Sport

Dario Bonetti a vorbit despre o posibilă revenire la Dinamo. A fost dat afară tot după un derby cu FCSB

Dario Bonetti a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK după plecarea lui Ovidiu Burcă de la Dinamo. Se mai întoarce să salveze echipa?
28.11.2023 | 16:41
Dario Bonetti a vorbit despre o posibila revenire la Dinamo A fost dat afara tot dupa un derby cu FCSB
Dario Bonetti a fost dat afară de Dinamo după 0-5 cu FCSB. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dario Bonetti a comentat situația de la Dinamo și a vorbit despre plecarea lui Ovidiu Burcă. Antrenorul „câinilor” și-a reziliat contractul cu „alb-roșii” exact ca italianul, după un derby cu FCSB.

Dario Bonetti îi ia apărarea lui Ovidiu Burcă după ce și-a dat demisia de la Dinamo: „E doar vina conducerii. Nu se pricep la fotbal”

Dario Bonetti a analizat situația de la Dinamo pentru FANATIK: „Problema nu sunt antrenorii sau jucătorii, ci conducerea. Habar n-au nimic despre fotbal. A doua problemă ar putea fi jucătorii, dar cine organizează echipa și clubul? Asta e diferența”.

ADVERTISEMENT

La fel ca Ovidiu Burcă, antrenorul italian a plecat și el de la Dinamo după un derby: „E un club mare din Europa, un brand mare dar au trecut prea mulți ani în care situația a fost foarte dificilă. Eu am plecat după meciul cu FCSB, dar Dinamo avea 6 puncte după primele trei etape”.

Dario Bonetti îi arată cu degetul pe cei din conducerea lui Dinamo și consideră că i s-a făcut o mare nedreptate: „Înțelegerea era ca toată lumea să aibă răbdare până când se ridică interdicția la transferuri de la FIFA și să aduc 5-6 jucători. Dar ei s-au folosit de mine pentru că nimeni nu voia să vină la Dinamo în acel moment, fără jucători, fără bani, fără nimic”.

ADVERTISEMENT

Dario Bonetti îi spune adio lui Dinamo: „Povestea mea este încheiată, mai ales cu această conducere”

Dario Bonetti nu mai este dispus sub nicio formă să revină în Ștefan cel Mare: „Povestea mea cu Dinamo este încheiată, mai ales cu această conducere. Istoria a fost scrisă. Nimic nu s-a schimbat de când am plecat. Dacă nu te pricepi la fotbal e foarte greu să construiești o echipă”.

Cu toate acestea, italianul a rămas cu inima aproape de echipă: „Mie îmi pare foarte rău pentru suporteri. Dinamo are o istorie extraordinară și niște fani minunați, însă nimeni nu mai respectă asta acum. Ce pot să spun e că sper ca Dinamo să își revină și să fie din nou acolo unde îi este locul”.

ADVERTISEMENT

Poli Iași și Oțelul Galați, echipe nou-promovate la fel ca Dinamo, reușesc să se descurce mult mai bine, lucru observat și de Bonetti: „În România chiar nu e atât de complicat să organizezi un club și să faci o echipă. Nu e Italia, Anglia sau altă țară, unde trebuie mulți bani și jucători de mare valoare. Ce pot să mai spun? Am urmărit situația și e deja prea mult. Nimic nu s-a schimbat!”.

Fostul antrenor al „câinilor” nici nu mai are puterea să privească meciurile lui Dinamo: „Nici nu am putut să mă uit la meci când știu că Dinamo e din nou pe locul 15 în clasament și poate retrograda din nou. Nu mă mai întorc niciodată. M-au folosit de prea multe ori”.

ADVERTISEMENT

Bonetti e convins că dacă ar fi rămas la Dinamo ar fi putut să îndeplinească marele vis al tututor suporterilor: „Dacă aveam posibilitatea să rămân la Dinamo din 2010 pentru câțiva ani, Dinamo ar fi avut acum 3-4 titluri și ar fi jucat în Champions League. Sunt prea obosit ca să le mai permit să mă folosesc. Chiar e prea mult”. 

ADVERTISEMENT