Sport

Suma uriașă cu care Gigi Becali a creditat FCSB! Datoriile au crescut vertiginos în ultimul an. Documente oficiale

Datoria celor de la FCSB la finalul anului 2022 a ajuns la o cotă uriașă. Roș-albaștrii au trecut de 10 milioane de euro, cu 40% mai mult față de 2021.
03.04.2023 | 18:12
Suma uriasa cu care Gigi Becali a creditat FCSB Datoriile au crescut vertiginos in ultimul an Documente oficiale
Datoriile FCSB s-au dublat în ultimul an. Suma uriașă pe care o are de recuperat Gigi Becali din club. Documente oficiale. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anul 2022 nu a fost cel mai bun pentru FCSB, din punct de vedere financiar. Roș-albaștrii au înregistrat pierderi de 1,5 milioane de euro, dar a crescut vertiginos și totalul datoriilor ale roș-albaștrilor.

Datoriile FCSB au crescut vertiginos în ultimul an: 10,5 milioane de euro!

Gigi Becali a fost nevoit să bage mâna adânc din buzunar, iar datoria clubului la finalul anului trecut a ajuns la 52.050.603 lei (10,5 milioane de euro). Din această sumă, aproximativ 9,6 milioane de euro este datoria către propriul patron.

ADVERTISEMENT

Banii băgați de patron la FCSB apar în contabilitate la datoria societății. FCSB a înregistrat pierderi pentru al patrulea an din ultimii cinci, excepția fiind anul 2021, când transferurile lui Man și Moruțan au dus clubul pe profit.

Bilanţul celor de la FCSB
Bilanţul celor de la FCSB

Gigi Becali, cheltuieli de 5 milioane de euro în transferuri!

Investițiile din vară în transferuri au fost importante la FCSB. Gigi Becali a cheltuit peste cinci milioane de euro în transferuri, în condițiile în care Florin Tănase a fost singurul jucător plecat de la echipă pe bani: 3.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a încheiat anul 2022 pe pierdere, suma este mult mai mică decât cea din 2019 și 2020, când FCSB a înregistrat un deficit de peste 5 milioane de euro pentru fiecare an. Gigi Becali speră ca o parte a investițiilor din vară în transferuri să fie lucrative.

Astfel, patronul FCSB speră să vândă la vară jucători pe bani mulți, principala “marfă de export” fiind Octavian Popescu, “perla” pe care cere peste 20 de milioane de euro. Rămâne de văzut dacă va avea o astfel de ofertă.

ADVERTISEMENT

A anunţat tăieri masive la Academie, dar a investit 1,5 milioane de euro

Gigi Becali anunţa tăieri masive în cadrul Academiei, dar a cheltuit în 2022 cei mai mulţi bani cu Centrul de copii şi juniori dintre toate echipele din SuperLiga: 1,5 milioane de euro, pe locul doi find U Craiova cu 1,2 milioane.

O altă veste bună pentru FCSB este că încasările pe bilete au trecut de 2 milioane de euro, pentru prima dată în ultimii ani când se întâmplă asta. Au contribuit din plin meciurile din cupele europene, roş-albaştrii reuşind să se califice în grupele Conference League.

ADVERTISEMENT

Datoriile clubului faţă de angajaţi au fost la finalul anului trecut de aproximativ 300.000 de euro, în timp ce la ANAF a existat o datorie de 30.000 de euro. Pentru transferurile din vară, FCSB a plătit 67.200 de euro către agenţi de jucători (37.200 pentru Compagno şi 30.000 pentru Omrani).

Comisioanele plătite pentru agenţi
Comisioanele plătite pentru agenţi

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 1,45 este cota pentru „peste 1,5 goluri” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: