Life

Greșeala pe care mulți oameni o fac în timpul somnului. Poate provoca probleme neplăcute

Eroarea la care recurg multe persoane atunci când se odihnesc. Specialiștii spun că poate duce la necazuri foarte mari.
09.02.2024 | 12:05
Greseala pe care multi oameni o fac in timpul somnului Poate provoca probleme neplacute
Eroarea la care recurg multe persoane atunci când se odihnesc. Specialiștii spun că poate duce la necazuri foarte mari. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Greșeala pe care mulți oameni o fac în timpul somnului. Poate provoca probleme neplăcute. Care este obiceiul pe care trebuie să-l eviți neapărat de acum înainte. Experții dezvăluie care sunt riscurile la care te expui.

Eroarea la care recurg multe persoane atunci când se odihnesc. Specialiștii spun că poate duce la necazuri foarte mari

Eroarea la care recurg multe persoane atunci când se odihnesc. Specialiștii spun că poate duce la necazuri foarte mari. Poate nu te-ai gândit prea mult la acest lucru, dar de acum îl vei lua, cu siguranță, în calcul.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți doctori sunt de părere că dormitul cu gura deschisă poate provoca probleme, pe lângă faptul că există riscul să putem înghiți diverse insecte și molii. Un alt efect negativ al acestui obicei este respirația neplăcută.

Rebecca Swain, expert în saltele la Winstons Beds, susține că dormitul cu gura deschisă poate duce la „respirație urât mirositoare și sforăit”, scrie Mirror. Specialistul spune că respirația pe gură afectează fluxul de salivă.

ADVERTISEMENT

Acesta este motivul pentru care oamenii se trezesc de cele mai multe ori cu gura uscată. Cât despre sforăit medicii susțin că aerul lovește partea din spate a capul gâtului, provocând în felul acesta vibrații enorme.

„Unii oameni cred că ar putea fi cauza dinților strâmbi!”, a mai spus expertul în saltele despre dormitul cu gura deschisă, mai arată sursa menționată anterior. Acest lucru este demonstrat și de unele studii.

ADVERTISEMENT

Mai mulți cercetători au publicat o lucrare în BioMed Research International, unde au notat faptul că persoanele care respiră pe gură au mai multă placă dentară decât cei care respiră pe nas, în timpul somnului.

Ce efecte mai are dormitul cu gura deschisă

Dormitul cu gura deschisă are și alte efecte negative asupra organismului uman. Specialiștii mai transmit că foarte multe persoane au din cauza acestui obicei probleme cu gingiile care pot duce la inflamații sau iritații.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, un studiu publicat în ACTA Otorhinolaryngologica Italica a constatat că există o legătură între respirația bucală și alinierea greșită a dinților. Cel mai bine ar fi să dormiți cu o pernă sub bărbie și să stați pe o parte în pat pentru a menține maxilarul închis.

În plus, o altă problemă gravă pe care o au oamenii atunci când dorm cu gura deschisă este aportul insuficient de oxigen în organism. Totodată, doctorii vorbesc despre letargie și oboseală care se mențin pe tot parcursul zilei.

Cel mai bine ar fi să se folosească picături de nas pentru o respirație corectă. Din cauza stării incorecte a cavității bucale în timpul somnului pot apărea boli ale sistemului digestiv. Din păcate, acest lucru duce la slăbirea sistemului imunitar.

ADVERTISEMENT