Fotbal international

Italia a ratat CM 2022 şi vrea să “fure” un fotbalist care a debutat în naţionala României! Mancini l-a convocat într-un stagiu special

Italia nu a fost prezentă la CM 2022, iar Mancini a strâns rândurile pentru a descoperi noi talente. Selecționerul italian a convocat un jucător care a debutat pentru România.
17.12.2022 | 13:36
Italia a ratat CM 2022 si vrea sa fure un fotbalist care a debutat in nationala Romaniei Mancini la convocat intrun stagiu special
Roberto Mancini l-a convocat pe Daniel Boloca în cantonamentul Italiei. Sursă foto: sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Italia a ratat surprinzător calificarea la Cupa Mondială din Qatar. Selecționata condusă de Roberto Mancini a pierdut cu Macedonia de Nord la baraj, scor 0-1 și a fost marea absență la turneul final din 2022. Pe lista jucătorilor convocați de Roberto Mancini în cantonamentul din decembrie se numără Daniel Boloca, fotbalist care a debutat în naționala României la meciul cu Slovenia din noiembrie.

Italia vrea să-l „fure” pe Daniel Boloca. Fotbalistul din Serie B a debutat în naționala României

Daniel Boloca a făcut parte din lotul României pentru acțiunea din noiembrie în care au lipsit 10 jucători importanți, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Mai mult decât atât, mijlocașul lui Frosinone din Serie B a debutat în naționala României la meciul amical cu Slovenia când a jucat 7 minute.

ADVERTISEMENT

Evoluțiile mijlocașului liderului din Serie B Frosinone, unde este titular, l-au impresionat pe Roberto Mancini. Selecționerul Italiei l-a inclus pe Daniel Boloca pe lista jucătorilor pe care vrea să-i analizeze personal într-un cantonament care se va desfășura în perioada 20-21 decembrie, când antrenorul „Squadrei Azzura” va lucra cu fotbaliștii din Serie B.

În intervalul imediat următor, 21-22 decembrie, fostul antrenor al lui Inter va urmări fotbaliști din Serie A sau de la cluburile din străinătate. Motivul din spatele acțiunii lui Roberto Mancini este de a descoperi noi talente care vor putea face pasul la echipa mare a Italiei.

ADVERTISEMENT

Daniel Boloca, în vizorul lui Roberto Mancini pentru naționala Italiei

În vârstă de 23 de ani, Daniel Boloca este cotat la 1,1 milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt. În actualul sezon, fotbalistul român a adunat 17 apariții pentru Frosinone în Serie B și Cupa Italiei, însă nu a reușit să marcheze.

Există o serie de condiții pe care un jucător trebuie să le respecte pentru a juca la a doua echipă națională după ce a debutat la una:

ADVERTISEMENT
  • Să nu fi jucat mai mult de 3 meciuri oficiale pentru o anumită reprezentativă
  • Să nu fi jucat la un turneu final de campionat mondial sau continental
  • Să nu fi avut mai mult de 21 de ani în momentul ultimului meci oficial la echipa națională respectivă
  • Optarea pentru o altă națională se va putea face numai după 3 ani fără activitate internațională

Daniel Boloca, născut în Italia, și-a făcut junioratul la Juventus

Daniel Boloca s-a născut pe 22 decembrie 1998, la Chieri. Fotbalistul în vârstă de 23 de ani și-a început junioratul la Juventus, pentru care a evoluat în perioada 2008-2016 și a adunat două meciuri pentru echipa U17 a „Bătrânei Doamne”.

ADVERTISEMENT

În primăvara anului 2017, Daniel Boloca a debutat în fotbalul profesionist în Slovacia și a fost aproape de o mutare la Viitorul (n.r. Farul) după discuțiile purtate de impresarul Giorgio Boscarato cu Gică Hagi, însă mutarea a picat, deoarece tatăl fotbalistului nu voia să-l trimită în România.

Ulterior, Daniel Boloca a trecut pe la Romanese, Pro Sesto, Francavilla și Fossano în Serie D. Prestațiile bune de la Fossano au atras atenția celor de la Spezia, însă fotbalistul român a ajuns în cele din urmă la Frosinone unde s-a lansat.

ADVERTISEMENT
Tags: