Fotbal intern

Dario Bonetti a plecat din România după meciul cu CFR Cluj! Foto exclusiv

18.12.2020 | 13:23
Dario Bonetti a plecat din Romania dupa meciul cu CFR Cluj Foto exclusiv
ADVERTISEMENT

Dario Bonetti a revenit la Dinamo și a urmărit din tribune meciul împotriva celor de la CFR Cluj. Fanii din programul DDB au scris săptămâna trecută că l-au convins pe antrenorul care a stat pe bancă în “Minunea de la Liberec” să dea o mână de ajutor clubului aflat într-un colaps financiar. 

Italianul a răspuns inițiativei fanilor și s-a întors la Dinamo, însă deocamdată a stat doar pentru meciul cu CFR Cluj, el fiind surprins la o zi după meci în aeroportul Otopeni la terminalul “Plecări”, semn că nu va fi și la meciul împotriva Academicii Clinceni, ultimul al anului.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse ca Dario Bonetti să preia echipa din primăvară, chiar dacă antrenorul Jerry Gane a spus că este dispus să rămână și la anul, în ciuda dificultăților financiare cu care se confruntă clubul în aceste momente.

Dario Bonetti a plecat din România după meciul cu CFR Cluj! Foto exclusiv
Dario Bonetti a plecat din România după meciul cu CFR Cluj! Foto exclusiv

Dario Bonetti a plecat din România după meciul cu CFR Cluj! Îi ajută gratis pe “câini”

Suporterii lui Dinamo au scris că Bonetti „vine în postura de consultant DDB pe probleme sportive”. De altfel, antrenorul italian ar fi refuzat câteva oferte tentante pentru a se întoarce gratis la “câini”:

ADVERTISEMENT

„Dinamo are nevoie de profesioniști. În acest sens, DDB Italia l-a contactat pe Dario Bonetti, cu acceptul boardului DDB. Răspunsul lui Dario a fost foarte prompt: „Vin gratis. Cu suporteri ca voi se pot face lucruri INCREDIBILE! Împreună putem salva clubul.” GRAZIE, DARIO!”, a scris Peluza Cătălin Hîldan.

Gane: “Ştiam că va veni Bonetti, suporterii mi-au spus. A venit la Săftica, ne-am cunoscut, am vorbit puţin”

Jerry Gane a declarat după meciul împotriva celor de la CFR Cluj că fanii din programul DDB îl vor în continuare la cârma clubului, chiar dacă în cadrul clubului a venit și Dario Bonetti, care a făcut o vizită zilele trecute la Săftica:

ADVERTISEMENT

“Eu am avut o discuţie cu reprezentanţii DDB, ei îşi doresc să rămân la echipă. Mi-ar plăcea şi mie să rămân, am spus că vom avea o discuţie finală după meciul cu Clinceni, să vedem şi stabilitatea care va fi.

Ştiam că va veni Bonetti, suporterii mi-au spus. A venit la Săftica, ne-am cunoscut, am vorbit puţin. Ştiu că vine un fel de consilier pe parte sportivă, fanii l-au adus să ajute mai mult pe plan administrativ. Pe parte tehnică nu s-a pus problema.

ADVERTISEMENT

Fanii s-au ţinut de cuvânt, ştiam că vor să facă ceva, să aducă bani. Luni e o şedinţă importantă la club, vor să fie majoritari. Vor să ofere o stabilitate financiară, încearcă să găsească soluţii şi să facă în scurt timp ceva ce nu au făcut spaniolii”, a spus Gane după înfrângerea 0-2 cu CFR Cluj.

Luni, ședință crucială pentru viitorul clubului!

Situația din conducerea clubului rămâne una incertă. Suporterii încearcă să îi îndepărteze pe spanioli din conducerea clubului, însă Pablo Cortacero nu se lasă și chiar dacă nu a mai băgat niciun ban în club în ultimele 4 luni a anunțat organizarea Adunării Generale pe 21 decembrie pentru majorarea capitalului social cu 5 milioane de euro, prin emiterea de noi acțiuni.

Ibericul nu mai este președintele Consiliului de Administrație de la Dinamo din data de 27 noiembrie. În locul său a fost numit Constantin Eftimescu. În aceste condiții, ședința de luni se anunță crucială cu privire la viitorul clubului.

  • 550.000 de euro a adus Pablo Cortacero la Dinamo
  • 2 mandate de antrenor a avut Dario Bonetti la Dinamo (2009 și 2012)

 

ADVERTISEMENT