Sport

Dan Şucu, reacţie surpriză despre Burleanu şi FRF: “Este prea soft!”

Dan Șucu, patronul de la Rapid, a vorbit la emisiunea ”Suflet de rapidist” despre Răzvan Burleanu și FRF.
05.10.2023 | 16:27
Dan Sucu reactie surpriza despre Burleanu si FRF Este prea soft
Dan Șucu, mesaj pentru Răzvan Burleanu și FRF. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dan Șucu a preluat conducerea Rapidului în urmă cu un an, când a devenit acționarul majoritar al clubului din Giulești. În ultimul an, a avut suficient timp să observe cum funcționează puterea în fotbalul românesc.

Dan Șucu, despre Răzvan Burleanu și FRF

Dan Șucu crede că nu este atât de important cine este președinte al FRF, atât timp cât acest președinte este un om implicat și cu abilități executive bune.

ADVERTISEMENT

În același timp, Șucu crede că atât FRF, cât și LPF, nu au în acest moment un statut suficient de autoritar și crede că este nevoie de organe de conducere și organizare mult mai puternice.

Patronul Rapidului crede că lipsa de autoritate de la nivelul FRF și LPF face ca anumite entități din fotbalul românesc să nu respecte toate regulile.

ADVERTISEMENT

Habar nu am cum e Burleanu. Nu contează cine e acolo, atât timp cât deciziile sunt clare, sunt implementate. Eu aș vedea o Federație mai puternică, nu așa cum e acum.

În clipa de față mi se pare prea soft. Atât Liga, cât și Federația ar trebuie să fie mai puternice, mai decisive. Noi trăim după niște reguli, cine nu respectă aceste reguli trebuie să aibă de suferit”, a spus Dan Șucu, la ”Suflet de rapidist”.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu l-a atacat pe Gigi Becali

Dan Șucu a vorbit și despre Gigi Becali, pe care îl acuză că nu se poate supune anumitor reguli de interes general. El a vorbit despre scandalul regulii U21, pe care patronul de la FCSB o dorea abrogată, dar care a apărut peste noapte pe ordinea de zi a FRF.

Acesta crede că atitudinea lui Becali poate avea două cauze. Ori este vorba despre un tupeu care sfidează limitele, ori este vorba despre o problemă medicală.

ADVERTISEMENT

Înainte să meargă la aceste consfătuiri sau cum le numesc ei, la Ligă, la Federație, Comitet Executiv… Înainte să meargă într-un Comitet Executiv, noi ne uităm un pic pe ordinea de zi care e de discutat și când avem ceva de comunicat, explicăm celui care merge acolo care e poziția clubului ca să îi dăm un mandat. Că nu merge cineva acolo fără un mandat. Mi se pare fără sens.

Pe ordinea de zi, ideea de desființare a regulii U21 nu a existat niciodată, nu s-a discutat în cadrul clubului de așa ceva. Faptul că apare acolo pur și simplu cineva, se scoală dimineața și îi trece prin cap că vrea să desființeze o regulă și merge acolo să o impună pe ordinea de zi, să o voteze, când oamenii de acolo nici măcar nu au mandat, e de noaptea minții.

E fără sens! Și mai departe o atitudine de genul ăsta ori frizează un tupeu fără limită, care poate să fie, ori o problemă medicală, care trebuie urmărită. Nu știu ce să spun mai departe. Dacă e o problemă medicală, e trist. Dacă e o problemă de tupeu fără limită și ăla trebuie într-un fel sau altul luat în considerare și făcut ceva”, a spus Dan Șucu, într-un dialog cu Robert Niță și Lucian Ionescu.

”Suflet de rapidist” este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de marți, de la ora 13:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, de la ora 17:30, joi. Emisiunea este moderată de Robert Niță și Lucian Ionescu.

Dan Șucu, despre Răzvan Burleanu și FRF

ADVERTISEMENT