Sport

Daniel Niculae îi face echipa lui Adrian Mutu la Rapid: „Aștept să-i văd pe toți trei pe teren”

Daniel Niculae i-a făcut echipa lui Adrian Mutu după venirea lui Hervin Ongenda la Rapid, vorbind despre poziția pe care poate juca mijlocașul francez.
15.02.2023 | 21:05
Daniel Niculae ii face echipa lui Adrian Mutu la Rapid Astept sai vad pe toti trei pe teren
Daniel Niculae îi face echipa lui Adrian Mutu la Rapid. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Președintele giuleștenilor nu se teme de faptul că Hervin Ongenda este un fotbalist capricios și care a mai avut probleme de respectare a regulamentelor cluburilor în trecut, fiind convins că acesta va deveni unul dintre preferații suporterilor.

Daniel Niculae îi face echipa lui Adrian Mutu la Rapid

Daniel Niculae i-a făcut echipa lui Adrian Mutu la Rapid și a vorbit despre venirea lui Hervin Ongenda, cel mai recent transfer reușit de giuleșteni în această iarnă, după cel al lui Funsho Bamgboye, mutare dezvăluită în exclusivitate de FANATIKO să am eu grijă personal să ajungă Ongenda la antrenamente. O să aibă zilele libere, în care dacă simte nevoia să plece undeva, poate să plece”.

ADVERTISEMENT

„Intervin și eu puțin. Noi trebuie să luăm decizii mai stricte cu jucătorii noștri. A fost la FCSB Olaru care fusese amendat cu 5.000 de euro, însă nu a mai fost amendat ulterior. La Bayern, uitați-vă ce se întâmplă cu Neuer, care a fost la ski, e accidentat și plătește.

Vorbim despre Neuer, nu despre Olaru sau Ongenda. Ia-le banii! Doar așa se vor învăța. Eu cred că îi lăsăm pe jucători să facă mult prea mult ce vor ei și de-asta nu respectă indicațiile”, a spus și Helmuth Duckadam, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT
  • 27 de ani are Hervin Ongenda

„Ongenda o să joace în spatele lui Dugandzic!”

Daniel Niculae a continuat și a vorbit despre poziția pe care o să joace Hervin Ongenda, gândindu-se la o tripletă de „vis” pentru giuleșteni, formată din Alexandru Ioniță, Hervin Ongenda și Jayson Papeau: „În față o să joace Ongenda, probabil în spatele lui Dugandzic.

E un jucător de profil ofensiv, avem nevoie de imaginație, de creație, un jucător care ne va ajuta foarte mult, va fi pe placul suporterilor din Giulești. Aștept să-i văd pe toți trei pe teren, adică pe Ioniță, Papeau și Ongenda”.

ADVERTISEMENT

„Poate juca pe mai multe posturi, e un jucător cu multe calități. Poate juca în spatele atacantului, inter dreapta, dar și inter stânga. Contrar așteptărilor chiar nu are multe kilograme în plus, ceea ce e normal pentru un fotbalist care nu a mai jucat de ceva timp”, a mai spus președintele Rapidului.

Hervin Ongenda a jucat până acum în România doar la FC Botoșani, în două rânduri, prima dată plecând de la moldoveni în Italia, la Chievo Verona, care plătea în 2020 nu mai puțin de 500.000 de euro pentru a-l transfera pe francez, care nu a reușit să se adapteze însă la fotbalul italian.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor, Hervin Ongenda a jucat la PSG, club la care și-a făcut și junioratul, PEC Zwolle, Real Murcia, FC Botoșani, Chievo Verona și Apollon Limassol. Acesta are și o prezență în naționala U21 a Franței, fără să fi înscris vreun gol.

  • 750.000 de euro este cota de piață a lui Hervin Ongenda, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT