Fotbal intern

Dănuţ Lupu nu dă vina pe arbitraj după Dinamo – CFR: “Să lăsăm arbitrii în pace! Altele sunt problemele”. Exclusiv

06.04.2021 | 17:08
Danut Lupu nu da vina pe arbitraj dupa Dinamo  CFR Sa lasam arbitrii in pace Altele sunt problemele Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fostul jucător al celor de la Dinamo, Dănuţ Lupu, a dat un interviu pentru FANATIK în care a vorbit despre controversatul CFR Cluj – Dinamo, încheiat 1-0. Lupu nu a pus tunurile pe arbitraj şi consideră că altele sunt problemele la Dinamo, nu modul în care a condus Bîrsan meciul. 

Marcel Bîrsan i-a eliminat în prima repriză pe Paul Anton şi Florin Bejan, ambii pentru cumul de cartonaşe galbene. Dinamoviştii au sărit la gâtul arbitrului la finalul confruntării, considerându-se profund dezavantajaţi.

ADVERTISEMENT

Dănuţ Lupu nu dă vina pe arbitraj după Dinamo – CFR: “Să lăsăm arbitri în pace!”

Deşi crede că Dinamo nu va retrograda, Dănuţ Lupu e de părere că suporterii singuri nu pot ţine clubul. Deşi au contribuit pentru obţinerea licenţei, fostul fotbalist susţine că la Dinamo trebuie să vină un finanţator care să preia acţiunile lui Cortacero, altfel există riscul falimentului.

Cum vi s-a părut meciul lui Dinamo de la Cluj?

– Pentru determinare, jos pălăria, dar rezultatul l-aţi văzut şi voi. Acum e păcat că a ieşit doar atât şi nimic altceva.

ADVERTISEMENT

Nu vi se pare că au fost prea uşor acordate eliminările lui Anton şi Bejan?

– Eu am o problemă. Să lăsăm, în Doamne Iartă-mă, arbitri ăştia în pace. A fost influenţat… Nu ştiu ce să zic. De-a lungul timpului şi Dinamo a avut nişte arbitraje favorabile. Nu cred că ar fi meritat sau nu respectivii cartonaşele roşii care s-au dat. Dar nu are nicio importanţă. Dacă tu nu faci alunecare, nu îţi poate da cartonaş galben.

“Eu cred şi sunt sigur 100% că Dinamo nu va retrograda. Staţi liniştiţi!”

Problema rămâne locul în clasament pentru Dinamo…

– Aici este o problemă mai delicată, întradevăr.

Şi poate Gigi Mulţescu să o rezolve cu ce are la dispoziţie?

– Eu cred şi sunt sigur 100% că Dinamo nu va retrograda. Staţi liniştiţi!

“Ceea ce fac suporterii este extraordinar, dar nu cred că doar ei pot să susţină clubul. Au din nou câteva luni de întârzieri salariale”

Dar din sezonul viitor există perspective? Doar fanii mai adună bani…

– Şi asta cu fanii… Ceea ce fac suporterii este extraordinar, dar nu cred că doar ei pot să susţină clubul. Au din nou câteva luni de întârzieri salariale. Sunt nişte lefuri care iar vor trebui plătite din urmă. Dacă nu vor găsi pe anumite persoane care să vină cu bani, ei singuri nu cred că vor reuşi să vină cu bani. Vorbim de Dinamo care să revină în lupta pentru titlu, nu doar să supravieţuiască.

ADVERTISEMENT

Dar cum să vină altcineva cu bani când acţionar majoritar e tot Pablo Cortacero?

– Tocmai aia zic. Cineva trebuie să găsească o posibilitate de a cumpăra acţiunile. Ştii care e problema? Eu dacă am 70% şi tu ai 20% dintr-o firmă şi eu vreau să o falimentez, atunci o falimentez. Orice ai face tu, nu poţi face nimic. Aici nu mai depinde de suporteri, nu mai depinde de nimeni. Astea-s legile, omul care are majoritate face ce vrea.

“Dacă o bagi în faliment, asta e. Ce vrei să faci?”

Îl vedeţi revenind pe spaniol?

– Sincer să vă spun, nu!

Şi cu acţiunile ce face? 

– Dacă o bagi în faliment, asta e. Ce vrei să faci?

Până una alta pentru Dinamo urmează un play-out dificil. Cum îl vedeţi?

– Nu îmi fac probleme cu retrogradarea. Ai să vezi că uşor-uşor cu nea Gigi o să îşi revină. Sunt sigur.

ADVERTISEMENT
Danut Lupu si Ioan Andone in meciul amical de fotbal dintre Nationala Artistilor si Legendele Fotbalului Romanesc, desfasurat ipe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti. Sursa: sportpictures.eu
  • 14 este locul ocupat de Dinamo în clasament
  • 2 puncte a obţinut Dinamo în ultimele 9 etape