Sport

Daniel Șendre scoate în evidență două lucruri trăite de Dinamo aseară la Botoșani: “Șoapte fără aplauze”

Editorialistul Fanatik, Daniel Șendre, scrie despre victoria lui Dinamo de la Botoșani, 2-0, remarcând câteva lucruri menite să ofere speranță în Ștefan cel Mare.
19.12.2023 | 09:26
Daniel Sendre scoate in evidenta doua lucruri traite de Dinamo aseara la Botosani Soapte fara aplauze
Daniel Șendre scoate în evidență două lucruri trăite de Dinamo aseară la Botoșani: “Șoapte fără aplauze”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Legenda spune că, dacă eram pe vremuri, Dinamo ar fi pasat de-a latul terenului chiar și la aceastǎ orǎ, în meciul cu Botoșani, dar fără Botoșani pe teren. Chiar în timp ce scriu, construcția ar fi plecat de jos, jos de tot, de la portar.

Daniel Șendre, după FC Botoșani – Dinamo 0-2: “Mulțumesc pentru că m-ai repus pe picioare, Mister”

Cu Kopic pe bancă, în minutul 23, Homawoo trimite o minge lungă, în bandă, direct pe Politic, care intră într-o combinație fulgerătoare cu Gregorio, acesta îi retrimite mingea dintr-o singură respirație, după care Politic șuteazǎ fără speranțe pentru adversar, în plasa laterală, dreapta. Execuție magnifică, de fotbalist, care urlă din toți rărunchii către toți suporterii lui Dinamo prezenți pe stadion: “Tocmai ați asistat la o fază lucrată la antrenament, domnilor! Dinamo al vostru are antrenor!” Asta una la mână!

ADVERTISEMENT

A doua! Cu portarul trântindu-se în admirație la pământ, direct în șezut, Politic pleacă într-un șprint furibund către bancǎ, unde odată ajuns sare direct în brațele croatului, căruia pare să-i șoptească la ureche: “Mulțumesc pentru că m-ai repus pe picioare, Mister! Mulțumesc!”

50 de minute mai târziu, Mister îl scoate de pe teren, în speranța că ce lucrează la antrenamente cu compartimentul ofensiv va fi finalizat la fel de măiestru sau teribil de mediocru, vineri, pe Tineretului, dar tot cu gol, de jucătorul său bombă cu ceas. Un gând bun și către Abdallah. Echipa trebuie să câștige, sacrificând orice, echipa trebuie să câștige meciuri neapărat!

ADVERTISEMENT

Jocul în Moldova înghețată nu a fost strălucit, dimpotrivă, a suferit, fiind dominat de greșeli individuale, pase la adversar, faulturi grosolane, neîncredere și mai ales de presiunea enormă a rezultatului, care putea îngropa fără bulgări de pământ aruncați peste sicriu. Nu e nuntă, dar cu siguranțǎ nici înmormântare în Ştefan cel Mare!

Respectându-și în sfârșit blazonul, Dinamo a câștigat duelul suferinței din coada clasamentului, reducând astfel diferența față de primul loc de baraj la numai 10 puncte. O altă victorie, vineri, acasă, împotriva celor de la Voluntari, ar reaprinde speranțele pentru o salvare miraculoasă de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

“Dinamo trebuie să rămână în Superliga!”

Pentru ca acest lucru să se întâmple însă, e nevoie de o campanie de achiziții supervizată strict de Zeljko Kopic, în fața căruia să nu sufle nici musca. Capul în pământ toată lumea și efort susținut în pregătirea unui 2024 ce pentru jucători trebuie să devină front. Singurul pas în spate acceptat de suporteri va fi doar acela necesar pentru ca trupa condusă de croat să își ia avânt pentru PLAY OUT. Dinamo trebuie să rămână în Superliga!

Cred că Zeljko Kopic poate să reușească asta, dar numai dacă e susținut cu bani și învestit cu și mai multă încredere de managementul clubului. Nu doar că a schimbat sistemul, modul de abordare al meciurilor și a resuscitat jucători care păreau căzuți pentru o patrie fără drapel, dar croatul pare să fie un tip puternic, onest, reactiv și cu caracter.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului, în loc să umble la coarda sensibilă a peluzei, în buna tradiție heterosexuală, Kopic a strâns mâna adversarilor, după care a intrat imediat la vestiare. Profesionistul știe că acolo e locul unde trebuie să rezolve lucrurile pentru Dinamo, nu în fața suporterilor care să-l aplaude.

Seriozitatea lui îmi dǎ și aceasta încredere că la finalul sezonului, suporterii își vor scoate pălăria în fața lui, însă nu-l vor purta pe brațe, pentru că Zeljko Kopic nu va părăsi haita, ci va continua s-o ridice. Cât de sus, doar de bonitatea acționarilor și de competența managementului depinde. Spun asta pentru că restul, pentru a nu știu câta oară, a văzut toată lumea: împărțită în 3 sau în 7, nu contează, garda pretoriană a lui Dinamo – suporterii, peluza – e tot acolo, la bine și la greu!

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume