De ce ajungi să te trezești mereu la aceeași oră din noapte. Ce spun specialiștii în somn. Atunci când ai o problemă în fluxul natural de energie apar interferențe, motiv pentru care organismul poate să reacționeze la această interferență și să trimită un mesaj.
Care sunt motivele pentru care te trezești de fiecare dată la aceeași oră noaptea. Care sunt argumentele experților în domeniu. Acest lucru poate spune foarte multe despre starea emoțională și problemele din viața de zi cu zi.
Doctorii care se ocupă de medicina tradițională chineză sunt de părere că diferite organe ale corpului stimulează emoții și stări spirituale specifice atunci când se întâmplă acest obicei cu totul neașteptat la unii oameni.
E foarte important să nu ignori semnele pe care ți le trimite organismul care de cele mai multe ori arată că este obosit. Stresul este principalul factor care te face să te trezești la aceeași oră, în fiecare noapte. De aceea și adormi mai greu.
„Trezitul și grijile de la ora 3 dimineața sunt de înțeles și foarte umane. Dar, în opinia mea, nu este un obicei grozav pe care să îl ai”, a spus directorul Centrului pentru Sănătate Mintală de la Universitatea de Tehnologie Swinburne din Australia, notează iflscience.com.
„Pe parcursul nopții somnul nostru alternează între somnul cu mișcări rapide ale ochilor (REM) și somnul non-REM. Fiecare etapă a somnului are un prag diferit pentru cât de ușor este să fii trezit” a explicat Aneesa Das.
Aceasta este director adjunct al Programului de Medicină a Somnului la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio. Specialistul mai adaugă că trezirea la aceeași oră are legătură și cu ora la care te pui în pat.
„Una dintre explicațiile probabile pentru trezirea la aceeași oră în fiecare noapte este că te culci la aceeași oră și apoi, la aceeași oră în fiecare noapte, ajungi la o etapă ușoară a somnului și te trezești”, a mai spus Annesa Das.
„De fapt, ne trezim de multe ori în fiecare noapte, iar somnul ușor este mai frecvent în a doua jumătate a nopții. Când somnul ne merge bine, pur și simplu nu suntem conștienți de aceste treziri.
Dar adăugați un pic de stres și există o șansă bună ca trezirea să devină o stare complet conștientă”, a completat specialistul în somn, mai arată sursa menționată mai devreme. Din păcate, stresul nu este singurul factor care duce la apariția acestei probleme.
Foarte multe cadre medicale și cercetări arată că oamenii se trezesc frecvent noaptea atunci când au un program neregulat sau când navighează foarte mult pe Internet înainte să se bage la somn. În plus, lipsa aerului proaspăt din cameră este un alt factor.
Mai mult decât atât, specialiștii ne îndeamnă să ne expunem în fiecare dimineață la lumina soarelui și să facem constant exerciții fizice. E foarte bine să existe o conexiune cu oamenii și timp de ajuns pentru socializare.