Sport

Dan Petrescu invocă absența VAR pentru eșecul de la Alkmaar. Cum explică înlocuirea lui Alibec: ”Jucătorii nervoși nu-i țin pe teren”

Campioana României e urmărită de ghinion în competițiile continentale în noul mandat al lui Dan Petrescu. După un nou eșec, la Alkmaar, feroviarii mai au șanse doar teoretice de claificare.
04.11.2021 | 22:59
Dan Petrescu invoca absenta VAR pentru esecul de la Alkmaar Cum explica inlocuirea lui Alibec Jucatorii nervosi nui tin pe teren
ADVERTISEMENT

CFR Cluj are un singur punct în grupa D din Conference League după un nou eșec, 0-2 cu AZ Alkmaar, și doar două victorii în ultimele partide, coroborate cu jocul celorlalte rezultate îi mai pot duce în primăvara europeană.

După înfrângerea din Olanda, CFR-ul este tot mai departe de obiectivul inițial, de calificare în fazele superioare ale întrecerii.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu, mulțumit de evoluția echipei lui. Critici pentru Alibec

La Alkmaar vișiniii au încasat un gol pe care arbitrul ar fi trebuit să nu-l valideze în minutul 5, dar lovitura încasată nu a avut darul de a-i trezi pe băieții lui Petrescu.

Jocul a curs în favoarea olandezilor chiar dacă per ansamblu CFR-ul a dat senzația că poate trece în control. Repriza a doua a fost mult mai animată în preajma celor două careuri, dar Deac a luat la țintă bara, iar la faza următoare olandezii au închis tabela.

ADVERTISEMENT

”Cred că băieții nu s-au făcut de râs, au început rău, am luat un gol.. dacă era VAR sigur ar fi fost anulat. Am echilbirat jocul, nu au mai avut decât o ocazie. Ne-am grăbit la finalizare.

Repriza a doua, pe final, dacă Păun e atent și nu dă pasă acolo, singur cu portarul, iar Ciprian are noroc, în loc de bară să fie gol. De acolo au făcut 2-0”, a declarat Dan Petrescu citat de sport.ro.

ADVERTISEMENT

Antrenorul CFR-ului a explicat și de ce l-a înlocuit la pauză pe Denis Alibec. Atitudinea fotbalistului nu a fost trecută cu vederea de Petrescu.

”Jucătorii care au galben și sunt nervoși, nu îmi place să îi țin în teren. Alibec a avut un gest în care arbitrul putea să îi dea și roșu. Nu se face așa ceva în Europa. Din păcate, el mai are de învățat multe. Sper să înțeleagă, el este vârful echipei naționale, este vârful lui CFR”, a explicat Petrescu.

ADVERTISEMENT

Doar cuvinte la superlativ din partea lui Dan Petrescu pentru AZ Alkmaar

Antrenorul campioanei CFR a fost impresionat o dată în plus de forța arătată de fotbaliștii echipei AZ Alkmaar.

”Sunt avansați, în altă epocă, fotbalul din Olanda e în altă parte, fotbalul din România e în altă parte. O echipă incredibilă, cu jucători tineri, dar eu zic că nu ne-am făcut de râs. Eu așa ceva nu am văzut, cum se lipea mingea de ei”, a spus Petrescu.

Antrenorul nu renunță la gândul calificării în fazele superioare ale competiției continentale intercluburi, chiar dacă echipa sa s-a îndepărtat serios de acest obiectiv.

”În continuare suntem încă în viață pentru locul doi. Trebuie să câștigăm ambele meciuri. Fizic am arătat bine, îmi dă speranțe pentru viitor, pentru campionat și meciurile următoare”, a încheiat Petrescu.

ADVERTISEMENT