Sporturi

Daniel Koellerer dezvăluie cum a jucat Marat Safin finala de la Australian Open: “A băut cu o noapte înainte. Abia se ținea pe picioare”

18.10.2019 | 17:21
Daniel Koellerer dezvaluie cum a jucat Marat Safin finala de la Australian Open A baut cu o noapte inainte Abia se tinea pe picioare
ADVERTISEMENT

Daniel Koellerer, jucător de tenis suspendat din cauza jocurilor la pariuri, a dezvăluit că unul dintre motivele pentru care s-a apucat de alcool a fost Marat Safin, despre care spune că a jucat finala Australian Open din 2002 după o “noapte grea”.

Marat Safin a jucat finala Australian Open după o noapte cu mult alcool

Daniel Koellerer a fost suspendat pe viață din tenis în 2011, după ce a fost prins că a pariat pe meciurile sale. Austriacul a fost primul tenismen care a primit o astfel de pedeaspă. la care s-a adăugat și o amendă record, în valoare de 100.000 de dolari. Acum, la mai bine de 8 ani de la acel moment, Koellerer a șocat când a dezvăluit că s-a apucat de alcool după ce l-a văzut pe Marat Safin, jucător de tenis retras din activitate în 2009, cum a jucat finala de la Australian Open după o noapte în care a petrecut.

ADVERTISEMENT

Prima dată când am băut alcool aveam vreo 24 de ani și m-am apucat pentru că l-am văzut pe Marat Safin cum a băut cu o noapte înainte să joace finala de la Australian Open din 2002. Mi- am spus ‘ok, acum sunt mereu în jurul locurilor 150 – 180, nu pot urca în niciun fel și băiatul ăsta dispută finala Australian Open după ce s-a îmbătat atât de rău, încât abia se mai ținea pe picioare’. El nu ar fi putut câștiga niciodată acea finală (n.r. pierdută de Safin în patru seturi contra lui Thomas Johansson) pentru că se îmbătase rău cu o seară înainte, era incredibil. În noaptea dinaintea finalei și-a sărbătorit ziua de naștere. Mie-mi părea că sărbătorește ca și cum deja ar fi câștigat Australian Open“, a declarat Daniel Koellerer, conform AS.

Daniel Koellerer a fost suspendat pe viață în 2011. Sursă Foto: Twitter
Daniel Koellerer a fost suspendat pe viață în 2011. Sursă Foto: Twitter

Suspendarea din 2011, ultima dintr-o serie prelungită

Suspendarea pe viață

pe care Koellerer a primit-o în 2011 a fost doar ultima dintr-o serie pornită chiar de la începuturile din tenis. Controversatul jucător a mai primit sancțiuni în 2006, pentru comportament nesportiv pe teren, dar și alte amenzi din cauza unor insulte rasiste adresate adversarilor. Koellelor se scuză, declarând că a fost antrenat să se comporte astfel.

ADVERTISEMENT

Am fost antrenat să mă port mai dur și după vreo patru ani nu mă mai puteam opri. Acum am realizat că am făcut multe lucruri greșite altor jucători atât pe teren, cât și în afara lui. Acum, că au trecut mai bine de 10 – 15 ani de la acele întâmplări, îmi cer scuze tuturor. Unul dintre foștii mei antrenori mă pedepsea, mă punea să fac mai mult antrenament, dacă nu îmi provocam adversarii în timpul meciurilor“, a adăugat Koellerer.

  • 36 de ani are Daniel Koellerer
  • 55 este cea mai înaltă poziție pe care a ocupat-o jucătorul în ierarhia ATP
ADVERTISEMENT