Sport

David Popovici, întâlnire de gradul zero cu Jim Montogomery, legendarul înotător căruia i-a egalat recordul mondial: „Voi fi cu ochii pe el”

David Popovici l-a întâlnit, în sfârșit, pe marele campion Jim Montgomery. Americanul a venit special în România pentru a-l vedea pe puștiul care i-a egalat recordul la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta
04.08.2022 | 12:58
David Popovici intalnire de gradul zero cu Jim Montogomery legendarul inotator caruia ia egalat recordul mondial Voi fi cu ochii pe el
David Popovici a egalat la Campionatele Mondiale recordul de 49 de ani al lui Jim Montgomery. Sursă foto: Federația Română de Natație
ADVERTISEMENT

David Popovici a reușit o performanță incredibilă la Campionatele Mondiale de la Budapesta și a egalat recordul marelui Jim Montgomery, iar cei doi s-au cunoscut în cele din urmă.

Jim Montgomery a venit special din America pentru a-l întâlni pe „Rechinul David Popovici”: „Sunt multe similarități între noi”

David Popovici a scris istorie la Mondialele de la Budapesta, unde a devenit doar al treilea înotător care reușește să cucerească medaliile de aur în probele de 100 și 200 de metri. Jim Montgomery a fost ultimul care a stabilit această performanță, în urmă cu 49 de ani, mai exact în 1973.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern i-a promis un cadou superb lui David Popovici: aducerea lui Jim Montogomery în România, iar Camelia Potec este cea care a facilitat această întâlnire.

Jim Montgomery si David Popovici
Jim Montgomery si David Popovici

Popovici și Montgomery s-au văzut pentru prima oară, iar americanul a vorbit despre asemănările dintre el şi campionul român: „Sunt multe similarități între noi, dar și câteva diferențe. Eu eram cu 8-9 luni mai mare decât el atunci când am câștigat medaliile de aur la 100-200.

ADVERTISEMENT

Eram într-o cu totul altă eră a natației atunci, eram în primul an la facultate, înotam cu deținători de recorduri, David este un erou deja în România, toată lumea îi urmărește cursele…”.

Ce a discutat Jim Montgomery cu David Popovici: „Ce își dorește să facă mai departe, cum să elimine stresul și să se relaxeze”

Jim Montgomery i-a dat mai multe sfaturi prețioase lui David Popovici: „Am discutat despre ce își dorește să facă mai departe, despre cum să elimine stresul, cum să se relaxeze”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare înotător american a dezvăluit că va fi prezent în tribune la Jocurile Olimpice din Franța pentru a-l susține pe David Popovici: „Cu siguranță, știe că va fi și mai rapid în viitor. Este un tânăr foarte inteligent. Voi merge la Paris, la Jocurile Olimpice din 2024, și voi fi cu ochii pe el”.

Jim Montgomery se așteaptă ca David Popovici să fie mult mai rapid la JO Paris 2024: „Cu siguranță va fi mai puternic din punct de vedere fizic, așa a fost și cazul meu. La 21 de ani, înotam cu o secundă și jumătate mai rapid decât am făcut-o la 18-19 ani”.

ADVERTISEMENT

Fostul înotător în vârstă de 67 de ani este impresionat de ambiția lui David Popovici: „I-am oferit multe sfaturi, îl așteaptă provocări mari și sunt convins că el va da 110% din tot ce poate, atât la antrenamente, cât și în competiții”.

Camelia Potec și echipa ei, alături de Jim Montgomery
Camelia Potec și echipa ei, alături de Jim Montgomery

Jim Montgomery îl laudă pe antrenorul lui David Popovici: „Mi-a dat un răspuns perfect”

Jim Montgomery l-a felicitat şi pe antrenorul Andrei Rădulescu pentru pregătirea excelentă a lui David Popovici: „Este un antrenor foarte tânăr și l-am întrebat un singur lucru: care crezi că este cel mai mare plus acum în natație.

Mi-a dat un răspuns perfect: am mult mai multă informație, am totul pe laptop, știu totul despre orice cursă pe care o face David, orice moment al oricărei curse. Acum pot să ajuți un sportiv mult mai mult decât înainte, tehnologia a ajuns la un nivel incredibil”.

Camelia Potec a dezvăluit cum a fost posibil acest eveniment: „Întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă”

Camelia Potec este artizana acestei întâlniri istorice, datorită conexiunilor pe care le are în SUA: „Având prieteni în SUA am încercat să ajung la această legendă a înotului mondial și să se cunoască cu David. Am reușit acest lucru, iar întâlnirea dintre cei doi a fost una incredibilă. Jim a urmărit cursele lui David, a fost emoționant să-i văd împreună”.

Jim Montgomery, Camelia Potec, David Popovici și Andrei Rădulescu
Jim Montgomery, Camelia Potec, David Popovici și antrenorul Andrei Rădulescu

Iar Jim Montgomery a ținut să îi mulțumească în mod special: „Camelia a fost șefa, ea a organizat totul, mă simt incredibil aici, oamenii sunt extrem de amabili și ospitalieri. Înainte să vin aici știam doar despre povestea Contelui Dracula”.

ADVERTISEMENT