ADVERTISEMENT
News

Daniel Funeriu, către BOR: „Anumiți profesori de religie, un risc pentru sănătatea copiilor”

Autor: Flaviu Popa | 03.09.2020 | 19:29
Daniel Funeriu, către BOR: „Anumiți profesori de religie, un risc pentru sănătatea copiilor”
Fostul ministru al Educației a făcut un apel către BOR. Foto: Facebook Funeriu

Fostul ministru al Educației Daniel Funeriu susține că o mare parte a profesorilor de religie ar face parte din categoria celor care cred în teorii ale conspirației când vine vorba de Covid-19.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, Funeriu se teme că acești profesori vor transmite informații eronate elevilor și cere BOR să intervină pentru a se asigura că toată lumea are un discurs logic, bazat pe știință.

Funeriu susține că a avut mereu o relație excelentă cu Biserica Ortodoxă Română, însă există anumite elemente din sistem care ar avea puncte de vedere care contravin realității.

ADVERTISEMENT

Daniel Funeriu le declară război profesorilor de religie din școli

Fostul ministru a făcut un apel pe Facebook către BOR și nu s-a ferit să folosească cuvinte dure atunci când a vorbit despre profesorii de religie din școli.

Apel către BOR:
În societate există discuții referitoare la atitudinea unor membri ai clerului în chestiuni legate de COVID-19 dar și, mai pe larg, în chestiuni legate de sănătate, cum ar fi vaccinarea.

ADVERTISEMENT

Poziția BOR în chestiunea vaccinării a fost rațională din informațiile mele, chiar dacă unii membri ai clerului au vorbit prostii, în afara celor susținute oficial de BOR.

Începutul noului an școlar este un moment important: primele cuvinte auzite de copii despre pandemie le vor stabili reperele comportamentale. Cu toții trebuie să le dăm copiilor un mesaj unitar: COVID-19 nu este o glumă, situația este serioasă, iar respectarea regulilor nu este opțională.
Am semnale că pe alocuri anumiți profesori de religie sunt mai degrabă parte a teoriilor conspiraționiste și astfel prezintă un risc pentru sănătatea copiilor.

ADVERTISEMENT

Sugerez BOR, ca depozitar major de încredere în societate, să adopte o linie instituțională clară, inechivocă, referitoare la începerea noului an școlar, comunicând această linie cadrelor didactice. Nici BOR, nici societatea, nu merită să fie intoxicate și decredibilizate de minți tulburi. Experiența mea de colaborare instituțională cu BOR a fost excelentă, am avut un partener rațional și atent. Așa trebuie să fie și acum. Mai ales acum. Speranța, încrederea, tămăduirea sufletelor și reziliența pot exista doar dacă facem totul să fim sănătoși. E o datorie creștinească să avem grijă de trupurile noastre”, a scris Funeriu.

Daniel Petru Funeriu este un chimist și politician român, cel care a ocupat portofoliul de ministru al învățământului din 2009 în 2012, în Guvernul Boc II.

ADVERTISEMENT

Funeriu este obișnuit să folosească un limbaj dur atunci când transmite ceva, fiind cel care l-a făcut pe Vloggerul Shelly o „maimuță încălțată”, după ce tânărul a criticat sistemul educațional din România.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!