Sport

Datoriile uriașe de care Dinamo vrea să scape prin insolvență! Anunțul lui Zăvăleanu: “Asta e suma fără banii celor de la DDB!”. Exclusiv

Dinamo este pentru a doua oară în insolvență și oficialii echipei speră să poată readuce echipa pe linia de plutire după catastrofa financiară cauzată de managementul lui Pablo Cortacero. Însă "câinii" au datorii mari de stins.
24.09.2021 | 10:42
Datoriile uriase de care Dinamo vrea sa scape prin insolventa Anuntul lui Zavaleanu Asta e suma fara banii celor de la DDB Exclusiv
Dinamo . Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cu datorii de peste 8 milioane de euro, Dinamo a intrat din nou în insolvență, așa cum FANATIK a anunțat în luna iunie. Pablo Cortacero a dus echipa pe buza prăpastiei, iar pentru “câini” singura soluție de a continua este insolvența.

Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu, aduși să salveze clubul de la faliment!

În această situație dificilă, cei din DDB, pe umerii cărora a căzut dificila moștenire a lui Cortacero, l-au ales pe Iuliu Mureșan ca președinte executiv la club, iar administrator judiciar a fost ales Răzvan Zăvăleanu.

ADVERTISEMENT

Zăvăleanu este un om cu o mare experiență în ceea ce privește gestionarea insolvențelor cluburilor de fotbal după ce a mai lucrat la CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș, ASA Târgu Mureș și FC Brașov, în timp ce aceste cluburi traversau perioade dificile.

Zăvăleanu: “Datoriile reale sunt de șase milioane de euro”

Dinamo trebuie să scape de multe datorii în această perioadă de insolvență, iar din informațiile FANATIK, patru milioane de euro este suma pe care societatea care administrează clubul Dinamo consideră că este nevoie de plată:

ADVERTISEMENT

Contactat de FANATIK, Răzvan Zăvăleanu a confirmat că ținta este de patru milioane: “Da, considerăm că suma de patru milioane de euro reprezintă datoriile, fără banii DDB. Încă nu pot să vă spun cu exactitate pentru că acest plan trebuie aprobat la tribunal. 

Dar după calculele noastre, din cele opt milioane de datorii, șase sunt datoriile reale. Iar suma de patru milioane de euro este fără să luăm în calcul banii celor de la DDB”, a spus Zăvăleanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Răzvan Zăvăleanu. Sursa: Instagram Dinamo
Răzvan Zăvăleanu. Sursa: Instagram Dinamo

Jucătorii care au evoluat la Dinamo înainte de intrarea în insolvență nu mai au nicio șansă să își recupereze datoriile

Prin soluția insolvenței, Dinamo scapă artificial, dar legal, de o parte a datoriilor. Creditorii cei mai expuși sunt jucătorii din acest punct de vedere, pentru că nu au contracte de muncă, ci contracte de activitate sportivă.

Nu vorbim de fotbaliștii care sunt acum la Dinamo și care trebuie plătiți la zi, ci de cei care au evoluat înainte de intrarea societății în insolvență și care nu mai au nicio șansă de a-și recupera datoriile.

ADVERTISEMENT

De altfel, mai mulți jucători au părăsit echipa imediat după ce au aflat că nu mai au nicio șansă de a-și recupera restanțele. Printre ei se numără: Ante Puljic, Diego Fabbrini sau Adam Nemec, ca să îi menționăm pe cei mai importanți.

Dinamo a mai trecut printr-o insolvență în 2014!

Dinamo a mai trecut printr-o insolvență în anul 2014. Clubul controlat la acea vreme de Ionuț Negoiță devenea primul din fotbalul românesc care a reușit cu succes să treacă de acest proces fără să intre în faliment.

Pe 24 septembrie 2015, Tribunalul București a decis reintroducerea echipei în sistemul economic. ANAF a făcut două contestații, ambele respinse de Curtea de Apel București.

  • 4.000.000 de euro este suma datoriilor de care Dinamo vrea să scape prin intrarea în insolvență
  • 7.000.000 de euro este datoria totală a clubului Dinamo
ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Tremură Dan Șucu din cauza turcilor, care i-ar putea băga afacerile în faliment! Imperiul patronul Rapidului se clatină!
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Test de inteligență pentru genii. Doar cei cu mintea ageră pot găsi câinele...
Test de inteligență pentru genii. Doar cei cu mintea ageră pot găsi câinele ascuns din imagine în doar 7 secunde