Sport

De ce au plecat Tolontan şi Ioaniţoaia de la Sportul Românesc! Mitică Dragomir: “Mi-au făcut pagubă de şapte milioane de dolari”

Dumitru Dragomir a colaborat cu Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan, în perioada în care era patron la Sportul Românesc.
11.10.2023 | 22:58
De ce au plecat Tolontan si Ioanitoaia de la Sportul Romanesc Mitica Dragomir Miau facut paguba de sapte milioane de dolari
Dumitru Dragomir, dezvăluiri despre paguba lăsată de Ioanițoaia și Tolontan la Sportul Românesc. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Presa românească a fost zguduită de plecarea jurnalistului Cătălin Țepelin de la GSP. Acesta a fost demis de conducătorii de la Ringier care voiau să intervină peste el, în politica comercială a clubului.

Tolontan și Ioanițoaia, angajații lui Dumitru Dragomir

Țepelin a fost puternic susținut de alte două nume mari ce lucrează în trusturile de presă Ringier din România: Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontan. Dragomir a lucrat cu cei doi atunci când și-a deschis ziarul ”Sportul Românesc”. El a povestit că i-a angajat pe ei, amândoi fiind fără loc de muncă.

ADVERTISEMENT

Unul dintre scenariile apărute în presă este cel conform căruia angajații de la GSP și Libertatea ar putea pleca din redacție, lăsând Ringier fără angajați. Dumitru Dragomir povestește că a trecut prin asta.

Este exact ceea ce s-a întâmplat la mine. La mine au venit Tolontan și cu Ioanițoaia și mi-au spus să le dau câte o mașină, câte un computer și câte 25.000 de dolari. Pot să merg în biserică să jur.

ADVERTISEMENT

Mi-au cerut să măresc salariile la șase inși, nu la toată redacția. Le făceam și asta. Eu nu am început ziarul cu Ioanițoaia, eu am început ziarul cu nea Mișu Ionescu, care era unul dintre ziariștii foarte tari, l-am angajat director.

Într-o zi m-am întâlnit cu Ioanițoaia pe la Național, la o cafea. Mi-a zis că e distrus, nu mai era la gazetă. Era într-o colaborare cu Flacăra, nu era pe bune, era omul lui Adrian Păunescu. I-am zis că fac un ziar de sport acum și că vreau să colaboreze cu mine.

ADVERTISEMENT

I-am spus, prieten fiind cu el, am fost la el acasă de multe ori, că îl dau pe nea Mișu afară și îl pun pe el. Nea Mișu era pensionar, nu avea vâna lui Ioanițoaia. După aceea m-am dus la el și i-am zis să angajeze doi inși.

M-am întâlnit cu tatăl lui Tolontan, care era adjunctul graniței la Otopeni, un băiat admirabil de o cinste ireproșabilă. Noi eram cu bussines-uri, el mai închidea ochii că avea ordin. Îl scosese la pensie în 92-93.

ADVERTISEMENT

Mi-a-a spus că e foarte supărat că pe fiul lui l-au dat afară de la ziarul Ziua. M-a rugat frumos să îl angajez. I-am zis să vină mâine. Cum l-a angajat, imediat s-a distins de ceilalți. Avea talent de conducător, de revoluționar.

Nu puteai să îl calci pe bombeuri ca pe altul. Cu Ioanițoaia mai făceai o combinație, o glumă. Tolontan nu zâmbea. M-a respectat și mă respectă și acum. Și eu, eu am o părere bună despre el. Doar că el și Ioanițoaia mi-au făcut o pagubă de șapte milioane de dolari.

Într-o noapte au plecat toți 40 și ceva de jurnaliști, cu tot cu secretară și șofer. Erau angajații mei. O spun cu toată răspunderea, dacă le îndeplineau condițiile alea atunci, mai stăteau jumătate de an, dar tot plecau, era echipă bună, ei nu puteau să angajeze pe cineva fără mine”, a spus Dumitru Dragomir, la ”Maxprofețiile lui Mitică”.

Emisiunea ”Maxprofețiile lui Mitică” se vede în fiecare luni, ora 13:30, după FANATIK SUPERLIGA, în direct doar pe site-ul exclusivităților FANATIK.RO. Premiera fiecărei ediții alături de cele mai tari momente pot fi urmărite pe canalul de Youtube FANATIK și pagina de facebook Horia Ivanovici.

„Dumitru Dragomir, despre Ovidiu Ioanițoaia și Cătălin Tolontat”

ADVERTISEMENT