Sport

Daniel Șendre, despre momentul dificil de la Fukuoka: “Să ne așezăm pe podea alături de David”

Editorialistul Fanatik scrie astăzi despre perioada delicată prin care trece campionul nostru mondial absolut.
27.07.2023 | 14:40
Daniel Sendre despre momentul dificil de la Fukuoka Sa ne asezam pe podea alaturi de David
Daniel Șendre despre momentul dificil de la Fukuoka: “Să ne așezăm pe podea alături de David”. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu ceva timp în urmă, când formația Maroon 5 a invitat în culise un mega-fan, în vârstă de 10 ani, cu Sindrom Down, acesta a avut un atac de panică, din cauza emoțiilor puternice, așa că toată trupa a decis să se așeze cu el pe podea. Momentul a fost astfel depășit, împreună, cu căldură și inspirație.

Maroon 5
Maroon 5

Daniel Șendre, după ce Popovici a terminat pe locul 6 cursa de 100 metri liber de la Campionatele Mondiale: “David nu e în apele lui”

Marți, 25 iulie 2023, David a ratat podiumul în finala de 200 metri liber a mondialelor de la Fukuoka, anomalie ce a șocat o lume întreagă, inclusiv România.

ADVERTISEMENT

Și era firesc să fie așa, pentru că vorbeam despre cel mai puternic și mai rapid înotător de pe planetă, din toate timpurile, deținătorul recordului mondial absolut, obținut la Campionatul European, anul trecut, când David avea doar 17 ani.

Însă pentru prima oară în istoria sportului și a acestei națiuni, românii nu și-au criticat campionul după ratare, ci l-au susținut.

ADVERTISEMENT

Zilele acestea am trăit cu toții o premieră cât un fenomen. Imediat după cursă, rețelele sociale au fost inundate de postări în care lui David Popovici i se cerea să rămână cu capul sus. “Nu-i nimic! Te iubim! Ești un mare campion”, i-au transmis românii din țară. În zona comentariilor însă, apăreau zeci de sceptici care spuneau: “Stai să vezi acum dacii liberi, cum îl fac praf”. 

Existau, așadar, printre noi, români care se așteptau ca David să fie abandonat de ai lui după un eșec, în mod tradițional. Inclusiv influencerii au reacționat, Dana Budeanu lansând în mediul online celebrul: “Marș”, preluat de către presa de senzațional. “David Popovici n-a avut niciun eșec! E un campion absolut, voi? A, tot nimeni! Culcați-vă!”, a transmis creatoarea de modă.

ADVERTISEMENT

Presa întreagă a reacționat identic. Chiar a doua zi, miercuri, o televiziune națională mi-a lansat invitația de a vorbi în direct despre procesul la care ne așteptam toți, dar care efectiv nu avea loc. “David Popovici atacat pe net după ce a ratat aurul și cum avem obiceiul să ne devorăm valorile”, mi-a transmis producătorul emisiunii, ca subiect despre care urma să vorbesc cu moderatorul. Am declinat invitația, din nefericire, programul zilei împidicându-mă să intru în live.

Însă am realizat fenomenul la care asistam și mi-am felicitat în gând neamul. Pentru prima oară în istoria sportului și a acestei națiuni, românii nu și-au criticat campionul, ci l-au susținut, cu toată forța de care eram capabili. Apărarea lui era doar un reflex inconștient, pentru că de atacat nu îl atacase nimeni. Jurnaliștii doar au transmis informația ca atare, meționând în titluri eșecul în proba de 200 metri.

ADVERTISEMENT

Poporul din care se trage cel mai rapid om de pe planetă și-a îmbrățișat fenomenul, ajutându-l astfel să depășească un moment greu. Astăzi, 27 iulie 2023, puștiul minune a ratat iar podiumul, de data aceasta chiar în proba în care deține recordul mondial absolut.

E clar că David nu a fost în apele lui la Fukuoka și e posibil să traverseze chiar momente de panică, așa că trebuie să facem mai mult decât am făcut.

Să ne așezăm alături de David pe podea, oameni buni! E obligatoriu să traversăm împreună cu acest copil momentul dificil, pentru a ne bucura de recordurile pe care urmează să le bată în anii ce vin. Campionul nostru absolut are doar 18 ani, nu mai mulți!

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună...
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună de la transferul la Tottenham
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru...
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru „plăceri sexuale”. Acum lucrează în România
Un activist rus susține că Alexei Navalny a fost ucis cu o tehnică...
Un activist rus susține că Alexei Navalny a fost ucis cu o tehnică KGB: „Se întâmplă în câteva secunde, dacă agentul e unul experimentat”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
Bătrâna de 85 de ani care a provocat un accident cu 3 morţi...
Bătrâna de 85 de ani care a provocat un accident cu 3 morţi în 2019, condamnată
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple....
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre...
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre victime este în sală. Reacția imeediată a tatălui
Ultimele informații despre Ioana Băsescu. Ce se întâmplă, de fapt, cu fiica fostului...
Ultimele informații despre Ioana Băsescu. Ce se întâmplă, de fapt, cu fiica fostului președinte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât...
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât să stau să sufăr? Trebuia să-mi văd de viață”
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă...
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă e prezent și studentul ucis în accidentul de la 2 Mai
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care...
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care nimeni nu se aștepta