News

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist, trimis în judecată de DNA. Acuzații de trafic de influență

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român, a fost trimis în judecată de DNA. Acesta este acuzat că ar fi primit peste 10.000 de euro mită.
29.11.2022 | 10:51
Danut Pop presedintele Partidului Ecologist trimis in judecata de DNA Acuzatii de trafic de influenta
Președintele Partidului Ecologist, Dănuț Pop, trimis în judecată de DNA. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție anunță trimiterea în judecată a lui Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român.

Președintele Partidului Ecologist, Dănuț Pop, trimis în judecată de DNA. Ar fi primit mită 10.000 de euro

Reținut pe 9 noiembrie pentru trafic de influenţă și aflat în arest la domiciliu, liderul Partidului Ecologist, Dănuţ Pop, a fost trimis în judecată de procurori.

ADVERTISEMENT

Politicianul este acuzat într-un dosar DNA că a cerut circa 10.000 de euro în schimbul angajării unei persoane la un cabinet parlamentar.

Dosarul lui Dănuț Pop a fost trimis spre judecare Tribunalului București. În această speță este menționată propunerea de menținere a măsurilor preventive și asiguratorii dispuse în acest caz.

ADVERTISEMENT

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a unui inculpat, președinte al unui partid politic, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada noiembrie 2021 – februarie 2022, inculpatul, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.021 euro, în patru tranșe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 și 10.000 lei – februarie 2022).

ADVERTISEMENT

În schimbul banilor, inculpatul ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unui deputat în Parlamentul României și ar fi promis că îl va determina să angajeze o anumită persoană pe o funcție de consilier la cabinetul deputatului respectiv”, se arată în comunicatul procurorilor.

Surse judiciare citate de HotNews spun că liderul ecologiștilor ar fi primit mita prin intermediul soției celui căruia i-ar fi promis că îl va ajuta să se angajeze pe un post de consilier la cabinetul parlamentar al unui deputat.

ADVERTISEMENT

Dănuț Pop, lider din 2007 al formațiunii ecologiste

Partidul Ecologist Român (PER), condus în prezent de Dănuț Pop, a fost înființat în 1990.

Politicianul trimis în judecată de DNA conduce formațiunea din 2007. Ultimul congres al PER, când Pop a fost reales președinte, a avut loc în martie 2022.

ADVERTISEMENT
Tags: