Sport

Dinamo a luptat până în final cu Barcelona, dar superstarul Dika Mem a tranșat disputa! Cronica unui meci care dă speranțe

Dinamo a pierdut cu 30-35 meciul cu Barcelona într-o atmosferă electrizantă la Sala Polivalentă. Atacul "dulăilor" a funcționat excelent, însă catalanii și-au respectat blazonul și au obținut victoria.
17.02.2022 | 21:30
Dinamo a luptat pana in final cu Barcelona dar superstarul Dika Mem a transat disputa Cronica unui meci care da sperante
Dinamoviștii, la finalul meciului cu Barcelona. Sursa foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a ținut aproape până în final de campioana Europei și chiar a dat impresia că poate să câștige în final, însă Barcelona a depășit cu lejeritate momentele dificile și a tranșat în cele din urmă confruntarea din EHF Champions League, scor 30-35.

Meciul începutului de an în handbalul românesc a fost confruntarea dintre Dinamo și Barcelona, din EHF Champions League. Deținătoarea trofeului spera să oprească în Sala Polivalentă seria meciurilor fără victorie pe teren străin în Champions League.

ADVERTISEMENT

Barcelona, fără victorie în deplasare din luna septembrie!

Catalanii nu au mai câștigat afară din septembrie. La București i-a așteptat un adevărat vacarm, galeria celor de la Dinamo fiind pregătită de meciul de cinci stele în fața catalanilor. Toate biletele au fost epuizate în luna decembrie, peste 1500 de oameni fiind prezenți în Polivalenta.

Prezentările echipelor au fost demne de un meci de gală, dinamoviștii pregătind și un joc de lumini în arena bucureșteană. Bugetul, salariile, experiența și valoarea erau de partea catalanilor, însă Dinamo spera să răstoarne calculele hârtiei.

ADVERTISEMENT

Start de meci fără portar pentru Dinamo! Xavi Pascual a trimis doi pivoți pe faza de atac

Xavi Pascual își cunoștea perfect adversara, pe care a transformat-o într-o mașină de handbal, și a început meciul extrem de ofensiv, fără portar și cu doi pivoți. Asta i-a costat pe dinamoviști în start de meci, catalanii reușind să speculeze primele erori.

Însă, Dinamo nu s-a speriat de începutul tare al adversarilor. Handbaliștii au respectat planul de joc trasat de Pascual și oaspeții aveau probleme. Chiar dacă s-au menținut la conducere tot timpul, jucătorii Barcei nu puteau să se desprindă.

ADVERTISEMENT

Echilibru în primele minute! Ghedbane a intrat bine în meci

După 10 minute, catalanii aveau un singur gol avans, 6-5, asta și datorită startului foarte bun al lui Shebib, care le-a făcut viața grea apărătorilor adverși. Echilibrul s-a menținut pe tot parcursul reprizei, “tunarul” Nantes Campos având câteva reușite de excepție în momentele dificile.

Khalifa Ghedbane și-a făcut treaba în prima parte și a avut câteva parade importante, care au ținut scorul strâns. Dinamo s-a apropiat în final de repriză la un singur gol, 13-14, moment în care catalanii au apăsat pedala de accelerație și s-au dus la 13-17 foarte rapid.

ADVERTISEMENT

Dinamo, revenire în finalul primei reprize!

Totuși, în ultimul minut al reprizei, Dinamo a avut un moment de grație reușind să strângă din nou diferența. S-a intrat la cabine cu 15-17, un scor excelent cu perspective bune pentru partea secundă.

Repriza secundă a început cu dominația Barcei. Catalanii s-au desprins din nou la +4, profitând și de o aruncare de la 7 metri ratată de Valentin Ghionea. Dika Mem a trecut pe modul superstar și a reușind să înscrie spectaculos de două ori în startul reprizei.

Golurile lui Shebib au menținut suspansul în meci

Meritul lui Dinamo este că nu a renunțat niciodată. Mamdouh Shebib a avut o evoluție excepțională și eficacitatea maximă a pivotului egiptean i-a menținut aproape pe “dulăi”, 7 goluri din 7 aruncări, în primele 40 de minute.

Însă, Barcelona este deținătoarea trofeului cu un motiv și fiecare greșeală pe faza de apărare a celor de la Dinamo era penalizată de catalani. Chiar dacă faza de atac a funcționat bine, reacția Barcei era explozivă și diferența s-a dus la cinci goluri.

Inoue și Dika Mem, letali pe faza de atac

De la catalani pe faza de atac au strălucit Inoue și Dika Mem. Defensiva dinamovistă nu a avut antidot pentru incursiunile celor doi, care au arătat de ce sunt doi dintre cei mai bine plătiți handbaliști ai lumii.

Cu 10 minute înainte de final, catalanii au păstrat diferența de patru goluri, avans constant în partea secundă. Dinamo a punctat excelent, însă tactica de a scoate portarul la fiecare atac este cu două tăișuri și catalanii au răspuns instantaneu.

Barcelona, sub mare presiune în final de meci! Dinamo s-a apropiat la un gol

Chiar și așa, diferența s-a micșorat la trei goluri cu șapte minute rămase de joc, iar antrenorul catalanilor a luat time-out, în primul moment cu adevărat dificil pentru Barcelona în meci. Golul pe contraatac al lui Ghionea a ridicat Sala Polivalentă în picioare și scorul era 28-30 cu cinci minute rămase de joc.

Sorhaindo a redus diferența la un singur gol, iar finalul de meci devenea infernal. Avea să fie finalul magiei dinamoviste. Dika Mem a ieșit din nou la rampă cu două goluri marcate consecutiv, care a adus liniștea pentru catalani.

Curaj în fața campioanei Europei!

Încă un gol încasat pe contraatac a tranșat problema învingătoarei. Barcelona scăpa dintr-un moment extrem de delicat cu trei goluri marcate într-un minut și jumătate. Pascual a luat un time-out în final de meci, însă era prea târziu să se mai întoarcă meciul. De la 29-30 s-a făcut rapid 29-33.

Dinamo a pierdut meciul împotriva Barcelonei, însă a arătat o capacitate de luptă și o rezistență care îi dă speranțe pentru jocurile următoare. Scorul final a fost 35-30 pentru catalani, Dika Mem stabilind scorul final în ultimele secunde.

Atacul a funcționat foarte bine pentru echipa lui Pascual, Shebib și Nantes Campos fiind cei mai buni marcatori ai lui Dinamo cu 9, respectiv 8 goluri. De cealaltă parte, superstarul Dika Mem a încheiat cu 9 goluri marcate din 11 șuturi.

Cei mai buni marcatori de la Dinamo:

marcatori Dinamo

Cei mai buni marcatori de la Barcelona: 

marcatori Barcelona
  • 63% a fost eficiența pe atac a lui Dinamo
  • 4 eliminări temporare au suferit “dulăii”
ADVERTISEMENT