Life

De ce ar trebui să dormi mereu cu ușa închisă la dormitor. Îți poate salva viața

Cât de important este să dormi cu ușa închisă la dormitor. Detaliul esențial care poate face diferența dintre viață și moarte.
21.02.2024 | 08:12
De ce ar trebui sa dormi mereu cu usa inchisa la dormitor Iti poate salva viata
De ce este recomandat să dormi cu ușa închisă. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

Odihna este esențială pentru un organism sănătos. Specialiștii recomandă respectarea anumitor intervale orare atunci când vine vorba de somn. Pentru că între a dormi și a te odihni există o diferență, sunt anumite aspecte de care trebuie să ții cont atunci când te pui la somn.

Detaliul care face diferența dintre viață și moarte

Odihna corespunzătoare a fost mereu un subiect care i-a preocupat pe cercetători. Oamenii de știință au analizat îndelung aspecte legate de somn și au ajuns la câteva concluzii. Unele dinte ele pot fi salvatoare de vieți.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai dezbătute aspecte legate de rutina de somn este dormitul cu ușa fie deschisă, fie închisă. Există persoane care o închid sau o lasă deschisă din obișnuință, fără să știe care este, cu adevărat, diferența.

Persoanele care aleg să doarmă cu ușa închisă sunt cele care sunt cel mai puțin în pericol. Acestea au șanse mai mari de a-și salva viața, chiar dacă nu știu asta.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei ani, Institutul de Cercetare a Siguranței Pompierilor UL a demarat o campanie prin care a semnalizat importanța dormitului cu ușa închisă. Informațiile oferite de institutul respectiv a schimbat percepția a mii de oameni.

Potrivit cercetărilor efectuate de institut, oamenii care dorm cu ușa închisă sunt mult mai în siguranță decât cei care aleg să o lase deschisă pe timpul nopții. Explicația este una foarte simplă și logică, în același timp.

ADVERTISEMENT

Cât de important este să dormi cu ușa închisă la dormitor

În cazul unui incendiu, potrivit www.wecb.fm, ușa închisă de la dormitor poate face diferența dintre viață și moarte. Aceasta devine un adevărat scut împotriva focului și poate crește șansele de supraviețuire în cazul unui asemenea incident.

Cercetările au arătat faptul că ușa îi ține pe cei din dormitor departe de flăcări, de fum și de monoxidul de carbon în timpul unui incendiu. De asemenea, poate oferi și timp pentru ca cei din dormitor să se salveze, dacă au căile de acces libere.

ADVERTISEMENT

În prezent, în majoritatea locuințelor, incendiul se propagă foarte repede din cauza mobilierului. În mare parte, acesta este făcut din materiale inflamabile și ia foc precum o torță.

Institutul de Cercetare a Siguranței Pompierilor UL a mai punctat un aspect important. Și anume, acela că, din cauza materialelor din care sunt fabricate piesele de mobilier, timpul de salvare în cazul incendiului a scăzut.

Dacă, până acum, o persoană avea la dispoziție 17 minute pentru a evacua casa în caz de incendiu și pentru a se salva, acum, timpul este mult mai mic. 3 minute este timpul actual în care o persoană poate fugi din calea un incendiu izbucnit în locuință.

ADVERTISEMENT
Tags: