Sport

David Popovici înoată în premieră 400 m liber. Ce șanse are să facă tripla de aur la Europenele de la Roma

David Popovici este noul ”rege” al sprintului în natație, dar puștiul minune caută noi provocări și la Campionatele Europene de la Roma va înota în premieră în proba de 400 m liber.
15.08.2022 | 20:15
David Popovici inoata in premiera 400 m liber Ce sanse are sa faca tripla de aur la Europenele de la Roma
David Popovici este noul ”rege” al sprintului în natație, dar puștiul minune caută noi provocări și la Campionatele Europene de la Roma va înota în premieră în proba de 400 m liber. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Sportivul de 17 ani a câștigat deja două medalii de aur în capitala Italiei, la 100 m liber cu record mondial și la 200 m liber cu al treilea rezultat din toate timpurile.

David Popovici va lua startul și în proba de 400 m liber

David Popovici are foame de performanță și sportivul român a decis ca pentru prima dată în carieră să participe într-un concurs oficial și în proba de 400 m liber, una în care viteza trebuie îmbinată cu rezistența.

ADVERTISEMENT

Noul star al natației mondiale nu și-a propus niciun obiectiv clar pentru această cursă, ci doar dorește să vadă la ce nivel se află în acest moment și dacă poate face și din această probă una pe care să o domine în viitor.

”400 m liber e un proiect interesant. Nu ştiu cum va ieşi, însă o să fie frumos. E o probă nouă unde mă voi putea întrece cu înotători consacraţi de 400 m liber, eu fiind un newcomer în lumea asta, în proba asta”, spunea Popovici, înainte de plecarea spre Roma.

ADVERTISEMENT

Însă, la cum îl cunoaștem, un sportiv extrem de ambițios și care nu vrea să dezamăgească, este posibil ca David Popovici să ofere o nouă bucurie românilor și să aducă încă o medalie, într-o probă aproape necunoscută pentru el.

Popovici, duel cu nemţii la 400 m liber

Cursa este programată în ultima zi de concurs de la Campionatele Europene de la Roma, adică miercuri, 17 august. Calificările se vor desfășura dimineață, de la ora 10:27, iar Popovici va lua startul în prima serie, deoarece el nu are un rezultat oficial în această probă.

ADVERTISEMENT

Finala este programată după-amiază, de la ora 19:53. Marele favorit al probei este germanul Lukas Maertens, care are cea mai bună performanță dintre cei prezenți la Roma, 3 minute, 41 de secunde și 60 de sutimi, cu peste două secunde mai rapid decât conaționalul său Henning Muehlleitner.

Recordul mondial şi cel european al probei este deţinut de germanul Paul Bidermann, cu 3:40.07, şi a fost stabilit la Roma, în 26 iulie 2009. Recordul competiţiei îi aparţine italianului Gabriele Detti, 3:44.01, şi a fost înregistrat în urmă cu 6 ani, la Londra.

ADVERTISEMENT

La doar 17 ani, David Popovici a devenit o adevărată legendă a natației, după ce a câștigat medalia de aur și în proba de 200 m liber de la Campionatele Europene. Sportivul român este primul om din istorie care este în același timp campion mondial și european în probele de 100 și 200 m liber.

ADVERTISEMENT