Sport

Daniel Pancu, sfat pentru Bogdan Lobonț. Care e secretul succesului ca antrenor la Rapid

Daniel Pancu i-a dat un sfat important lui Bogdan Lobonț, noul antrenor de la Rapid. Selecționerul României U21 a explicat care este secretul succesului pentru giuleșteni.
18.04.2024 | 23:59
Daniel Pancu sfat pentru Bogdan Lobont Care e secretul succesului ca antrenor la Rapid
Pancu, sfaturi pentru Lobonț la Rapid. Sursa Foto: Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț a fost numit antrenor la Rapid după plecarea lui Cristiano Bergodi, iar Daniel Pancu i-a oferit un sfat important fostului său coleg. Fostul tehnician al giuleștenilor știe ce ar trebui să facă Lobi pentru a avea succes în următoarele meciuri.

Daniel Pancu, sfat pentru Bogdan Lobonț. Care e secretul succesului ca antrenor la Rapid

Daniel Pancu este de părere că Bogdan Lobonț ar trebui să schime sistemul de joc pentru a avea succes ca antrenor la Rapid. Selecționerul României U21 a dat ca exemplu perioadele de glorie ale giuleștenilor în care antrenorii de atunci au folosit 3-4-2-1 pentru a câștiga trofee și meciuri importante.

ADVERTISEMENT

“Când l-au pus pe Mutu antrenor, am fost în finala pentru preluarea băncii tehnice. Nu a fost public pentru a nu mă expune, plecasem de puțină vreme de la Rapid. Dacă eram numit atunci, eu jucam cu 3 fundași centrali: 3-4-2-1.

Doi fotbaliști cu profilul numărului 10, Ioniță și Rareș Ilie, sau Sefer și Rareș Ilie, Dugandzic în atac și Săpunaru – Grigore – Ignat în apărare.

ADVERTISEMENT

Dacă te întorci puțin în istorie: sezonul 1998-1999, cu Mircea Lucescu, am luat titlul și Supercupa cu 3 fundași centrali. În 2002-2003, cu Mircea Rednic, am luat Cupa și campionatul cu 3 fundași centrali. În 2005, 2006 și 2007, cu Răzvan Lucescu, Rapid a ajuns în sferturile Cupei UEFA și a luat două Cupe cu 3 fundași centrali.

Cum nu se gândește nimeni să aducă un antrenor care să aibă profilul ăsta? Plus că e un sistem la modă în Europa, în ultimul timp. Leverkusen, Sporting Lisabona…

ADVERTISEMENT

Sunt multe echipe care îl folosesc. Dar te uiți în istorie și te întrebi: Rapidul cu ce a câștigat campionatul? Cu sistemul ăsta! Toate trofeele au fost luate cu sistemul ăsta!”, a declarat Daniel Pancu, pentru gsp.ro.

“Rapid are nevoie de sânge proaspăt în apărare”

“Rapid are nevoie de sânge proaspăt în apărare. Are nevoie de dubluri. Săpunaru are o vârstă, Grigore am înțeles că termină contractul sezonul acesta, are oricum și el o vârstă…

ADVERTISEMENT

Și la mijlocul terenului cei de la Rapid au nevoie de întăriri. În atac stau bine. Fotbalul este un proces. Trebuie să ai pe ce construi și Rapid are pe ce construi. Te gândești la locul 1, când tu ești pe locul 5… E foarte greu! Vrei, nu vrei, sunt 4 echipe în fața ta, 4 echipe bine consolidate, a mai spus antrenorul României U21.

ADVERTISEMENT