Sport

Dan Șucu, subiect internațional de presă. Ce cred englezii despre patronul Rapidului

Maniera de conducere a lui Dan Șucu a ajuns subiect de presă peste hotare. Un patron atipic pentru România, Șucu vrea să impună o organizare de club precum la marile echipe din străinătate.
19.10.2023 | 16:20
Dan Sucu subiect international de presa Ce cred englezii despre patronul Rapidului
Dan Sucu a ajuns subiect de presa in Anglia. foto: inquamphotos.com
ADVERTISEMENT

Dan Șucu a reușit să impresioneze presa din Anglia. Publicația Offthepitch i-a luat un interviu patronului rapidist, care nu a dezamgit. Englezii s-au declarat încântați de viziunea lui Șucu și au concluzionat că Rapidul va renaște sub conducerea sa.

Șucu a acordat un interviu pentru presa din Anglia

“Înainte, investitorii din fotbal erau neserioși, care nu respectau contractele, care nu respectau publicul, jucătorii și competiția. Oamenii de afaceri ca mine nu vor face afaceri cu cei care încalcă legea și care riscă să meargă la închisoare.

ADVERTISEMENT

Fotbalul e o afacere riscantă, sportul e, în general. Nu cred că o să pierd bani la fotbal. Sunt sigur că o să investesc mult, cel mai probabil peste 20 de milioane de euro, asta când vorbim strict de club”, a spus Dan Șucu pentru offthepitch.

Dan Șucu este pregătit să investească bani serioși în viitorul Rapidului. Formația giuleșteană se va întări atât din punct de vedere al lotului, cât și din punct de vedere al infrastructurii. Rapidul are deja un avantaj față de alte echipe. Joacă pe un stadion superb.

ADVERTISEMENT

Șucu pregătește noi investiții

“Investiția în infrastructură e altceva, diferită de cea din club. Așadar, în total, o să investesc peste 50 de milioane de euro. Când ai 700 de copii într-un loc, multiplici cu 10 și ajungi la 7.000. E imposibil ca 7 din 7000 să nu fie speciali.

Asta e statistica. Vrem să fim cel mai serios club din România, acela care își respectă jucătorii, suporterii, societatea, plătind taxele la zi. Asta căutăm. Lucrurile nu mai merg ca atunci când eram eu copil. Nu poți să le arăți o minge și să îi pui să fugă după ea, trebuie să le prezinți un vis”, a completat Dan Șucu.

ADVERTISEMENT

Rapid are parte de cel mai bun sezon de la revenirea în Liga I. Cu Bergodi pe bancă, giuleștenii ocupă locul 3 în clasament și se află la 7 lungimi de liderul FCSB. Echipa patronată de Șucu ar fi fost și mai sus în clasament, însă a avut un start slab de sezon.

În prezent, formația giuleșteană se laudă cu 7 meciuri consecutive fără înfrângere în Superligă. Ultim oară când Rapid a pierdut în campionat a fost contra celor de la Petrolul, în august. Atunci, trupa lui Bergodi a fost învinsă pe propriul teren cu 0-2.

ADVERTISEMENT

Următorul meci al Rapidului va fi contra celor de la UTA, pe 20 octombrie. Giuleștenii se pregătesc pentru un duel care se va juca pe teren neutru, la Oradea. Terenul celor de la UTA Arad este în refacere. În cazul unei victorii, Rapidul ar ajunge la 7 meciuri câștigate în Superligă.

ADVERTISEMENT