Sport

Dan Şucu şi Victor Angelescu, interviu în presa britanică: “Am fost un pic nebun la acea vreme”

Patronii Rapidului, Dan Şucu şi Victor Angelescu, au acordat un interviu în presa britanică în care au vorbit despre renaşterea clubului din Giuleşti.
18.10.2023 | 20:25
Dan Sucu si Victor Angelescu interviu in presa britanica Am fost un pic nebun la acea vreme
Dan Şucu şi Victor Angelesu, interviu în presa britanică: "Am fost un pic nebun la acea vreme”. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Rapid este una dintre candidatele la titlu în actuala stagiune. “Giuleştenii” au renăscut sub conducerea lui Dan Şucu şi Victor Angelescu, finanţatori care au adus linişte din punct de vedere financiar în Giuleşti.

Dan Şucu şi Victor Angelescu, interviu în presa britanică: “Bugetul de care ai nevoie trebuie să fie creat prin club”

Cei doi patroni de la Rapid au dat un interviu în presa din Marea Britanie, pentru cei de la offthepich.com în care au vorbit despre renaşterea Rapidului şi de sumele investite până acum la echipa giuleşteană:

ADVERTISEMENT

”Consider că, pentru a câștiga campionatul, sau pentru a fi în primele trei, bugetul de care ai nevoie trebuie să fie creat prin club, prin obiecte personalizabile, biletele, drepturi TV și multe altele.

Cu siguranță, Rapid a fost ajutată de guvern, atunci când a fost construit stadionul nou. Câteva luni mai târziu după investiția inițială a lui Angelescu, un stadion nou de 14.000 de locuri a fost anunțat, pentru a servi Campionatului European U-21.

ADVERTISEMENT

“Potențialul de creștere nu este atât de mare”

Campionii domestici câștigă în jur de 3.5 milioane, banii scăzând cu 100.000 de euro per loc final. Piața TV autohtonă este diversificată, populația Romîniei este de 19 milioane, iar fotbalul este sportul numărul unu, și cu toate acestea, potențialul de creștere nu este atât de mare.

Biletele, sponsorizările și obiectele personalizabile devin astfel foarte importante. Costurile sunt deocamdată decente, un salariu fiind de exemplu 13.000 de euro per fotbalist”, a povestit Şucu pentru englezi.

ADVERTISEMENT
Dan Şucu şi Victor Angelescu, interviu pentru presa britanică.
Dan Şucu şi Victor Angelescu, interviu pentru presa britanică.

Dan Şucu a cumpărat acţiunile cu 500.000 de euro: “Am fost un pic nebun la acea vreme!”

Victor Angelescu a povestit cum a început de la zero: ”Am investit, am cumpărat totul, și am început de la zero, dar am reușit cumva să ducem moștenirea mai departe”, ca apoi să îl atragă în acţionariat pe Dan Şucu.

Patronul Mobexpert a declarat că a plătit 500.000 de euro de la Rapid: ”Am fost un pic nebun la acea vreme”, a completat Dan Şucu.

ADVERTISEMENT

Rapid este pe locul trei în SuperLiga, cu 22 de puncte. Giuleştenii joacă în etapa a 13-a pe terenul celor de la UTA Arad, confruntarea fiind programată vineri, 20 octombrie, de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT