Sport

De ce a fost titularizat George Pușcaș în România – Kosovo: ”E mai combativ”

George Pușcaș a fost ales să înceapă titular în meciul România - Kosovo, iar Ilie Dumitrescu a explicat cum a gândit Edi Iordănescu această mutare.
12.09.2023 | 21:50
De ce a fost titularizat George Puscas in Romania  Kosovo E mai combativ
George Pușcaș a fost ales să înceapă titular în meciul România - Kosovo, iar Ilie Dumitrescu a explicat cum a gândit Edi Iordănescu această mutare. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Pe lângă modificarea din atac, prezentată de FANATIK încă de marți dimineață, selecționerul a mai făcut încă patru schimbări în echipa de start față de jocul cu Israel. Au prins primul ”11” Rațiu, Screciu, Cicâldău și Ianis Hagi.

Motivul pentru care George Pușcaș e titular în România – Kosovo

Fostul mare internațional Ilie Dumitrescu a analizat titularizarea lui George Pușcaș în partida România – Kosovo, din etapa a 6-a a preliminariilor Euro 2024, și consideră că Edi Iordănescu a mers pe mâna vârfului de la Genoa pentru că este un jucător mai puternic decât Denis Alibec.

ADVERTISEMENT

”Pușcaș e mai puternic. Poate n-are tehnica individuală și sclipirile lui Alibec, dar e mai puternic cu spatele la joc. Câștigă mai multe dueluri, e mai combativ și poate și ăsta e un atu în seara asta, pentru că Kosovo are talie, fizic stă foarte bine. Vorbim de Rrahmani, care e la Napoli. Acolo va fi un duel extrem de interesant”, a declarat ”Mister”,  la Digi Sport Special.

Ilie Dumitrescu s-a arătat încântat și de faptul că selecționerul a decis să-l titularizeze pe Ianis Hagi și așteaptă foarte multe de la tripleta pe care acesta o crează cu Nicolae Stanciu și Florinel Coman.

ADVERTISEMENT

”Apare și Ianis Hagi. E nevoie de personalitate. Mă refer la el, la Stanciu și la Coman. E nevoie ca în ultimii 20 de metri să-și pună amprenta pe jocul echipei, să creeze un dezechilibru, să ceară mai mult mingea în profunzime”, a spus fostul internațional.

Alegerea lui Edi Iordănescu a surprins pe toată lumea

Managerul general Mihai Stoica a recunoscut că nu s-a gândit niciodată la echipa de start aleasă de Edi Iordănescu, mai ales cu George Pușcaș titular, fiind surprins și de alte alegeri ale selecționerului.

ADVERTISEMENT

La rândul său, Basarab Panduru a avut o serie de ironii înaintea duelului dintre România și Kosovo, glumind pe seama lui George Pușcaș, despre care a spus că trebuie să se încalțe invers, pentru a nu mai rata cum a făcut-o în meciul cu Israel, scor 1-1.

La FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, analiștii emisiunii au fost șocați de alegerea lui Edi Iordănescu de a începe cu George Pușcaș titular, în locul lui Denis Alibec. Viziunea selecționerului a ridicat multe semne de întrebare și creat și mai multe discuții.

ADVERTISEMENT

Tot la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, impresarul Victor Becali a dezvăluit că Pușcaș nu mai este dorit la Genoa și crede că nu ar trebui să trimitem în teren jucători care stau bine din punct de vedere fizic, ci avem nevoie de fotbaliști care să joace fotbal.


  • 1,39 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „total cartonașe galbene gazdele: peste 1,5” la meciul România – Kosovo

ADVERTISEMENT