News

Dan Vîlceanu, apostrofat de premier în şedinţa de guvern. Nicolae Ciucă i-ar fi reproșat criticile aduse lui Budăi şi Rafila

Nicolae Ciucă l-a apostrofat, miercuri, pe ministrul proiectelor europene, Dan Vîlceanu, în cadrul ședinței de guvern, după ce acesta i-a criticat public pe Marius Budăi și Alexandru Rafila.
16.02.2022 | 19:16
Dan Vilceanu apostrofat de premier in sedinta de guvern Nicolae Ciuca iar fi reprosat criticile aduse lui Budai si Rafila
ADVERTISEMENT

Premierul l-ar fi atenționat pe Dan Vîlceanu să evite, pe viitor, astfel de practici, deoarece se pot face și în spatele camerelor de luat vederi, transmit surse Digi 24.

Sorin Grindeanu, ministrul  transporturilor, a sărit și el în apărarea colegilor săi de partid. El a subliniat că este pentru prima oară în cadrul Cabinetului Ciucă, când un coleg este criticat de un altul, de la tribuna Executivului.

ADVERTISEMENT

Și Sorin Grindeanu i-a atras atenția lui Dan Vîlceanu

Totul s-a iscat după ce, în urmă cu două zile, Dan Vîlceanu i-a criticat pe cei doi membri ai coaliției de guvernare, ministrul sănătății și ministrul muncii, pentru slaba absorbţie a fondurilor Uniunii Europene (UE).

Tot atunci, el s-a mai oferit să acorde o mână de ajutor lui Marius Budăi, dar și altor colegi ai coaliției de guvernare, în legătură cu unele aspecte din PNRR, dacă vor avea nevoie.

ADVERTISEMENT

”Există o slabă absorbție a Ministerului Muncii și o slabă absorbție a Ministerului Sănătății. Și din acest punct de vedere, aș fi profund recunoscător dacă cei doi miniștri s-ar apleca mai mult asupra acestor aspecte legate de fonduri europene.

La începutul mandatului acestui Guvern toată lumea a înțeles, eu știu… anumite nefuncționalități, sau disfuncționalități, că ai preluat mandatul, nu ți-ai găsit toate documentele pe care trebuia să le găsești.

ADVERTISEMENT

Au trecut câteva luni și, evident, și eu, și premierul, și toată țara, toată populația României așteaptă să vadă progrese, și mai puțin scuze”, declara Dan Vîlceanu, într-o conferință de presă.

Dan Vîlceanu l-a ironizat pe Marius Budăi

De asemenea, Dan Vîlceanu a mai adăugat ironic: ”Văd că domnul ministru Budăi a renunțat la renegociere și vrea optimizare. Ce pot sa îi zic, multă bafta cu optimizarea!”

ADVERTISEMENT

Luni, Guvernul a aprobat un proiect de hotărâre pentru reformare, investiții și proiecte finanțate din fondurile țării alocate prin Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă.

Concret, este vorba despre un document care include fuxurile financiare din PNRR. Acesta oferă posibilitatea de a semna acorduri de finanţare între Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Nu este pentru prima oară când sunt tensiuni în coaliția de guvernare, între PNL și PSD. În trecut, au mai fost unele legate de compensarea facturilor românilor la energie sau certuri pe impunerea certificatului verde.

ADVERTISEMENT