Sport

Darren Cahill, dezamăgit de români după scandalul de dopaj al Simonei Halep: ”Dați cu pietre”

Darren Cahill a fost unul dintre primii oameni care s-au poziționat de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj, însă s-a arătat dezamăgit de comportamentul fanilor români.
16.08.2023 | 14:10
Darren Cahill dezamagit de romani dupa scandalul de dopaj al Simonei Halep Dati cu pietre
Darren Cahill a fost unul dintre primii oameni care s-au poziționat de partea Simonei Halep în scandalul de dopaj, însă s-a arătat dezamăgit de comportamentul fanilor români. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a fost audiată la Londra în finalul lunii iunie de ”Sport Resolutions”, iar verdictul trebuia să fie anunțat în două săptămâni însă acesta întârzie să apară.

Ce l-a dezamăgit pe Darren Cahill în scandalul de dopaj al Simonei Halep

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a vorbit despre cazul de dopaj al Simonei Halep și a precizat că Darren Cahill i-a dezvăluit într-o discuție că nu înțelege de ce românii nu o apară cu toții pe sportivă.

ADVERTISEMENT

”Cred că dacă Simon va dori să revină, este capabilă să aibă din nou performanțe. Deranjant este faptul că mulți s-au dezis de ea. Darren Cahill mi-a explicat care este diferența între mentalitatea românilor, adică a noastră, și mentalitatea australienilor.

El spunea în felul următor: ‘În momentul în care se întâmplă ceva cu un supercampion într-un anumit domeniu, sunt cu toții în spatele lui, să-l ajute să revină, să fie acolo unde a fost pentru că el reprezintă Australia. În schimb, în România abia așteptați ca cineva să pățească ceva, să dați cu pietre în el, să-l ajutați să cadă mai tare, așa spunea’”, a declarat Cosac, pentru gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Președintele FR Tenis crede că dubla câștigătoare de Grand Slam nu va scăpa de suspendare și asta deoarece într-o astfel de situație cei care au tergiversat atât de mult luarea unei decizii vor trebui să răspundă.

”Din punctul meu de vedere, îi vor da minimum un an Simonei ca ei să-și acopere această perioadă în care ea nu a jucat. Dacă vor spune că este nevinovată, cu siguranță vor trebui să răspundă ei pentru prejudiciile enorme de imagine și tot ce s-a întâmplat vizavi de ea”, a spus George Cosac.

ADVERTISEMENT

Halep, coborâre abruptă în clasamentul WTA

Suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, Simona Halep s-a prăbușit în clasamentul WTA. Românca nu și-a putut apăra cele 900 de puncte cucerite anul trecut în Canada și a coborât oficial până pe locul 578.

Indiferent de verdictul venit de la Sport Resolutions, fostul lider mondial va avea o misiune extrem de dificilă pentru a reveni în elita tenisului. Halep va trebui să joace calificări sau să beneficieze de invitații speciale pentru a concura la cele mai tari competiții din ”sportul alb”.

ADVERTISEMENT

Daniel Dobre, cel care a stat în loja Simonei Halep la triumful de la Wimbledon 2019, actualmente vicepreședinte al Federației Române de Tenis, este convins că jucătoarea va reveni pe teren indiferent de decizia care va fi luată.

ADVERTISEMENT