News

Jeff Bezos, depășit de un indian în topul celor mai bogați oameni din lume. Cine este Gautam Adani

Schimbări în topul celor mai bogați oameni din lume. Gautam Adani, un magnat din India, i-a luat locul lui Jeff Bezos pe locul 2 în această ierahie.
20.09.2022 | 10:45
Jeff Bezos depasit de un indian in topul celor mai bogati oameni din lume Cine este Gautam Adani
Jeff Bezos cade pe locul 3 în topul celor mai bogați oameni din lume. Fondatorul Amazon, depășit de indianul Gautam Adani. Sursa foto: colaj Fanatik / hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pentru prima dată în istoria ierarhiilor Bloomberg, o persoană din Asia urcă pe locul 2 în topul celor mai bogați oameni de pe planetă.

Jeff Bezos cade pe locul 3 în topul celor mai bogați oameni din lume. Fondatorul Amazon, depășit de indianul Gautam Adani

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, și-a pierdut statutul de a doua cea mai bogată persoană din lume. Americanul a coborât pe locul 3, lăsând locul omului de afaceri indian Gautam Adani, care a avut o ascensiune fulminantă în acest an.

ADVERTISEMENT

Lui Adani i-au trebuit mai puțin de 10 luni să ajungă pe locul 2. El a început anul 2022 pe locul 14 în topul Bloomberg.

Magnatul din India, în vârstă de 60 de ani, are o avere estimată la 146,9 miliarde de dolari. Acesta deține Adani Group, companie care operează o serie de afaceri, inclusiv porturi şi cărbune, care au prosperat în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Adani controlează Mundra Port, cel mai mare port din India, în statul său natal, Gujarat. În 2020, afaceristul a achiziționat un pachet de 74% din acțiunile Aeroportului Internațional Mumbai, al doilea cel mai aglomerat din India. Acum, acesta este cel mai mare operator aeroportuar din țară.

Ținta declarată a lui Adani este de a ajunge cel mai mare producător de energie verde din lume. Acesta a spus că va investi până la 70 de miliarde de dolari în proiecte de energie regenerabilă.

ADVERTISEMENT

În februarie, Adani l-a depășit pe magnatul indian Mukesh Ambani și a devenit cea mai bogată persoană din Asia.

Elon Musk, lider detașat în topul celor mai bogați oameni din lume

Valoarea netă a averii lui Jeff Bezos a scăzut la 145,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Acţiunile Amazon au scăzut cu 3% la începutul şedinţei de tranzacţionare, iar acţiunile au scăzut cu peste 25% de-a lungul anului 2022.

ADVERTISEMENT

Fondatorul Amazon a ocupat în urmă cu câțiva ani locul 1 în top. Averea sa a fost afectată după divorţul din 2019.

În fața lui Gautam Adani în topul celor mai bogați oameni din lume îl găsim pe Elon Musk, cu 260 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT
Tags: