Life

De ce au indiencele un punct roșu pe frunte. Motivul la care mulți nu se gândeau

Cu siguranță dacă ai ajuns în India, sau dacă ai văzut câteva seriale indiene ai observat că cele mai multe femei poartă un punct roșu pe frunte. Care este însă motivul?
25.02.2023 | 09:11
De ce au indiencele un punct rosu pe frunte Motivul la care multi nu se gandeau
De ce au indiencele un punct roșu în frunte. Sursă foto: Hindu American
ADVERTISEMENT

Când vine vorba de tradiții sau de obiceiuri, India este cu siguranță una dintre cele mai interesante țări de pe glob. Indienii au un stil aparte în care petrec anumite sărbători și de asemenea, au și anumite tradiții pe care mulți dintre noi le cunoaștem cu adevărat.

Ce semnifică punctul roșu de pe frunte al indienelor

Un lucru care iese cu adevărat în evidență la indieni este punctul roșu de pe frunte pe care cele mai multe indience în poartă. Ce semnificație are acesta? Ei bine, prima oară, acest punct roșu de pe frunte era purtat numai de bărbați, având o semnificație religioasă.

ADVERTISEMENT

În hindi, punctul roșu poartă numele de tilaka, iar în cele mai vechi timpuri acesta era desenat pe corp astfel încât o persoană să poată demonstra din ce grup face parte. Punctul roșu purtat acum de indience este numit bindi, iar simbolul rămâne în continuare unul religios.

Ce semnifică, de fapt, punctul roșu de pe frunte purtat de indience? Este o tradiție sau un obicei? În primul rând să clarificăm și zona în care acesta este așezat. În India, locul dintre sprâncene este considerat punctul înțelepciunii ascunse. Acolo se spune că se adună toată experiența unei persoane.

ADVERTISEMENT

Astfel, punctul roșu așezat între sprâncene reprezintă practic o verighetă a unei femei căsătorite. Indiencele care poartă punctul roșu în frunte sunt deci căsătorite, în timp ce femeile care nu îl poartă sunt încă singure. Mai departe, din ce este realizat acest punct roșu?

În general, bindi se realizează cu ajutorul unei pudre de vermilion. Indienii o numesc Cinnabar și de asemenea și ea la rândul ei are o semnificație aparte. Aceasta este considerată un simbol al celui de-al treilea ochi, cel al minții. Mai mult de atât, unii indieni mai spun și că punctul roșu de pe frunte mai semnifică și răsăritul soarelui.

ADVERTISEMENT

Când se șterge punctul roșu de pe frunte purtat de indience

Înainte, punctul roșu de pe frunte era făcut din sânge, însă lucrurile au evoluat, iar între timp au fost găsite alte metode de realizare. Curios este faptul că în momentul în care soțul unei indience murea, punctul roșu de pe frunte trebuia neapărat șters.

Dacă în urmă cu ani buni, doar femeile căsătorite din India purtau punctul roșu în frunte, iată că lucrurile s-au mai schimbat între timp, astfel că acesta a ajuns să fie purtat și de bărbați, dar și de femei singure. De aici a mai apărut o altă semnificație, bindi, fiind totodată și un semn al frumuseții, cei care îl poartă atrăgând atenția în jurul lor.

ADVERTISEMENT

Iar punctul roșu de pe frunte purtat de indience este doar o mică părticică din lucrurile interesante venite din India. Pentru cei care nu știu, India are cea mai tânără populație din lume și de asemenea, tot în India a fost construită și cea mai scumpă casă din lume.

În ciuda faptului că o mare parte din populația țării este săracă, miliardarul indian Mukesh Ambani a reușit ceea ce mulți doar visează. Acesta a construit o casă în valoare de 1,3 miliarde de dolari, care este cu adevărat deosebită și merită văzută măcar odată.

ADVERTISEMENT