Sport

Daniel Șendre după plecarea lui Lucas Alves de la Dinamo: “A dezertat căpitanul în Vietnam”

Editorialistul Fanatik, Daniel Șendre, comentează gafa comisă de administratorii lui Dinamo, care l-au pierdut pe Lucas Alves în plină luptă pentru salvarea de la retrogradare, pentru o sumă derizorie: 65.000 de Euro.
06.02.2024 | 17:10
Daniel Sendre dupa plecarea lui Lucas Alves de la Dinamo A dezertat capitanul in Vietnam
Daniel Șendre comentează plecarea lui Lucas Alves de la Dinamo. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Pe 4 august 2023, noii administratori ai lui Dinamo București, un brand uriaș al acestei țări, anunțau, “încântați”, transferul unui jucător brazilian, în vârstă de 31 de ani, pe postul de fundaș central. Numele lui: “Lucas Alves de Araújo”.

Lucas a pozat pentru pagina oficială de Facebook a clubului zâmbind pentru suporteri. În prima fotografie, Lucas ținea în mâini o eșarfă “Doar Dinamo București”, iar în cea de-a doua indica către stema cu cei 2 câini de pe piept.

ADVERTISEMENT

Daniel Șendre comentează plecarea lui Lucas Alves de la Dinamo: “A dezertat căpitanul în Vietnam”

Jucătorul nu dădea nici măcar 2 bani pe cele două simboluri, simboluri care nu contau prea mult nici pentru șefii lui Dinamo, din păcate. Cu câteva zile înainte, administratorul special și totodată unul dintre patronii clubului poza alături de Lucas Alves într-o tavernă obscură, brazilianul un pic obosit după o noapte grea și cu o șapcă întoarsă pe cap, în stil gangsta. Fotografia postată de Nicolescu pe Instagram era însoțită de 5 emoticoane cu brațe ridicate în semn de forță mare, alături de mesajul: “sooon”, la Dinamo, evident.

Aflat pe final de carieră, complet nepregătit fizic și intrat într-un con de umbră accentuată, brazilianul avea nevoie de un club cu nume pe CV pentru a reintra în circuit. Nu știu cine este impresarul jucătorului, însă îl felicit pentru că a găsit fraierii.

ADVERTISEMENT

Șefii din Groapă i-au oferit un salariu de 10.000 de Euro pe lună, unul de top în Liga 1, acceptând și o clauză ireală pentru un club profesionist. “65.000 de Euro clauză de reziliere.” Cu alte cuvinte, deși primea bani precum un jucător care urma să lupte la titlu, nu la retrogradare, Lucas putea părăsi clubul oricând dorește, practic. Mercenarul pensionar era adus ca un adevărat rege în Ștefan cel Mare.

45 de zile mai târziu, după lupte de pregătire seculare, Lucas avea să debuteze oficial în tricoul lui Dinamo, tricou purtat odinioară de fundași clădiți parcă în oțel, precum Dinu și Ando. Evident, cu brazilianul în teren, Dinamo a pierdut, iar: 0-1 cu FCU.

ADVERTISEMENT

Ce a șocat, cu adevărat, nu a fost însă diferența între ce a avut odinioară Dinamo acolo pe fund și ce avea acum, ci faptul că Lucas a intrat pe teren cu banderola de căpitan pe braț. Mai mult, de pe banderolă lipsea chipul lui Cătălin Hîldan, un lucru la care am reacționat relativ dur, în Fanatik. “Cătălin înapoi pe banderolă sau zburați!” Mi s-a părut incredibilă ușurința cu care, astăzi, se punea pe braț banderola purtată odinioară cu atâta mândrie de “Unicul Căpitan” și de alți fotbaliști adevărați. Sub ochii suporterilor, lui Dinamo îi erau terfelite simbolurile!

Cu Lucas în centrul defensivei a urmat o serie devastatoare de meciuri fără victorie, însă cu câteva înfrângeri la scor.

ADVERTISEMENT

La fix 6 luni distanță de la sosirea ca un rege în Groapă, “marele” căpitan al lui Burcă primește câteva oferte din afară, așa că se dă lovit tot într-un meci cu FCU. Și tot o înfrângere, din păcate, alta: 2-1, pe “Oblemenco”.

4 zile mai târziu, astăzi, Fanatik detonează și bomba. “Căpitanul lui Dinamo pleacă în Vietnam.” În Vietnam! Un campionat absolut obscur, în care un singur patron deține mai multe echipe și care e zguduit constant de scandaluri mari la pariuri.

“Sentimentul de a juca acasă este amplificat de atmosfera fantastică pe care ne-o dau fanii noștri incredibili. A fi căpitan la Dinamo este o responsabilitate enormă, e un club mare, cu o tradiție bogată, deci trebuie să fim mereu în forma psihică optimă pentru acest club renumit”, declara Lucas, cu seninătate, după debutul la Dinamo cu banderola pe braț.

Lucas nu era decât un mercenar, așadar, un jucător mediocru și fără pic de onoare, căruia noii administratori i-au permis cu nonșalanță să terfelească clubul și să-i ia la mișto suporterii. Imaginea unui brand uriaș făcută praf.

ADVERTISEMENT