Sport

De ce au plecat Tolontan şi Ioaniţoaia de la Sportul Românesc! Mitică Dragomir: “Mi-au făcut pagubă de şapte milioane de dolari”

Dumitru Dragomir a colaborat cu Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan, în perioada în care era patron la Sportul Românesc.
11.10.2023 | 22:58
De ce au plecat Tolontan si Ioanitoaia de la Sportul Romanesc Mitica Dragomir Miau facut paguba de sapte milioane de dolari
Dumitru Dragomir, dezvăluiri despre paguba lăsată de Ioanițoaia și Tolontan la Sportul Românesc. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Presa românească a fost zguduită de plecarea jurnalistului Cătălin Țepelin de la GSP. Acesta a fost demis de conducătorii de la Ringier care voiau să intervină peste el, în politica comercială a clubului.

Tolontan și Ioanițoaia, angajații lui Dumitru Dragomir

Țepelin a fost puternic susținut de alte două nume mari ce lucrează în trusturile de presă Ringier din România: Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan. Dragomir a lucrat cu cei doi atunci când și-a deschis ziarul ”Sportul Românesc”. El a povestit că i-a angajat pe ei, amândoi fiind fără loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Unul dintre scenariile apărute în presă este cel conform căruia angajații de la GSP și Libertatea ar putea pleca din redacție, lăsând Ringier fără angajați. Dumitru Dragomir povestește că a trecut prin asta.

Este exact ceea ce s-a întâmplat la mine. La mine au venit Tolontan și cu Ioanițoaia și mi-au spus să le dau câte o mașină, câte un computer și câte 25.000 de dolari. Pot să merg în biserică să jur.

ADVERTISEMENT

Mi-au cerut să măresc salariile la șase inși, nu la toată redacția. Le făceam și asta. Eu nu am început ziarul cu Ioanițoaia, eu am început ziarul cu nea Mișu Ionescu, care era unul dintre ziariștii foarte tari, l-am angajat director.

Într-o zi m-am întâlnit cu Ioanițoaia pe la Național, la o cafea. Mi-a zis că e distrus, nu mai era la gazetă. Era într-o colaborare cu Flacăra, nu era pe bune, era omul lui Adrian Păunescu. I-am zis că fac un ziar de sport acum și că vreau să colaboreze cu mine.

ADVERTISEMENT

I-am spus, prieten fiind cu el, am fost la el acasă de multe ori, că îl dau pe nea Mișu afară și îl pun pe el. Nea Mișu era pensionar, nu avea vâna lui Ioanițoaia. După aceea m-am dus la el și i-am zis să angajeze doi inși.

M-am întâlnit cu tatăl lui Tolontan, care era adjunctul graniței la Otopeni, un băiat admirabil de o cinste ireproșabilă. Noi eram cu bussines-uri, el mai închidea ochii că avea ordin. Îl scosese la pensie în 92-93.

ADVERTISEMENT

Mi-a-a spus că e foarte supărat că pe fiul lui l-au dat afară de la ziarul Ziua. M-a rugat frumos să îl angajez. I-am zis să vină mâine. Cum l-a angajat, imediat s-a distins de ceilalți. Avea talent de conducător, de revoluționar.

Nu puteai să îl calci pe bombeuri ca pe altul. Cu Ioanițoaia mai făceai o combinație, o glumă. Tolontan nu zâmbea. M-a respectat și mă respectă și acum. Și eu, eu am o părere bună despre el. Doar că el și Ioanițoaia mi-au făcut o pagubă de șapte milioane de dolari.

Într-o noapte au plecat toți 40 și ceva de jurnaliști, cu tot cu secretară și șofer. Erau angajații mei. O spun cu toată răspunderea, dacă le îndeplineau condițiile alea atunci, mai stăteau jumătate de an, dar tot plecau, era echipă bună, ei nu puteau să angajeze pe cineva fără mine”, a spus Dumitru Dragomir, la ”Maxprofețiile lui Mitică”.

Emisiunea ”Maxprofețiile lui Mitică” se vede în fiecare luni, ora 13:30, după FANATIK SUPERLIGA, în direct doar pe site-ul exclusivităților FANATIK.RO. Premiera fiecărei ediții alături de cele mai tari momente pot fi urmărite pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici.

„Dumitru Dragomir, despre Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontat”

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților