Sport

Dan Șucu, primele declarații despre audierile de azi: “Nu mi-l imaginez pe domnul Niculae cu vreo mitralieră în mână”. Ce a spus despre camera secretă din Giulești

Dan Șucu a venit la conferința de presă a Rapidului pentru a comenta evenimentele de azi. Daniel Niculae, președintele clubului, a fost audiat la Parchet.
14.03.2024 | 16:57
Dan Sucu primele declaratii despre audierile de azi Nu mil imaginez pe domnul Niculae cu vreo mitraliera in mana Ce a spus despre camera secreta din Giulesti
Dan Șucu, primele declarații despre audierile de azi la care au fost chemați Daniel Niculae și lideri ai galeriei. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dan Șucu, acționarul principal al Rapidului, a oferit primele declarații după ce Daniel Niculae a fost audiat la Parchet pentru că ar fi complice într-un caz legat de introducerea materialelor pirotehnice pe stadion. Niculae a fost eliberat și va fi cercetat în libertate. Șucu a vorbit la finalul conferinței de presă pe care Rapid a organizat-o înaintea meciului cu Farul, din prima etapă a play-off-ului.

Dan Șucu, primele declarații despre audierile de azi

“M-am trezit astăzi de dimineață cu un telefon de la avocat, care mi-a spus că președintele clubului a plecat la audieri la o secție de poliție. E ceva în afara lucrurilor cu care ești obișnuit zi de zi, dar în fotbal te obișnuiești cu multe.

ADVERTISEMENT

Acum avem informații suplimentare. Am văzut foarte puțin din toate datele care sunt în clipa de față în dosar. Am văzut doar partea care avea legătură cu Daniel. Dacă vorbim acum ca principiu, respectarea legii e esențială oriunde suntem.

Aș face o diferență între violență, distrugere pe teren și torțe aprinse. Nu mi-l imaginez pe domnul Niculae cu vreo mitralieră în mână. Nu cunosc detalii legate de ceva cu arme și muniții. Dacă aș afla că în casa lui Daniel e un arsenal de arme, da, aș avea probleme”, și-a început discursul Dan Șucu.

ADVERTISEMENT

Finanțatorul giuleștenilor a explicat cum colaborează oficialii clubului cu galeria: „Cred că nu va dura foarte mult până vom cunoaște mai multe informații despre dosar. Colaborarea dintre club și galerie sunt clare.

Noi în club avem o decizie clară de a susține deplasările galeriei. Avem un buget de 25.000 de lei prin care susținem deplasarea suporterilor în afara Bucureștiului. O dată sau de două ori pe sezon avem niște contribuții legat de ce înseamnă partea asta de coregrafie”, a adăugat Dan Șucu.

ADVERTISEMENT

“Din tot ce-mi aduc aminte despre fotbal, sâmbătă a fost cea mai frumoasă seară trăită în acest sport. Astăzi însă nu mai e așa frumos. Sâmbătă sper să mă simt iar bine. Astăzi m-am simțit ca și când săptămâna trecută am avut o nuntă frumoasă, iar acum cineva a aruncat cu noroi peste rochia miresei”, a mai spus patronul giuleștenilor.

Despre camera secretă: “Nu cunoaștem ce se întâmplă pe stadion”

Dan Șucu a comentat și imaginile publicate în exclusivitate de FANATIK, care dezvăluiau o cameră secretă la stadionul Giulești în care suporterii își depozitau materiale pirotehnice:

ADVERTISEMENT

“Noi suntem chiriași pe stadionul Giulești. Îl preluăm cu cel mult 24 de ore înainte de meci. Nu avem nici cea mai mică cunoaștere legat de ce se întâmplă pe acest stadion când noi nu suntem aici. N-am nici cea mai mică idee despre această cameră. Acest stadion aparține Clubului Sportiv Rapid. Trebuie să vorbiți cu proprietarul stadionului despre firma de pază pe care a angajat-o.

Firma care are legătură cu paza pentru meciurile noastre este a noastră. Avem între 250 și 350 de oameni în dispozitiv. Nicio firmă de pază nu garantează că nu va exista vreun nedumerit care să arunce cu vreo făclie sau ceva pe teren. Dacă aș găsi una care mi-ar garanta lucrul ăsta, m-ar salva și pe mine de multe alte cheltuieli”.

„Noi în ultima vreme am văzut o relație din ce în ce mai bună între galerie și club. Nu cred că există o atmosferă mai civilizată pe alt stadion decât în Giulești. Cum aș putea compara cu ce se întâmplă pe Giulești cu ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână pe stadionul Arcul de Triumf? Este adevărat că este ilegal și trebuie să înceteze.

Dar existența unor torțe pe stadion mi-e greu să o văd ca un lucru penal sau ca un lucru care să ducă la pușcărie. Văd la televizor meciuri din Grecia unde materialele pirotehnice sunt folosite de ‘n’ ori mai multe decât aici”, a mai spus Șucu.

Întrebat de ce nu a venit Daniel Niculae la conferință, Dan Șucu a răspuns sec: „Am hotărât că dacă tot sunt aici să vorbesc eu”.

Dan Sucu A RUPT TACEREA IN SCANDALUL MOMENTULUI DE LA RAPID: "DACA E ILEGAL, SA INCETEZE"

ADVERTISEMENT
Tags: