News

Cine este bărbatul care a intrat cu mașina într-o paradă de Crăciun. Darrell E. Brooks nu este la prima infracţiune

Darrell E. Brooks, în vârstă de 39 de ani, bărbatul acuzat de uciderea a cinci persoane la parada din Wisconsin, avea un cazier stufos, iar înainte de atac fusese implicat într-o dispută domestică.
23.11.2021 | 15:23
Cine este barbatul care a intrat cu masina intro parada de Craciun Darrell E Brooks nu este la prima infractiune
ADVERTISEMENT

Brooks fusese arestat în repetate rânduri încă de când era adolescent, acuzat de agresiune și abuz domestic și rezistență la arestare.

La începutul acestei luni, procurorii din Milwaukee au declarat că a lovit în mod intenționat o femeie pe care o cunoștea cu un Ford Escape.

ADVERTISEMENT

Cine este bărbatul care a intrat cu mașina într-o paradă de Crăciun

Darrell E. Brooks a fost eliberat rapid din închisoare pe cauțiune, după ce procurorii au cerut ceea ce acum consideră că este o cauțiune nepotrivit de mică.

Duminică seara, în timp ce o paradă de Crăciun își urma traseul prin centrul orașului Waukesha din Wisconsin, poliția venea din nou după Brooks, după ce a primit o reclmație despre o dispută domestică care implica un cuțit.

ADVERTISEMENT

Dar înainte ca ofițerii din Waukesha să ajungă la locul acelei dispute, un Ford Escape a răsturnat barierele de protecție de-a lungul traseului paradei.

Poliția a spus că Brooks era șoferul și că el s-a îndreptat în viteză către participanții și spectatorii la parada de pe Main Street, accelerândchiar și în timp ce lovea copii și octogenari.

ADVERTISEMENT

Un ofițer de poliție a tras cu arma spre Brooks, dar s-a oprit rapid, de teamă să nu lovească pe cineva din mulțime, a declara a spus șeful Daniel Thompson, citat de The New York Times.

Cinci adulți au murit în atac și cel puțin 48 de persoane, inclusiv copii, au fost rănite, unele în mod grav. În câteva minute, ceea ce primarul a descris drept „o paradă de Crăciun de tip Norman Rockwell” în suburbia Milwaukee a devenit un incident cu victime în masă, pompierii care urmăreau parada împreună cu familiile lor îngrijind brusc răniții de pe stradă.

ADVERTISEMENT

La un spital nu departe de traseul paradei, medicii care nu erau de serviciu s-au grăbit duminică seara la camera de urgență. Printre morți se numărau trei membri ai Milwaukee Dancing Grannies și soțul unei membre a acelui grup.

„Acea paradă a devenit un coșmar”, a spus primarul Shawn Reilly luni, în timp ce anchetatorii continuau să străbată centrul orașului de unde participanții la paradă au fugit atât de grăbiți încât au lăsat în urmă lăzi frigorifice, cărucioare și zeci de scaune pliante. „Aseară, s-au pierdut vieți în mijlocul a ceea ce ar fi trebuit să fie o sărbătoare.”

Nu se știe încă motivul atacului

Thompson, șeful poliției din Waukesha, a precizat că Brooks nu a fost urmărit de polițiști înainte de a se îndrepta către traseul paradei și că nu există nicio indicație că atacul ar fi fost motivat de terorism.

Oficialul a confirmat faptul că Brooks a lovit în mod intenționat oamenii cu vehiculul, însă el nu a putut spune dacă a condus pe traseul paradei în grabă pentru a scăpa de confruntarea anterioară sau într-un acces de furie.

Darell Brooks urma să apară în instanță marți după-amiază, după ce poliția a înaintat procurorilor cinci capete de acuzare de omucidere intenționată de gradul întâi. Nu era clar dacă avea un avocat.

Procurorii din districtul Milwaukee au declarat că au greșit luna aceasta recomandând o cauțiune de 1.000 de dolari în numerar în dosarul în care Brooks a fost acuzat, printre altele, că a lovit femeia cu mașina în parcarea unei benzinării.

„Recomandarea statului privind cauțiunea în acest caz a fost necorespunzător de scăzută, în lumina naturii recentelor acuzații și a acuzațiilor existente împotriva domnului Brooks”, a precizat biroul procurorului districtual din Milwaukee într-o declarație nesemnată, care a adăugat că o investigație este în curs de desfășurare în acest caz. Potrivit mesajului, valoarea cauțiunii nu a fost „consecventă cu evaluarea riscului inculpatului înainte de stabilirea cauțiunii”.

Darell Brooks, un obișnuit al sistemului de justiție penală

Brooks a intrat și ieșit din sistemul de justiție penală din Wisconsin de-a lungul vieții sale de adult, strângând arestări în zona Milwaukee pentru opunere la arestare sau obstrucționarea justiției, încălcarea termenilor cauțiunii, punerea în pericol a siguranței publice, comportament dezordonat și agresiune, printre alte acuzații.

În melodiile rap pe care le-a postat pe un profil SoundCloud, el s-a descris ca o persoană care a crescut într-un cartier periculos din Milwaukee și are probleme cu sistemul legal.

Incidentul din parcarea benzinăriei a avut loc pe 2 noiembrie. Femeia rănită de vehicul a spus poliției că domnul Brooks a lovit-o cu pumnul în față într-o cameră de hotel, apoi a urmărit-o în SUV în parcare, unde a lovit-o cu mașina.

„Ofițerii au observat urme de anvelope pe cracul stâng al pantalonului”, a scris unul dintre ofițeri, potrivit unei plângeri penale în care îl acuza că a pus în pericol femeia din imprudență, faptă pentru care riscă o posibilă pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Femeia a fost tratată pentru răni care au inclus tăieturi faciale și vânătăi. Poliția a observat „umflături pe buze și sânge uscat pe față”.

Brooks are o istorie lungă de acuzații de abuz domestic și trimiteri în instanță într-un caz de paternitate, care sunt de obicei emise pentru neplata pensiei alimentare pentru copii.

În februarie, un judecător din Waukesha a emis un mandat de arestare după ce Brooks nu a respectat acordul lunar de a plăti unei femei din zonă 151 de dolari pentru întreținere pentru copii și 50 de dolari din bani pe care îi datora, într-un caz care datează de mai bine de un deceniu. .

În multe dintre confruntările sale cu legea, Brooks a fost acuzat că s-a opus arestării sau a încercat să obstrucționeze ofițerii, potrivit înregistrărilor instanței.

Acest tipar a fost valabil și la începutul acestei luni: când poliția a încercat să-l aresteze, el a fugit în reședința sa și „a închis patru uși în fața polițiștilor” înainte ca aceștia să-l rețină, potrivit unei plângeri penale.

ADVERTISEMENT
Tags: