News

Date alarmante din China. Aproape 250 de milioane de oameni s-au infectat cu Covid în ultimele 20 de zile

Vin date alarmante din China, țară care se confruntă cu un nou val pandemic. Aproape 250 de milioane de oameni s-ar fi infectat cu Covid-19 numai în ultimele 20 de zile.
24.12.2022 | 08:39
Date alarmante din China Aproape 250 de milioane de oameni sau infectat cu Covid in ultimele 20 de zile
Aproape 250 de milioane de oameni din China, infectați cu Covid-19 în ultimele 20 de zile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Din 2019, când a fost confirmat primul caz oficial, până în prezent, la nivel mondial s-au raportat circa 650 de milioane de infectări cu Covid-19.

Aproape 250 de milioane de oameni din China, infectați cu Covid-19 în ultimele 20 de zile

Acest total ar putea crește vertiginos dintr-un simplu foc. China, țară din care a plecat acest virus, se confruntă cu un uriaș val de infectări.

ADVERTISEMENT

Un raport intern al Comisiei Naționale de Sănătate (NHC) din China scurs în presa internațională prezintă date cu adevărat alarmante.

Documente autorităţilor sanitare de la Beijing estimează că aproape 250 de milioane de cetățeni s-ar fi infectat cu SARS-CoV-2 numai în primele 20 de zile din decembrie, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

În cazul în care aceste statistici se demonstrează a fi corecte, asta ar reprezenta aproximativ 18% din cei 1,4 miliarde de oameni din China.

Fără îndoială, am putea vorbi de cel mai mare focar de Covid-19 de până acum la nivel global.

Vineri, 23 decembrie, jurnaliștii de la CNN au intrat în posesia unei copii a ceea ce se presupune că ar fi fost documentele reuniunii NHC.

ADVERTISEMENT

Acest document ar fi fost difuzat pe reţelele sociale chineze. Momentan, autenticitatea documentului nu a fost verificată. Cei de la NHC nu au dorit, până în acest moment, să comenteze aceste informații.

Aproape 40 de milioane de chinezi, depistați cu Covid-19 într-o singură zi

În aceste documente scurse în presă se specifică faptul că doar marți, 20 decembrie, un total de peste 37 de milioane de chinezi au fost confirmaţi cu Covid-19 în întreaga Chină.

ADVERTISEMENT

Numărul este unul de 12.300 mai mic decât totalul oficial de 3.049 de noi infecții raportate în acea zi de Beijing.

Site-ul de peste ocean citat scrie că Sun Yang, un director adjunct al Centrului chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, a fost cel care a prezentat cifrele oficialilor în timpul briefingului cu uşile închise.

Oficialul chinez ar fi explicat că rata de răspândire a Covid în China este încă în creştere. El a estimat că mai mult de jumătate din populaţia din Beijing şi Sichuan era deja infectată.

Cele 250 de milioane de cazuri sunt în opoziție totală cu datele publice ale NHC. Comisia chineză de sănătate a raportat doar 62.592 de cazuri simptomatice de Covid în primele 20 de zile ale lunii decembrie.

Dacă e să vorbim de decese, în mod oficial, China a raportat doar 8 morți de Covid în această lună. Este o cifră foarte scăzută, având în vedere răspândirea rapidă a virusului.

ADVERTISEMENT