Sport

Dani Coman, carieră în antrenorat? “Mi-am făcut licenţele!”

Dani Coman, președintele lui Hermannstadt, exclude varianta de a deveni antrenor.
17.10.2023 | 16:20
Dani Coman cariera in antrenorat Miam facut licentele
Dani Coman explică de ce nu vrea să devină antrenor. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dani Coman s-a lăsat de fotbal în 2015 și tot atunci a deveni președinte de club, la Astra. Mai apoi, a ajuns în două rânduri în echipa celor de la Hermannstadt.

De ce nu s-a făcut antrenor Dani Coman

Dani Coman spune că a făcut licențele de antrenor, având licență A, dar a renunțat la ideea de a deveni antrenor deoarece nu este atras de aceasta meserie.

ADVERTISEMENT

El spune că a ales sa urmeze cursurile deoarece vrea sa înțeleagă cum funcționează planurile pe care le au de făcut antrenorii, pentru a avea o colaborare cât mai bună cu aceștia.

Din acest motiv, a studiat până la licență A. În același timp, el laudă federația și pe domnul Burchel pentru felul în care este organizată școala de antrenori, instituție care face legătura între cariera de jucător și cea de tehnician.

ADVERTISEMENT

El spune că nu i-a plăcut niciodată meseria de antrenor și spune că după ce a terminat cariera de jucător știa doar 20% din ceea ce avea de învățat pentru școala de antrenori.

Eu mi-am făcut licențele de antrenor, am licența A, dar nu mi-a plăcut. Meseria de antrenor nu îmi place. Am făcut licențele pentru a vedea cum gândește un antrenor, cum gândește momentele de joc, cum gândește un ciclu săptămânal, pregătirea de dinaintea jocului.

ADVERTISEMENT

Când citeam ceea ce trebuie să facă un antrenor, deși mă gândeam că am fost în fotbal o viața întreagă și credeam că nu am ce să învăț, nu știam nici 20% din ceea ce știu azi.

Antrenorii în ziua de azi caută pretexte, scuze, alibiuri, vă spun realitatea. Mi se pare că ceea ce e se face în acest moment la FRF și ceea ce face domnul Burchel mi se pare extraordinar.

ADVERTISEMENT

Orice jucător sau fost jucător sau un om care nu vine din fotbal și vrea să se facă antrenor trebuie să treacă prin perioada asta. Nu poți ajunge un antrenor mare dacă nu parcurgi toate etapele”, a spus Dani Coman, la ”Suflet de Rapidist”.

Emisiunea „Suflet de rapidist”, dedicată sufletelor boeme, este live pe FANATIK.RO în fiecare zi de marți, de la ora 13:30 și în reluare, pe Facebook și Youtube, de la ora 17:30, joi.

Dani Coman explică de ce nu a ajuns antrenor

ADVERTISEMENT
Tags: