News

Daniel Cadariu, noul ministru al turismului, probleme cu geografia. Ce județ a inventat

Noul ministru al Turismului din Guvernul condus de Nicolae Ciucă, Daniel Cadariu, pare a avea unele probleme cu geografia. Prezent la un eveniment important, oficialul a inventat un nou județ.
29.11.2021 | 09:01
Daniel Cadariu noul ministru al turismului probleme cu geografia Ce judet a inventat
ADVERTISEMENT

Duminică, 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, la Suceava a fost organizat un eveniment la care au participat mai multe personalități importante din lumea politică. Printre ele s-a numărat și noul ministru al antreprenoriatului și turismului din Guvernul Ciucă, Daniel Cadariu.

Probabil emoționat de importanța acestei zile sau de faptul că este ”debutant” în acest rol din Cabinet, liberalul s-a încurcat în geografie și a inventat un nou județ.

ADVERTISEMENT

Noul ministru al Turismului, Daniel Cadariu, a inventat ”județul Moldova”. Gafa, făcută de Ziua Bucovinei

Constantin Daniel Cadariu (54 de ani) este, de joi, 25 noiembrie, noul ministru al antreprenoriatului și turismului din Cabinetul Ciucă.

Absolvent al Facultății de Mecanică, Secția Mașini Termice, la Institutul Politehnic Iași, inginerul Cadariu a avut parte de un moment mai puțin inspirat, duminică, la un eveniment din Suceava, acolo unde a inventat ”județul Moldova”.

ADVERTISEMENT

”În noua calitate de reprezentare, în fond, a județului Moldova… a judeţului Suceava și a regiunii Moldova în Guvernul României, voi încerca în primul și în primul rând ca prin acțiunile pe care le voi desfășura la nivel central să promovez în continuare acest ținut”, a spus Cadariu, potrivit Antena 3.

În ciuda gafei sale, oficialul are ca țintă în mandatul său să promoveze zona Bucovinei peste hotare, pentru a putea concura cu Grecia sau Bulgaria.

ADVERTISEMENT

”Rămâne ca noi, eu în acest caz, să preluăm această muncă și acest efort și dacă se poate să-l ducem la nivel național, de așa manieră încât cel puțin în domeniul turismului, România să poată concura în perioada următoare măcar cu vecinii noștri de la sud, cu Bulgaria și de ce nu cu acele țări care sunt cu tradiții în turism și mă refer aici la Grecia, Italia, Spania.

E multă muncă de depus și sper să reușesc pentru a nu face de rușine Bucovina sau județul Suceava”, a spus Daniel Cadariu, ministrul turismului.

ADVERTISEMENT

Daniel Cadariu, promisiuni încă de la audierile din Parlament

La audierile care au avut loc miercurea trecută în Parlament, ministrul pentru antreprenoriat şi turism, Daniel Cadariu, a precizat că tichetele de vacanţă revin în 2022.

Oficialul a anunțat că acestea vor funcționa atât pentru salariații din sectorul bugetar, cât și pentru cei din mediul privat, acolo unde agenții economici doresc să emită astfel de tichete, transmite Agerpres.

”Tot pentru partea de turism, pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat.

Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume. În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei”, a declarat Daniel Cadariu, miercuri.

ADVERTISEMENT
Tags: