Sport

Daniel Boloca nu mai vrea să audă de naționala României: ”M-am simțit inconfortabil”

Daniel Boloca este unul dintre cei mai apreciați jucători din Serie B, însă mijlocașul de la Frosinone nu mai este atras de naționala României după ce a ajuns în ”squadra azzurra”.
29.12.2022 | 16:50
Daniel Boloca nu mai vrea sa auda de nationala Romaniei Mam simtit inconfortabil
Daniel Boloca este unul dintre cei mai apreciați jucători din Serie B, însă mijlocașul de la Frosinone nu mai este atras de naționala României după ce a ajuns în ”squadra azzurra”. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 24 de ani a fost chemat prima dată de Edi Iordănescu la prima reprezentativă pentru meciurile din luna iunie din Liga Națiunilor, dar debutul sub ”tricolor” și l-a făcut la amicalul cu Slovenia din noiembrie, când a fost introdus pe teren în minutul 83.

Daniel Boloca, refuz categoric pentru naționala României

O lună mai târziu, Daniel Boloca a surprins pe toată lumea când a acceptat convocarea lui Roberto Mancini în cantonamentul pe care Italia l-a efectuat la Coverciano. Și din acel moment jucătorul nici nu mai vrea să audă de naționala României.

ADVERTISEMENT

”Tatăl meu muncea într-o fabrică, se trezea la ora 6 dimineața, apoi lucra și în alt loc, pentru a putea să mă țină la antrenamente. Am înțeles că trebuie să fac și eu sacrificii, așa că am tras din greu pentru a ajunge în Serie B. Încerc să-mi îmbunătățesc jocul în fiecare zi, nu mi-am stabilit niciodată așteptări ridicate.

Guido Angelozzi (n.r. – președintele de la Frosinone) a crezut în mine, a fost greu la început. Ritmul este ridicat în Serie B, am suferit la început. Suntem o echipă unită, puternică, cred că putem să promovăm în Serie A.

ADVERTISEMENT

Stagiul cu naționala Italiei a fost o experiență frumoasă. România a avut încredere în mine înainte: nu puteam refuza să fiu convocat, trebuia să-mi fac părinții mândri. Dar eu nu cunosc limba, m-am simțit inconfortabil.

Dorința mea este să joc pentru Italia, m-am născut în Italia și am trăit întotdeauna aici. Dacă Mancini mă cheamă din nou, voi răspunde prezent”, a declarat Boloca, într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Iordănescu jr. s-a resemnat în cazul lui Boloca

Edi Iordănescu a avut o reacție vehementă după ce Daniel Boloca a decis să aleagă naționala Italiei în detrimentul reprezentativei României, deși fusese inclus în planurile de viitor ale ”tricolorilor”.

Selecționerul României i-a taxat pe părinții fotbalistului de la Frosinone, despre care spune că nu și-au asumat decizia fiului lor, amintindu-le și în ce condiții a venit Daniel Boloca la națională.

ADVERTISEMENT

”La echipa națională trebuie să vii necondiționat, nu vorbim de minute. Să dea Dumnezeu să îmbrace tricoul Italiei, dar dacă nu mizăm pe jucătorii care vin cu toată încredere, dacă nu se regăsesc în ceea ce înseamnă această responsabilitatea… Concluzia mea e că decât un român care nu simte cu adevărat pentru România, mai bine cu un român mai puțin”, a afirmat Iordănescu jr.

ADVERTISEMENT