Sport

Daniel Pancu, reacție surprinzătoare după ce Drăgușin a ales Tottenham: “Nu știu cum a gândit-o”

Daniel Pancu a avut o reacție surprinzătoare după ce Radu Drăgușin a ales să meargă la Tottenham. Selecționerul naționalei U21 susține că ar fi ales Bayern Munchen.
11.01.2024 | 10:42
Daniel Pancu reactie surprinzatoare dupa ce Dragusin a ales Tottenham Nu stiu cum a gandito
Daniel Pancu a avut o reacție surprinzătoare după ce Radu Drăgușin a ales să meargă la Tottenham. Selecționerul naționalei U21 susține că ar fi ales Bayern Munchen. Sursa Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fostul fundaș de la Genoa mai are doar un pas până când transferul la formația din Premier League va fi oficial. “Tricolorul” a ales să semneze cu londonezii în loc să meargă la cea mai titrată formație din Bundesliga. Daniel Pancu a avut o reacție surprinzătoare după ce Radu Drăgușin a ales să meargă la Tottenham în loc de Bayern Munchen.

Daniel Pancu, reacție surprinzătoare după ce Drăgușin a ales Tottenham

Selecționerul naționalei U21 se află în Antalya pentru a fi mai aproape de tinerii “tricolori” în perioada cantonamentelor și pentru a-i vedea și în meciurile amicale. În Turcia, tehnicianul a oferit un interviu în care a discutat despre mutarea lui Radu Drăgușin la Tottenham. Daniel Pancu a avut o reacție surprinzătoarea când a aflat de alegerea fundașului și susține că ar fi mers pe varianta Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT

“E fantastic pentru fotbalul românesc! E fantastic că tinerii din ziua de azi vor avea un exemplu. ‘Uite, bă, se poate, ia să vedem ce a făcut băiatul ăsta!’. Ce a făcut? A muncit pe brânci, a fost serios, și-a dorit foarte mult, strong (n.r. puternic), a intrat în sala de forță… 

Va fi un exemplu pentru ei, că de mult timp n-au mai avut un exemplu. Ducem lipsă! El e de la 16 în Italia. Dacă știi ce să iei de acolo… Ăia sunt profesioniști 100%. E extraordinar să pleci și să intri în mediul ăla la 16 ani. Dacă ai puțină minte, iar el cred că are multă minte, înveți niște lucruri fantastice.

ADVERTISEMENT

Chiar nu știu cum a gândit-o, întrebați-l pe el. Mi-e greu să mă pun în pielea lui și să spun ce a contat. Dacă mă întrebi pe mine, mi se pare 100% mai greu campionatul Angliei decât cel al Germaniei. Iar Bayern e un ‘monstru’ al Europei, un ‘balaur’. Întrebați-l, chiar sunt curios ce o să vă răspundă!”, a declarat Daniel Pancu, pentru GSP.ro.

Se va impune Drăgușin la Tottenham?

“Iarăși e de urmărit… Se schimbă mult datele problemei, pentru că la Genoa, de multe ori, cu apărarea aceasta joasă, cu portarul în spatele tău, cu dublaj tot timpul, aglomerație…

ADVERTISEMENT

Anglia, știți foarte bine, e un campionat deschis, în care se joacă foarte mult unu contra unu, cu adversari mult mai buni decât în Italia. Fizic, cu siguranță e pregătit. Fizic și mental e pregătit. Mai departe, vedem cum se obișnuiește cu stilul ăsta, pentru că e prima echipă mare la care joacă.

La Juventus a jucat foarte puțin, la Genoa era un altfel de fotbal, nici la echipa națională nu poți să spui că e un stil avântat, nu poți să spui că a juca de foarte multe ori unu contra unu. E de urmărit și aspectul acesta, dar fizic e pregătit. Calitățile fizice le are.

ADVERTISEMENT

Am spus, fizic și mental e top-top-top! Vine dintr-unul dintre primele cinci campionate și acum a trecut la primul. Pentru mine, Premier League e primul.

Am văzut și eu jocurile lui Tottenham… De fapt, majoritatea echipelor din Anglia pornesc construcția aceea din careu. Practic, joacă de multe ori un 4 contra 3 în careu. Peste lucrurile astea n-a dat la Genoa, cu siguranță. Și sunt curios să-l văd cum se comportă”, a spus selecționerul României U21, potrivit sursei citate.

Pancu, despre cel mai mare transfer din istoria fotbalului românesc

“Cu suma aceasta, devine cel mai important fotbalist din istorie, sper să fie depășit cât mai repede și de alții din urmă. E un băiat modest, foarte serios. Pentru echipa națională, ar fi bine să joace la Tottenham. Dacă nu… Vine un turneu final, iar Edi are nevoie de jucători care să aibă minute și meciuri în picioare

El e și fundaș… O să observați că jucătorii tineri care pleacă din România, mă refer la mijlocași ofensivi sau atacanți, foarte greu se adaptează. Să faceți un sondaj și o să vedeți! La fundași e mult mai ușor, că-s doar pe muncă setați. 

Noi, cu gena noastră, ăia mai inventivi și creativi, cu ‘gărgănele’ prin cap, până nu și-o fură o dată sau de două ori… Și mie mi-a fost greu în Italia. Jucătorii de atac se adaptează mult mai greu decât fundași”, a mai spus Pancu, pentru GSP.ro.

  • 30 de milioane de euro este suma de transfer pentru Radu Drăgușin la Tottenham, cu tot cu bonusuri
  • 21 de ani este vârsta fundașului din naționala României
ADVERTISEMENT