Life

De ce ajungi să te trezești mereu la aceeași oră din noapte. Ce spun specialiștii în somn

Care sunt motivele pentru care te trezești de fiecare dată la aceeași oră noaptea. Care sunt argumentele experților în domeniu.
01.01.2024 | 21:15
De ce ajungi sa te trezesti mereu la aceeasi ora din noapte Ce spun specialistii in somn
Care sunt motivele pentru care te trezești de fiecare dată la aceeași oră noaptea. Care sunt argumentele experților în domeniu. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce ajungi să te trezești mereu la aceeași oră din noapte. Ce spun specialiștii în somn. Atunci când ai o problemă în fluxul natural de energie apar interferențe, motiv pentru care organismul poate să reacționeze la această interferență și să trimită un mesaj.

Care sunt motivele pentru care te trezești de fiecare dată la aceeași oră noaptea. Care sunt argumentele experților în domeniu

Care sunt motivele pentru care te trezești de fiecare dată la aceeași oră noaptea. Care sunt argumentele experților în domeniu. Acest lucru poate spune foarte multe despre starea emoțională și problemele din viața de zi cu zi.

ADVERTISEMENT

Doctorii care se ocupă de medicina tradițională chineză sunt de părere că diferite organe ale corpului stimulează emoții și stări spirituale specifice atunci când se întâmplă acest obicei cu totul neașteptat la unii oameni.

E foarte important să nu ignori semnele pe care ți le trimite organismul care de cele mai multe ori arată că este obosit. Stresul este principalul factor care te face să te trezești la aceeași oră, în fiecare noapte. De aceea și adormi mai greu.

ADVERTISEMENT

„Trezitul și grijile de la ora 3 dimineața sunt de înțeles și foarte umane. Dar, în opinia mea, nu este un obicei grozav pe care să îl ai”, a spus directorul Centrului pentru Sănătate Mintală de la Universitatea de Tehnologie Swinburne din Australia, notează iflscience.com.

De ce te trezești mereu la aceeași oră

„Pe parcursul nopții somnul nostru alternează între somnul cu mișcări rapide ale ochilor (REM) și somnul non-REM. Fiecare etapă a somnului are un prag diferit pentru cât de ușor este să fii trezit” a explicat Aneesa Das.

ADVERTISEMENT

Aceasta este director adjunct al Programului de Medicină a Somnului la Centrul Medical Wexner al Universității de Stat din Ohio. Specialistul mai adaugă că trezirea la aceeași oră are legătură și cu ora la care te pui în pat.

„Una dintre explicațiile probabile pentru trezirea la aceeași oră în fiecare noapte este că te culci la aceeași oră și apoi, la aceeași oră în fiecare noapte, ajungi la o etapă ușoară a somnului și te trezești”, a mai spus Annesa Das.

ADVERTISEMENT

Care sunt factorii care determină trezitul noaptea

„De fapt, ne trezim de multe ori în fiecare noapte, iar somnul ușor este mai frecvent în a doua jumătate a nopții. Când somnul ne merge bine, pur și simplu nu suntem conștienți de aceste treziri.

Dar adăugați un pic de stres și există o șansă bună ca trezirea să devină o stare complet conștientă”, a completat specialistul în somn, mai arată sursa menționată mai devreme. Din păcate, stresul nu este singurul factor care duce la apariția acestei probleme.

Foarte multe cadre medicale și cercetări arată că oamenii se trezesc frecvent noaptea atunci când au un program neregulat sau când navighează foarte mult pe Internet înainte să se bage la somn. În plus, lipsa aerului proaspăt din cameră este un alt factor.

Mai mult decât atât, specialiștii ne îndeamnă să ne expunem în fiecare dimineață la lumina soarelui și să facem constant exerciții fizice. E foarte bine să existe o conexiune cu oamenii și timp de ajuns pentru socializare.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume