Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

“Vii să mă ajuți?”. Gigi Becali a ofertat un antrenor cu pedigree dinamovist: “Puteam să lucrez cu el, sigur”. Video exclusiv

Gigi Becali l-a ofertat pe unul dintre antrenorii care au luat titlul cu Dinamo. Ioan Andone a fost dorit de patron pe banca FCSB, dar mutarea nu s-a mai realizat.
03.04.2023 | 12:47
Vii sa ma ajuti Gigi Becali a ofertat un antrenor cu pedigree dinamovist Puteam sa lucrez cu el sigur Video exclusiv
"Vii să mă ajuți?". Gigi Becali a ofertat un antrenor cu pedigree dinamovist: "Puteam să lucrez cu el, sigur". Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Becali este unul dintre patronii din SuperLiga cu care nu se lucrează uşor. Antrenorii ajunşi la FCSB îşi asumă faptul că patronul dictează echipa şi schimbările, iar intervenţia lor este una limitată.

“Vii să mă ajuți?”. Gigi Becali l-a ofertat pe Ioan Andone: “Puteam să lucrez cu el”

În urmă cu câţiva ani, Gigi Becali a negociat cu antrenorul care a luat titlul cu Dinamo în 2004, Ioan Andone. Tehnicianul a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre oferta pe care i-a făcut-o patronul FCSB pentru a prelua echipa:

ADVERTISEMENT

“El mi-a spus: «Vii să mă ajuţi la Steaua?». Acum vreo 4-5 ani cred. Înainte să fiu la Voluntari. Şi îmi spune după aia, nu trec 30 de secunde: «Nu te pun, mă, eşti prea dinamovist!». Serios mi-a spus. 

I-am spus să se mai gândească, dar tot el şi-a răspuns după aia. Puteam să lucrez cu Gigi Becali, sigur. Foarte simplu. Cum a lucrat Hagi, Piţurcă, Olăroiu, foarte simplu. Lucrurile sunt simple: nu îmi faci echipa”, a povestit Andone.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

Andone, relaţie strânsă de prietenie cu Gigi Becali

Între Gigi Becali şi Ioan Andone există o strânsă relaţie de prietenie. Fostul antrenor al celor de la Dinamo a fost unul dintre oamenii cu care Gigi Becali s-a sfătuit în trecut cu treburi legate de fotbal.

Iar în perioada în care Ioan Andone era managerul general al celor de la FC Voluntari, a declarat că vorbea cu Gigi Becali pentru a-i ceda câţiva fotbalişti, la vremea aceea unul dintre ei fiind Daniel Benzar:

ADVERTISEMENT

„Eu îl caut pe el, pentru că clubul meu are un interes, nu eu personal. Nu mă sună el. Eu îl caut, pentru că îl dorim foarte mult pe Benzar (n.red. – Daniel), îl vrem ca Under 21 la noi, l-am avut, a dat satisfacție, iar Daniel Oprița îl cunoaște.

Normal că trebuie să mă duc la el. Nu sunt sfătuitor, nu sunt consultant, dar mă duc la el și mă întreabă. De o lună îmi spune, dacă iau atacant, ți-l împrumut. A fost la noi, s-a simțit bine. La noi joacă, iar la Steaua nu joacă”, a povestit Andone în urmă cu câţiva ani.

Dinamo a cucerit ultimul titlu de campioană a României în 2007, fiind antrenaţi de Mircea Rednic. Ioan Andone a adus titlul în “Groapă” trei ani mai devreme, în 2004. “Câinii” sunt acum în play-off-ul din Liga 2 şi luptă la promovarea în elită.

ADVERTISEMENT
  • 7 ani a evoluat Ioan Andone la Dinamo
  • 3 mandate de antrenor a avut Andone la Dinamo