Sport

Darren Cahill, prima reacție după încetarea colaborării cu Simona Halep: ”A fost o călătorie incredibilă”

Simona Halep și Darren Cahill au decis să pună capăt colaborării, iar australianul a oferit prima reacție după anunțil făcut de campioana noastră.
22.09.2021 | 23:38
Darren Cahill prima reactie dupa incetarea colaborarii cu Simona Halep A fost o calatorie incredibila
ADVERTISEMENT

Fostul lider WTA nu a motivat decizia de a înceta colaborarea cu renumitul antrenor, dar salariul uriaș al australianului ar putea reprezenta o justificare.

Alături de antrenorul australian, jucătoarea născută la Constanța  a câştigat Roland Garros în 2018, primul trofeu de Grand Slam din carieră, dar a reuşit şi să ajungă pe locul 1 WTA.

ADVERTISEMENT

Reacție superbă a lui Darren Cahill după despărțirea de Simona Halep

La câteva ore bune după ce Simona Halep a anunțat încetarea colaborării cu Darren Cahill, antrenorul australian a oferit o primă reacție. Acesta a răspuns la postarea făcută de româncă pe contul de Twitter.

”Nu, eu îți mulțumesc Simo pentru că mi-ai permis să fac această incredibilă călătorie alături de tine. Îmi amintesc această fotografie ca și când a fost ieri și este doar una dintre numeroasele amintiri uimitoare.

ADVERTISEMENT

O jucătoare grozavă, dar cel mai important, o persoană și un prieten grozav. Toate cele bune, Simo”, a fost răspunsul lui Darren Cahill la postarea făcută de Simona Halep.

Cahill nu a venit la nunta lui Halep

Deși pare surprinzătoare, ”ruptura” dintre Simona Halep și Darren Cahill era oarecum anunțată de două evenimente petrecute în ultima lună și în care de fiecare dată a fost implicat și soțul sportivei Toni Iuruc.

ADVERTISEMENT

Primul s-a petrecut în timpul turneului de Grand Slam de la US Open, acolo unde fostul lider WTA s-a oprit în optimile de finală, învinsă de Elina Svitolina. Toni Iuruc a fost alături de Halep la New York, dar a preferat să nu stea în aceeași lojă cu Darren Cahill, așa cum s-a întâmplat la alte turnee din acest an, semn că încă de atunci existau probleme în tabăra campioanei noastre.

Confirmarea a venit în urmă cu câteva zile, când antrenorul australian nu a fost prezent la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc. Nu se știe dacă cei doi nu l-au invitat pe Cahill sau acesta a declinat oferta. În momentul în care sportiva noastră își lega oficial viitorul de omul de afaceri, Cahill se afla la un meci din NFL, la Las Vegas.

ADVERTISEMENT

Halep și Cahill s-au mai despărțit și în 2018

Darren Cahill este unul dintre cei mai apreciați antrenori din tenis, iar colaborarea cu Simona Halep, începută în 2016, a venit după experiențele extraordinare cu Andre Agassi, Andy Murray, Fernando Verdasco și Lleyton Hewitt. Australianul a reușit să facă din Agassi cel mai vârstnic lider ATP din  istorie, iar din Hewitt cel mai tânăr lider mondial.

Simona Halep şi Darren Cahill au început să lucreze împreună în 2016, însă la finalul sezonului 2018 a intervenit prima ruptură dintre cei doi. Atunci, antrenorul australian era cel care făcea anunţul, pe contul personal de Instagram.

Imediat după ce a postat mesajul că nu va mai fi antrenată de Darren Cahill,  fanii au luat cu asalt secţiunea de comentarii de pe contul oficial de Facebook al Simonei Halep și și-au exprimat regretul, iar unii au prezis retragerea sportivei.

ADVERTISEMENT