Fotbal intern

Dănuț Lupu, inspirat de Gică Hagi: „Este un model, vreau să-l depășesc”

11.03.2021 | 16:31
Danut Lupu inspirat de Gica Hagi Este un model vreau sal depasesc
ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu, fostul internațional al României, devenit antrenor la noua Academie de Fotbal a CS Dinamo, a dezvăluit cine este modelul lui în noua carieră. Lupu speră să depășească performanțele Academiei de Fotbal a ”Regelui” Hagi.

Lupu și Hagi au fost rivali pe terenul de fotbal, dar și coechipieri la echipa națională. Înzestrați cu abilități tehnice incredibile, cei doi au încântat publicul în vremea când jucau pentru Dinamo, Rapid, sau Steaua.

ADVERTISEMENT

Între timp, Hagi a dezvoltat cel mai mare proiect dedicat copiilor și juniorilor, în cadrul Academiei de Fotbal pe care a înființat-o la Ovidiu. Și Lupu s-a apucat de antrenorat și vrea să depășească performanțele vechiului său rival.

CS Dinamo și-a făcut Academie. Dănuț Lupu vrea să-l depășească pe Hagi

În noua Academie de Fotbal a Clubului Sportiv Dinamo, care nu are nicio legătură cu Dinamo deținut de Pablo Cortacero, va activa și Dănuț Lupu, în calitate de antrenor. Acesta a dezvăluit care sunt planurile sale.

ADVERTISEMENT

”În viață, am avut o rivalitate cu Hagi, iar cu această Academie vreau să ne batem de la egal la egal cu a lui Hagi, care este singura Academie care a fost făcută și a mers ca un lucru bine făcut.

Asta îmi propun, să-l depășesc pe Hagi, care reprezintă un model în acest domeniu”, a declarat Lupu, pentru Gold FM.

ADVERTISEMENT

Dănuț Lupu: „Vreau fotbaliști, nu copii legitimați”

Dănuț Lupu a vorbit și despre metodele de antrenament pe care vrea să le aplice. Fostul mijlocaș este convins că cele după care a învățat el fotbalul sunt mai eficiente decât metodele moderne de pregătire.

”Îi voi învăța fotbal, așa cum am învățat eu când aveam 6 sau 7 ani. Metodele vechi pot da mai multe rezultate, decât cele noi, care nu produc decât jucători, nu fotbaliști.

ADVERTISEMENT

Fotbalul românesc are mari probleme la nivelul copiilor. La Dinamo sper să scoatem fotbaliști, nu doar copii legitimați la fotbal”, a mai spus Lupu, pentru sursa menționată.

  • 2 titluri de campion a cucerit Dănuț Lupu în România, cu Dinamo și Rapid
ADVERTISEMENT