Sport

Fostul handbalist David Barrufet, prima reacție după ce a semnat cu Dinamo: ”Am venit pentru un proiect serios”

Echipa de handbal masculin Dinamo a dat o lovitură uriașă aducându-l pe David Barrufet în funcția de manager, iar spaniolul își propune lucruri importante la campioana României.
20.02.2022 | 19:40
Fostul handbalist David Barrufet prima reactie dupa ce a semnat cu Dinamo Am venit pentru un proiect serios
Echipa de handbal masculin Dinamo a dat o lovitură uriașă aducându-l pe David Barrufet în funcția de manager, iar spaniolul își propune lucruri importante la campioana României. Sursă foto: lavanguardia.com
ADVERTISEMENT

În vârstă de 51 de ani, fostul portar al Barcelonei și al naționalei Spaniei, a lucrat în ultimii 6 ani cu Xavi Pascual la formația catalană din postura de director al secției de handbal, dar a fost îndepărtat în vară după venirea lui Joan Laporta ca președinte.

Noul manager al ”dulăilor” a jucat 14 ani la Barcelona, în 2001 și 2002 fiind desemnat cel mai bun portar din lume. Are în palmares 65 de trofee cu gruparea blaugrana, iar cu naționala Spaniei a fost campion mondial în 2005.

ADVERTISEMENT

Ce așteptări are David Barrufet la Dinamo

Imediat după ce a semnat cu Dinamo, la scurt timp după eșecul în fața Barcelonei, David Barrufet (51 de ani) a declarat în presa spaniolă că a venit în România pentru un proiect serios la un club cu multe posibilităţi și că abia așteaptă să lucreze din nou cu Xavi Pascual.

”Am semnat un contract pentru restul sezonului şi pe încă două, până în iunie 2024, aceeaşi perioadă în care stă Xavi. Bucureştiul este un oraş care arată bine, clubul are facilităţi exemplare şi dacă totul va merge bine vom încerca să facem o treabă bună pentru a plasa echipa cât mai sus în toate competiţiile.

ADVERTISEMENT

Ceea ce nu vrei să faci este să creşti în doar doi ani şi apoi totul să dispară. Trebuie să creştem încetul cu încetul, să consolidăm proiectul şi să-l facem să reziste mulţi ani şi, când noi nu mai suntem aici, deja bazele pentru a deveni unul dintre cei mari să fi fost deja puse”, a declarat ibericul, conform Mundo Deportivo.

Noul manager își va continua munca și la naționala Spaniei

Noul manager de la Dinamo a povestit cum a ajuns să semneze cu echipa campioană a României: ”Xavi Pascual le-a dat numele meu şi adevărul este că am ajuns la un acord rapid, în câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Cred că este un proiect serios şi ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este că este un club cu multe posibilităţi şi că vrea să crească făcând-o corect. Este adevărat că nu se poate compara cu niciunul dintre granzii Europei, dar ştiu că se vrea formarea unei echipe puternice, cu o infrastructură care să reziste. De aceea sunt aici.

Le-am spus că m-am angajat la federaţia spaniolă şi am pus doar condiţia ca ei să mă lase să combin ambele lucruri. Va fi jumătate şi jumătate. Voi veni frecvent la Bucureşti, dar voi fi şi în Barcelona. Există un zbor direct de trei ore şi asta uşurează lucrurile, deşi voi călători mult”.

ADVERTISEMENT

Planul lui Barrufet pentru Dinamo

David Barrufet este conştient că la Dinamo nu se poate aplica aceeaşi filosofie ca la Barcelona: ”Aici nu putem transfera jucători tineri, de viitor, pentru că avem nevoie şi de rezultate imediate, deşi pe termen scurt o vom face.

Poate că se schimbă puţin faţă de filosofia de la Barca, dar stilul va fi mai mult sau mai puţin acelaşi: de a forma o echipă din ce în ce mai puternică şi de a putea lupta împotriva tuturor rivalilor.

Cel mai important lucru în această nouă etapă este ca jucătorii care sunt la echipă să vadă Dinamo Bucureşti ca pe un club serios şi că fac parte dintr-un proiect foarte ambiţios”.

ADVERTISEMENT