal de Facebook.

Postul de selecționer a rămas vacant după refuzul lui Mirel Rădoi de a-și prelungi înțelegerea, în contextul ratării calificării la Campionatul Mondial din 2022. „Tricolorii” au încheiat Grupa J la un punct distanță de locul care asigură prezența la baraj, adjudecat de Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, noul selecționer? Fratele său l-a dat de gol

Fostul și viitorul selecționer”, a scris Vali Petrescu, în dreptul unei fotografii în care apare alături de fostul selecționer, Mirel Rădoi și fratele său. Anunțul oficial din partea Federației Române de Fotbal va fi făcut, însă, peste câteva zile.

Aveți răbdare, nu rămânem fără selecționer, stați liniștiți! S-ar putea să fie după tragerea la sorți (n.r. pentru Nations League, din 16 decembrie), în orice caz, până în data de 20 o să avem selecționer, nu are sens să discutăm acum.

ADVERTISEMENT

Propunerile au fost făcute în cadrul comisiei tehnice acum ceva vreme și ați văzut cu cine s-a discutat, nu e un secret. Aștept toate răspunsurile, da”, a declarat Mihai Stoichiță.

Viitorul selecționer va avea drept obiectiv calificarea la Campionatul European din 2024. Cu alte cuvinte, următoarea ediție a Ligii Națiunilor – programată să înceapă în vara anului viitor – va constitui un bun prilej pentru cristalizarea și punerea în aplicare a ideilor sale.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu e sceptic: „Va refuza și Dan Petrescu”

Posibila numire a lui Dan Petrescu la cârma echipei naționale este privită, însă, cu scepticism în fotbalul autohton. Chestionat pe marginea subiectului, Anghel Iordănescu are numai cuvinte de laudă la adresa tehnicianului, dar e convins că acesta va declina până la urmă oferta Federației, cum au procedat Gheorghe Hagi și Răzvan Lucescu.

Înțeleg, de la voi din presă, că au refuzat Gică Hagi și Răzvan Lucescu. Cred, dacă mă iau tot după ce apare în media, că va refuza și Dan Petrescu. Lucru care pe mine mă mâhnește, pentru că echipa națională este de nerefuzat.

ADVERTISEMENT

Ceea ce s-a spus, că nu avem jucători… eu contrazic pe toată lumea. Probabil că n-o să avem jucători la nivelul lui Dumitrache, Dobrin sau Balaci, dar avem un nucleu de jucători valoroși.

Întotdeauna am avut încredere în jucătorul de fotbal din România. Mă întorc la selecționer. Fotbalul românesc are antrenori buni, foarte valoroși: Dan Petrescu, Răzvan Lucescu, Gică Hagi, Boloni, Pițurcă, Olăroiu.

Îmi este greu să mai continui această listă de antrenori, care ar putea să fie la echipa națională, pentru că s-ar interpreta, dacă aș pomeni numele băiatului meu. Dar, vă repet, cred și am convingerea că echipa națională este de nerefuzat”, susține „Generalul”, în interviul acordat recent, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Tags: