Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Darius Olaru, în locul lui Compagno. E golgheterul SuperLigii după FCSB – Hermannstadt 3-0: “Execuții fantastice”

Analiștii FANATIK SUPERLIGA s-au arătat entuziasmați de prestația lui Darius Olaru în meciul FCSB - Hermannstadt 3-0 în care a reușit o ”dublă” prin care a devenit golgheter.
17.12.2023 | 17:45
Darius Olaru in locul lui Compagno E golgheterul SuperLigii dupa FCSB  Hermannstadt 30 Executii fantastice
Analiștii FANATIK SUPERLIGA s-au arătat entuziasmați de prestația lui Darius Olaru în meciul FCSB - Hermannstadt 3-0 în care a reușit o ”dublă” prin care a devenit golgheter. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După victoria de pe Arena Națională, ”roș-albaștrii” au depășit-o pe Rapid la numărul de goluri marcate în SuperLiga. Formația pregătită de Charalambous și Pintilii a ajuns la 35 de goluri înscrise în 20 de meciuri și se poate lăuda cu cel mai bun atac din campionat.

Darius Olaru a ajuns golgheter după FCSB – Hermannstadt 3-0

Darius Olaru a ajuns pe locul 1 în clasamentul golgheterilor sin SuperLiga cu 10 goluri după ce a marcat o ”dublă” în partida FCSB – Hermannstadt 3-0, iar căpitanul vicecampioanei României a fost lăudat în studioul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

”Au fost goluri de autor. (n.r. – glumind) Darius Coman și Florinel Olaru au făcut ca scorul să se ducă la 3-0. O situație similară la FCSB a mai fost cu Alex Chipciu, care fiind jucător de picior drept dăduse vreo 75% dintre goluri cu stângul. Așa se întâmplă și acum, pentru că din cele 10 goluri pe care le-a dat Olaru, cred că are 7 sau 8 cu stângul.

Mă bucur pentru Darius, pentru că golurile astea înseamnă că el a câștigat încredere, dar în același timp cred că mai este ceva raportat la jocul întregii echipe. Darius Olaru cred că se simte mult mai bine și dă randament mult mai bun într-o echipă în care are doi mijlocașul în spatele lui cu profil mai degrabă defensiv. Aseară au fost Lixandru și Șut.

ADVERTISEMENT

În mare parte din joc aseară FCSB a jucat 4-2-3-1, nu 4-3-3, din dinamica jucătorilor. Așa cum la începutul campionatului, când Darius a început să marcheze, Djokovic asigura împreună cu Șut spatele echipei. În campionatul trecut, când Olaru a marcat un singur gol, cred că pe el mai degrabă îl încurca Edjouma decât să-l ajute.

Edjouma îl anula pe fază ofensivă și îi lua și din goluri, însă nu asigura spatele pentru echipă și Olaru trebuia să fie peste tot și nicăieri într-o mișcare din asta browniană, pentru că el are capacitate de efort foarte bună și atunci încerca să vulcanizeze găurile care apăreau în sistemul defensiv”, a declarat Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT

Căpitanul FCSB, goluri de autor

Remarca făcută de consilierul lui Răzvan Burleanu a fost întărită și de Horia Ivanovici, moderatorul FANATIK SUPERLIGA, care s-a arătat încântat de execuțiile pe care le are căpitanul FSB.

”Și mie mi se părea în anumite partide că Edjouma, fără să vrea, îl anula pe Olaru acolo unde el este foarte eficient. Pentru că nu numai creează, iată că și marchează. Și ce goluri, ce execuții, superbe. Mi-a plăcut mai mult golul doi al lui Olaru decât primul.

ADVERTISEMENT

La primul să zicem că a fost și o semigreșeală de portar, dar golul doi este gol de autor cu A mare. Se preface, întoarce jumătate de apărare, îl lasă mască pe portarul lui Hermannstadt. Ambele sunt goluri de senzație, dar mie mi-a plăcut mai mult al doilea”, a spus Horia Ivanovici.

Olaru are nevoie să alerge mai puțin

Pe finalul discuției, Andrei Vochin a remarcat faptul că lui Darius Olaru i se potrivește mai bine postul de numărul 10, decât cel de numărul 8 în care ar trebui să aibă mai multe sarcini defensive.

”Atenție, Olaru dă gol în etapa trecută iar cu o execuție dificilă. Pasa este de geniu a lui Coman și reluarea lui. Cel mai important lucru pentru el și echipă este că își găsește rolul aici. Rolul lui este mai degrabă de număr 10, decât de număr 8.

Are nevoie ca spatele să-i fie asigurat, are nevoie să alerge un pic mai puțin decât alerga până acum pentru că această menajare a lui înseamnă o limpezime în fața porții care se traduce prin goluri”, a afirmat Vochin.

În schimb, Vivi Răchită, a atras atenția asupra faptului că Baba Alhassan, mijlocașul care veni din iarnă la FCSB, are aceleași calități ca și Malcom Edjouma și ar putea să-i influențeze randamentul lui Darius Olaru: ”Baba Alhassan nu este profilul lui Lixandru, este tot profilul lui Edjouma. Este un 8, nu este un 6. Este din nou un pericol să-l anuleze pe Olaru”.

FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și EXCLUSIV, în fiecare luni, marți și vineri, ora 10:30, în direct doar pe www.fanatik.ro. În premieră, fiecare ediție a emisiunii poate fi urmărită pe canalul de Youtube FANATIK.RO și pagina de facebook Horia Ivanovici, în fiecare luni, marți și vineri, ora 17:30.

Olaru, randament mai bun în poziție de număr 10

ADVERTISEMENT