Sport

De ce a lipsit Eugen Trică de la debutul fiului său, deși era în Craiova. Exclusiv

Eugen Trică nu a fost prezent pe stadionul „Ion Oblemenco” la debutul fiului său în Universitatea Craiova - Academica Clinceni. FANATIK a aflat motivele pentru care fostul antrenor al lui FC U a lipsit.
27.05.2021 | 19:51
De ce a lipsit Eugen Trica de la debutul fiului sau desi era in Craiova Exclusiv
De ce a lipsit Eugen Trică de la debutul fiului său, deși era în Craiova.
ADVERTISEMENT

Atanas Trică a bifat primele minute în tricoul echipei mari a Universității Craiova. În vârstă de 16 ani, tânărul atacant a debutat la Știința la aceeași vârstă și ca bunicul său, marele Ilie Balaci.

FANATIK a realizat un interviu în exclusivitate cu Eugen Trică, tatăl lui „Ati”. Acesta spune că își dorește să-l înfrunte pe fiul său într-un meci de Liga 1 și chiar ar vrea ca Atanas să înscrie împotriva formației sale.

ADVERTISEMENT

Eugen Trică a lipsit de la debutul lui Atanas în Liga 1. A fost invitat de conducerea Universității, dar nu a venit. A vrut să evite orice discuție și să-l protejeze pe fiul său

Debutul lui Atanas Trică are o simbolistică aparte. Tânărul jucător a debutat la aceeași vârstă, 16 ani, la fel ca bunicul său, Ilie Balaci. A purtat tricoul cu numărul 88, dar a intrat și în minutul 88. La meciul care a consemnat primele minute ale lui „Ati” în Liga 1 a fost prezentă și mama sa, Lorena Balaci, dar și bunica sa, Daniela Balaci.

lorena balaci și daniela balaci
Lorena și Daniela Balaci, emoționate în momentul debutului lui Atanas la Universitatea Craiova

FANATIK a surprins în imagini momentul debutului lui Atanas și cum au reacționat cele două femei. O prezență aproape nelipsită de la jocurile lui Atanas la echipa a doua a Științei era și Eugen Trică, tatăl său. FANATIK a aflat că fostul tehnician al lui FC U Craiova ar fi trebuit să fie prezent și pe stadionul „Ion Oblemenco”, primind o invitație din partea clubului Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Totuși, acesta a preferat să nu meargă la meci, deși se afla în oraș. Motivul ar fi că Eugen Trică ar fi vrut să evite orice discuție legată de prezența sa la un meci al echipei rivale a formației de care el tocmai s-a despărțit, FC U. Astfel, suporterii ambelor tabere l-ar fi putut apostrofa, iar Trică a preferat să își protejeze fiul de discuțiile care s-ar fi ivit.

Interviu în exclusivitate cu Eugen Trică după debutul fiului Atanas în Liga 1: „Am trăit cu emoție. Nu știa că va debuta, a fost o surpriză plăcută pentru toți”

Domnule Trică, Atanas a debutat la Craiova în Liga 1. 

– A debutat și mă bucur foarte mult pentru acest lucru. E un debut mai mult pentru încredere. El trebuie să muncească în continuare pentru a ajunge un fotbalist.

ADVERTISEMENT

Ați discutat cu el înainte de meci? Știa că va juca, era emoționat?

– Da, am vorbit cu el înainte de meci. Nu știa că va juca, a fost o surpriză plăcută și pentru el. Se bucură foarte mult, dar greul abia de acum începe. Joacă la echipa lui de suflet, așa cum a declarat și el după meciul cu Academica Clinceni.

Credeți că ar fi trebuit să bifeze mai multe minute?

– Nu pot eu să spun asta. Ei știu cel mai bine ce trebuie făcut. Antrenorul Marinos Ouzounidis știa cel mai bine când trebuia Atanas aruncat în luptă.

ADVERTISEMENT

Cum ați trăit momentul?

– Cum să trăiesc? Cu emoție…îți dai seama. Chiar mă gândeam că o să marcheze la acea lovitură liberă din lateral.

Eugen Trică vrea să se întâlnească cu Atanas în Liga 1: „Ar fi cea mai mare bucurie pentru mine să marcheze împotriva formației pe care eu o antrenez”

Ați urmărit meciurile lui…știu că și la echipa a doua a Craiovei mergeați, la U17, la U19…

– Am urmărit, la toate aceste jocuri am fost. El e eligibil și pentru grupa de juniori care joacă acum semifinala Ligii Elitelor. Trebuie să se pregătească bine. Trebuie să joace bine, să câștige meciurile, să fie decisiv. Are destule calități: lovitura de cap, jocul foarte bun cu picioarele.

Lovește bine și cu stângul și cu dreptul. E un atacant de careu. Cred că face o treabă foarte bună în ultimii 20 de metri, numai să fie jucat. Să aibă și niște jucători care să-l joace, el cere mingea în spațiile libere. Are lucrurile care se cer de atacant. Bate bine și loviturile libere.

Ajunge un fotbalist bun ca Eugen Trică sau la nivelul lui Ilie Balaci, bunicul său?

– Doamne ajută! Asta își dorește și el, asta ne dorim și noi. Ca tată, asta e cea mai mare satisfacție, să ne calce pe urme și mie și bunicului. Sperăm să ajungă fotbalist. Deocamdată, el e la stadiul de muncă, muncă și iar muncă. Sfatul meu e să muncească, asta i-am spus mereu, asta îi bag în cap la orice discuție pe care o am cu el.

Ar fi frumos să vă întâlniți în Liga 1. Să prindeți un contract cu o echipă și să îl aveți ca adversar…

– Îmi doresc, cum să nu, dar îmi e frică, să știi. Îmi e frică pentru că sunt ferm convins că o să marcheze împotriva mea. Are ambiția așa de oltean în el. Asta își dorește și el, să mă înfrunte cu o echipă adversă. Ar fi cea mai mare satisfacție pentru mine, îți dai seama, să marcheze copilul meu gol. Îmi doresc acest lucru. Să ajungem noi acolo, să joace împotriva echipei mele și să marcheze un gol.

  • 88 a fost minutul în care Atanas Trică a pătruns pe teren în meciul cu Academica Clinceni
  • 8 a fost numărul de pe tricoul cu care Ilie Balaci a scris istorie la Universitatea Craiova

  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 4,50. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT