Sport

Daniel Șendre despre conflictul din Ghencea: “Opriți-vă până nu devenim o știre tragică și noi”

Editorialistul Fanatik cere instituțiilor statului să intervină ferm pentru prevenirea unor situații dramatice înainte de meciul jucat de FCSB în Ghencea.
02.08.2023 | 14:39
Daniel Sendre despre conflictul din Ghencea Opritiva pana nu devenim o stire tragica si noi
Daniel Șendre despre conflictul din Ghencea: “Opriți-vă până nu devenim o știre tragică și noi”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu doar două săptămâni în urmă, orgoliile duse la extrem în fotbal au omorât o femeie în Brazilia, tragicul eveniment făcând înconjurul lumii.

Daniel Șendre despre conflictul din Ghencea: “Situația este de o gravitate extremă! ”

Gabriela Annelli, o tânără de numai 23 de ani, aștepta iniștită, în rând, să intre pe stadionul “Allianz Parque” din Sao Paolo, pentru a vedea meciul dintre Palmeiras și Flamengo. Era o sâmbătă seara ca oricare alta, în care fata urma să se bucure de fotbal.

ADVERTISEMENT

Din senin, o sticlă a lovit-o în gât, provocându-i răni grave. Suporteri aflați în apropiere au purtat-o disperați pe brațe la un punct medical, cu sângele acoperindu-le tatuajele. Timpul pentru toți s-a oprit atunci în loc, în timp ce din fata asta frumoasă se scurgea viața.

Sticla fusese aruncată aiurea într-o încăierare dintre facțiuni ale celor două formații. Gabriela avea să moară două zile mai târziu, luni, la spital, după ce suferise două infarcturi.

ADVERTISEMENT

Cum a fost posibil!? De ce așa!? E de un absurd total! Odată cu destinul Gabrielei au fost nenorocite și cele ale membrilor familiei.

Gabriela Annelli,
Gabriela Annelli, tânăra ucisă la un meci din Brazilia

Marți seară, la 10.000 KM distanță, ultrașii dintr-o grupare a CSA Steaua au afișat un mesaj amenințător la adresa rivalilor de la FCSB: „Continuăm lupta împotriva celor afiliați la turmă. Cine calcă duminică în Ghencea își asumă!”

ADVERTISEMENT

Scena s-a desfășurat sub supravegherea jandarmilor, prezenți deja la stadion pentru a preîntâmpina eventuale incidente. Situația este de o gravitate extremă!

Ca răspuns la alarmele care au sunat ulterior în birouri și redacții, ultrașii adunați în asociația “AS47” sfidează în continuare, astăzi, toate normele unei societăți civilizate. Aceștia susțin că bannerul respectiv, atenție, nu a fost afișat de suporteri.

ADVERTISEMENT

“În poza respectivă, la un control de rutină, Jandarmeria Română a dorit să vadă și să filmeze conținutul acelui banner, drept urmare, cei ce dețineau acel mesaj au fost obligați, conform legii, să scoată din rucsac și să întindă acel banner pentru a putea fi verificat.” 

„Demența trebuie descurajată!”

Înțelegem că mesajul a fost scris de extratereștri și afișat de jandarmi. Ridicolul, nu doar gravitatea amenințărilor, ating un punct critic.

Conflictul dintre suporterii celor două cluburi a ajuns într-o fază în care riscă să degenerze și astfel să transforme fotbalul românesc într-o altă știre care să facă înconjurul lumii.

Suntem într-un moment care ne situează la doar un pas de o posibilă tragedie. În acest punct, orice discuție trebuie pusă pe hold și instituțiile statului să intervină cu fermitate. Identificați toți cei care amenință și invitați să își clarifice intențiile.

Pare că avem de-a face cu oameni care pur și simplu nu mai realizează gravitatea situațiilor la care comportamentul lor iresponsabil poate da naștere.

Aici nu mai e vorba de ultraserie, nici de mândrie, nici de identitate, nici de orgolii. Aici e vorba de un posibil atentat la integritatea fizică a unor semeni, în care victime pot cădea chiar dintre cei care îl provoacă, nu numai o Gabriela de-a noastră, la fel de tânără și de frumoasă, cu tot viitorul în față.

Inconștiența e obligatoriu să înceteze! Statul trebuie să se asigure că în România se poate urmări în siguranță un meci de fotbal pe stadionul care îl găzduiește, oricare ar fi acesta. Demența în toate țările trebuie descurajată prin toate mijloacele, înainte ca ea să mai facă victime!


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,50 este cota pentru „GG și peste 2,5 goluri” la meciul FCSB – CSKA 1948 Sofia

ADVERTISEMENT