Sport

David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021: “Sunt mândru că sunt român!”

David Popovici a fost nominalizat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021. Înotătorul român în vârstă de 17 ani se declară onorat de această nominalizare.
18.11.2021 | 22:17
David Popovici nominalizat la titlul de cel mai bun tanar sportiv european in 2021 Sunt mandru ca sunt roman
ADVERTISEMENT

David Popovici poate câştiga un nou premiu continental în finalul acestui an. Graţie performanţelor de la Jocurile Olimpice şi de la Campionatele Europene în bazin scurt, înotătorul de 17 ani a fost nominalizat pentru premiul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021.

David Popovici, nominalizat la titlul de cel mai bun tânăr sportiv european în 2021!

“Puştiul minune” al nataţiei româneşti este într-o finală cu alţi patru sportivi care luptă pentru Premiul Piotr Nurowski 2021. Ceilalţi sportivi vin din skateboarding, taekwondo, gimnastică ritmică sau atletism.

ADVERTISEMENT

Cei cinci sportivi nominalizaţi:

  • David Popovici – România (înot)
  • Sky Brown – Marea Britanie (skateboarding)
  • Adriana Cerezo Iglesias – Spania (taekwondo)
  • Viktoria Listunova – Rusia (gimnastică ritmică)
  • Adriana Vilagos – Serbia (atletism)

Campion european la 200 de metri liber! La Tokyo a încheiat proba pe locul 4

Ceremonia va avea loc în timpul seminarului EOC din oraşul Samorin din Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021.

ADVERTISEMENT

David Popovici a reuşit să câştige titlul european în proba de 200 de metri liber în bazin scurt. La Jocurile Olimpice, înotătorul român a fost la un vârf de unghie să obţină medalia de bronz, pierdută în faţa brazilianului Fernando Scheffer.

“M-am distrat, a fost o finală foarte frumoasă”

După ce a devenit campion european în bazin scurt, David Popovici a spus că vrea să devină cel mai bun înotător din lume în următorii ani:

ADVERTISEMENT

„Am fost foarte uniți și ne-am distrat. Ne-am bucurat de toate probele. Mă bucur că am reușit să scriu puțină istorie pentru înotul românesc. M-am distrat, a fost o finală foarte frumoasă.

Tot concursul a fost pentru a câștiga mai mult experiență și să văd ce pot face într-un teren pe care nu îl stăpânesc foarte bine, adică un bazin olimpic.

ADVERTISEMENT

“Adevăratul meu obiectiv este să fiu cel mai bun din lume”

Mă bucur că am ieșit campion european la bazin scurt, dar sunt conștient că mulți dintre adversarii mei au lipsit de aici.

Adevăratul meu obiectiv este să fiu cel mai bun din lume, iar în următorii ani cu siguranță se va întâmpla asta. Colegii și profesorii mă susțin, le mulțumesc”, a spus David Popovici.

 

ADVERTISEMENT