News

De când crește salariul minim. Cine rămâne fără vouchere de vacanță

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat de când va produce efecte măsurile fiscale pentru care guvernul și-a asumat răspunderea.
19.10.2023 | 09:21
De cand creste salariul minim Cine ramane fara vouchere de vacanta
Marcel Ciolacu a precizat când vor intra în vigoare noile măsuri fiscale Sursa foto: Facebook Guvernul României
ADVERTISEMENT

Pachetul de măsuri fiscale a fost declarat constituțional de CCR. Judecătorii Curții Constituționale au respins, miercuri, ca neîntemeiată, sesizarea semnată de USR, Forţa Dreptei și deputaţii Dan Vîlceanu şi Gheorghe Pecingină, excluși din PNL în urm acestui demers.

De când crește salariul minim

Marcel Ciolacu a precizat că măsurile vor intra în vigoare imediat ce legea este promulgată. Premierul a mai declarat că Guvernul, împreună cu partenerii sociali, urmează să stabilească cuantumul creșterii salariului minim pe economie pentru construcții și agricultură.

ADVERTISEMENT

”În momentul în care legea este promulgată. Vineri o să facem ședință de guvern, săptămâna viitoare urgent ședință cu toți partenerii sociali. După cum știți, o să luăm hotărârea în ceea ce privește salariul minim în construcții și agricultură.

Împreună cu patronatele și sindicatele să stabilim cuantumul creșterii salariului minim pe economie pentru construcții și agricultură, astfel încât prin plata CASS nimeni să nu piardă niciun leu la salariu.

ADVERTISEMENT

Propunerea finală trebuie să fie acceptată și de partenerii sociali. Nu are importanță ce propune Ministerul de Finanțe sau ce consider eu”, a declarat Marcel Ciolacu.

Critici la adresa USR

Primul ministru nu s-a zgârcit cu criticile la adresa USR, ai cărui reprezentanți, spune Marcel Ciolacu, au trecut în PNRR măsuri în reforma fiscală, apoi au atacat pachetul de taxe la CCR.

ADVERTISEMENT

”S-a dovedit, încă o dată, că sunt ipocriți. Faptul că în PNRR au trecut aceste măsuri în reforma fiscală, au spus că România trebuie să ia aceste măsuri, au știut că România va trebui să ia aceste măsuri, cu toate acestea au atacat la CCR astfel încât să ne fie greu să închidem deficitul bugetar pe anul acesta.

Aceeași atitudine am văzut că au avut-o și în ceea ce privește pensiile speciale. Au venit cu pancarte, au făcut circ în parlament în schimb nu au atacat la CCR. Faptul că nu au atacat la CCR îmi arată un singur lucru, că de fapt știau de toate aceste lucruri fiindcă au trecut în PNRR.

ADVERTISEMENT

Ca excepție, deciziile CCR trebuie să fie luate în vigoare numai în ceea ce privește pe magistrați, insistând că pensiile militarilor sunt pensii speciale, nu sunt pensii de serviciu. Sunt ferm convins că românii încet-încet vor vedea tot adevărul”, a mai spus șeful guvernului..

Judecătorii CCR au constatat că ”angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului de lege a vizat un scop unic și unitar, respectiv creșterea veniturilor la bugetul public național și reducerea cheltuielilor statului”. Legea va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare, după publicarea motivării CCR.

Printre altele, măsurile fiscale prevăd acordarea voucherelor de vacanță doar persoanelor cu salariu net sub 8.000 delei și limitarea nivelului sporurilor.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro...
O româncă stabilită în Elveția spune că are nevoie de 8.000 de euro pe lună pentru a trăi: „Prețurile nu sunt foarte diferite în România”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest weekend
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte...
Gabriel Tamaş, vacanţă de vis alături de superba sa soţie. Ioana se simte ca o zeiţă în mijlocul luxului unde se află
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar....
Schimbări majore privind voucherele sociale! Le scade valoarea și se acordă mai rar. Au anunțat acum
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Moarte fulgerătoare în showbiz! A fost găsit fără suflare în apartamentul său
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Ce umilință! Șoșoacă, pusă la pământ din două vorbe
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie:...
Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur, anunţ după aproape 20 de ani de căsnicie: Şterge poza!
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot...
Caz unic la alegerile locale din România: a câștigat primăria la un vot diferență. Pierzătorul: „M-au lucrat cum nu credeam în viața mea”
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte...
Cine a fost primul iubit al Andreei Esca: „A fost o poveste foarte frumoasă” Cu ce se ocupă în prezent bărbatul