Sport

Dan Petrescu vrea să schimbe sistemul competițional în Liga 1: “De ce să-mi iei punctele câştigate!?”

23.02.2020 | 16:49
Dan Petrescu vrea sa schimbe sistemul competitional in Liga 1 De ce sami iei punctele castigate
ADVERTISEMENT

Antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, sugerează conducerii Ligii Profesioniste de Fotbal să schimbe sistemul competițional actual. „Bursucul” s-a arătat nemulțumit de fiecare dată când a venit vorba despre acest subiect.

De ce vrea Dan Petrescu să schimbe formatul din Liga 1: regula U-21 îi dă bătăi de cap

Datorită regulii sub 21 de ani impuse, Dan Petrescu este nevoit să introducă în teren jucători tineri, însă deloc experimentați, ceea ce nu este deloc pe placul antrenorului clujenilor. Jucători valoroși și totodată cu multă experiență acumulată se află pe banca de rezerve, după părerea lui Petrescu.

ADVERTISEMENT

Cum vede Dan Petrescu schimbarea sistemului competițional în România?

Domnilor, hai să intrăm şi noi în Europa. Noi ieşim din Europa”

„Eu aş face 18 echipe, 34 de etape şi e foarte bine. De ce să îmi iei puncte? Campionat normal, fără U-21 . Domnilor, hai să intrăm şi noi în Europa. Noi ieşim din Europa. 18 echipe ar fi fantastic, 16 cu 30 de meciuri ar fi prea puţine. Să vină Timişoara, Aradul, Ploieştiul.  Nu înţeleg de ce vrem să complicăm cu play-off şi cu play-out”, a declarat „SuperDan”.

În acest sezon, tehnicianul lui CFR i-a introdus în teren pin regula U-21 pe Valentin Costache, Cătălin Itu, Claudiu Petrilă și Alexandru Pașcanu, care este împrumutat în acest moment la FC Voluntari. „Bursucul” îi mai are în echipa sa pe Răzvan Andronic, Ionuț Rus și Denis Ciobotariu din postura de jucători sub 21. De altfel, se poate folosi și de juniorii CFR-ului, de la U-19.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj joacă duminică, ora 20:00, împotriva Universității Craiova în ultimul meci din sezonul regulat din Liga 1. În acest moment, formația lui Dan Petrescu are 49 de puncte, obținute din 14 victorii, 7 egaluri, 4 înfrângeri și golaveraj 49-16.

  • 52 de ani are Dan Petrescu
  • 2 ani consecutivi a câștigat CFR Cluj titlul de campioană cu Dan Petrescu pe bancă
ADVERTISEMENT
Tags: